Drømmesymbol Høst

dreams-host

Drøm om at høste, eller høstens tilstand, mængde peger ofte i retning af tanker om sikkerhed, hvordan lagerbeholdningen er i dit viktualierum, spisekammer. Havde du i drømmen travlt med at høste, at supplere, fylde op, peger dette på en manglende buffer i dit vågne liv.

Hvad er det du skal bruge alt det du samler sammen til? Hvad er det du skal stå imod? Vinteren med al dens kulde og sne? – At der udbryder verdenskrig og du skal overleve i beskyttelsesrum med det forråd du har samlet? – Det som du hamstre, samler sammen skal bruges til et eller andet – og det er denne mangel i dit liv som drømmen formentlig omhandler.

Drømmen kan også dreje sig om, at du har arbejdet hårdt for en sag, og nu står for tur til at modtage høsten. Men spørgsmålet er, hvad du har sået? Har du fået nogle særlige erfaringer for nylig? Drømmen referer sandsynligvis også til din underbevidstheds ønske om mere tryghed, at se resultater, eller øget selvudfoldelse. Se på hvad høsten bestod af, var det frugter, bær, majs eller hvede? Delte du din høst med andre? Gør dig disse ting klart, hvis du kan, og læg også mærke til dine følelser da du vågnede.

I øvrigt er det at høste og hvorledes markerne ser ud også ofte en reference til livsfaser – barndom; nyplantet mark – ungdom; spirerende afgrøder – voksenlivet; modne afgrøder – alderdom; høstet mark.

Se også: Alder | Frugt & grøntsager | Marker | Marked | Mejetærsker | Sæd | Viktualierum |  Årstider

A B C D E F G H I J K L
M N O P Q R S T U V X Ø
Drømmesymboler oversigte Drømmesymboler oversigt

Sådan bruger du drømmesymboler

Med Danmarks største og mest omfattende oversigt over drømmesymboler – mere end 2000 drømmesymboler er forklaret – er du godt rustet til at tyde dine drømme. I de enkelte drømmesymboler er henvisning til andre relevante drømmesymboler. Du kan også benytte søgefunktionen, eller de alfabetiske oversigter over drømmesymboler.

Er der et drømmesymbol du ikke kan finde, så fortæl det og vi tilføjer det. Ligeledes hvis du gerne vil have andre henvisninger ind under et drømmesymbol. Fortæl hvordan vi kan gøre oversigt over drømmesymboler bedre. På forhånd tak for dit engagement. Har du spørgsmål om drømmetydning eller ønsker du at få tolket din drøm, så foregår dette i vores forum. Her kan du stille spørgsmål, hjælpe andre med svar, få tydet din drøm.

Drømmesymboler er forud definerede forklaringer på, hvad de enkelte symboler i drømmene almindeligvis betyder. Dette regelsæt er ikke helt det samme, hvis man sammenligner fx et østerlandsk regelsæt med et vesterlandsk. Endvidere skal de enkelte symbolforklaringer kun tages som et udgangspunkt, ikke som en klippefast sandhed.

Alle symboler har to sider: en kollektiv og en personlig. Den kollektive side er, at vi alle ved, hvad et hus er, mens den personlige side altid vil være forbundet til drømmerens personlige historiske baggrund, og de steder personen har boet, eller hvordan den person har oplevet de steder, hun/han har boet. Det gælder alle symboler. Forbindelsen mellem, hvad et hus er og personens opfattelse af et hus, er det, der afgør, hvordan et drømmebillede skal forstås.

Drømmesymbolerne benyttes i drømmetydning når man skal fortolke elementer i en drøm. Man kigger man på de enkelte drømmesymboler som drømmen kan huske og herudfra søges at lave en drømmetydning. Benyt oversigten over drømmesymboler til at søge efter det du gerne vil vide mere om. Fx drømmetydning død, drømmetydning slange, drømmetydning kat, drømmetydning tænder, drømmetydning gravid, etc.

Hvad betyder det når jeg drømmer om? Betydning af min drøm? Det kan du få svar på ved at benytte drømmesymboler, der fortæller hvad din drøm handler om.

Mangler du et drømmesymbol? Så fortæl dette i forummet og vi opretter en forklaring på drømmesymbolet til dig. På forhånd tak for dit engagement.