Drømmesymbol Hul

dreams-udgravning-2

Hvad var det hul i? Var det dig der gravede et hul?  Et hul har mange symbolikker, alt efter hvordan hullet repræsenterer sig i drømme.

Var der hul i et eller andet – en spand, et tag, et utæt rør, noget der dryppede og lækkede, så er dette en henvisning til at du bliver drænet for energi af noget eller nogen.

Var det et hul i skroget af et skib er dette et klart faresignal. Skibet er ved at bukke under, gå ned. Hvad repræsenterede skibet i din drøm? Et forhold, din karriere, et venskab, din økonomi?

Hvis du graver et hul, må du se på hvad hullet skal bruges til. Er det til at plante noget nyt som kan vokse og gro, eller er det for at begrave noget! Måske din underbevidsthed råder dig til at skifte retning, så nye døre kan åbnes.

Kravlede du ned i hullet som en form for beskyttelse, kan det henvise til livmoderen, hvor du var foster, og en længsel efter at befinde dig på det stadie igen. Hvis du fyldte noget i hullet, repræsenterer hullet med stof sikkerhed til din seksualitet. Ifølge Freud, symboliserer huller og udgravning ofte fallos symboler og symboler på det kvindelige skød.

Således ville Freud godt kunne finde på at karakterisere golfspillet som en stor higen efter at have sex med diverse partnere! Det er dog altid nødvendigt at se på helheden af drømmen for at få den rette tolkning. Således kunne drøm om golfspil også indikere en lyst til socialisering, dane alliancer, venskaber – alt efter hvilket forhold drømmeren har til det at spille golf.

Se også: Afløb | Falde, at | Hul | Hule | Livmoder | Seksualitet | Begravelse | Fælde | Gartner | Gennemtrængning | Livmoder | Udgravning | Grave, at

A B C D E F G H I J K L
M N O P Q R S T U V X Ø
Drømmesymboler oversigte Drømmesymboler oversigt

Sådan bruger du drømmesymboler

Med Danmarks største og mest omfattende oversigt over drømmesymboler – mere end 2000 drømmesymboler er forklaret – er du godt rustet til at tyde dine drømme. I de enkelte drømmesymboler er henvisning til andre relevante drømmesymboler. Du kan også benytte søgefunktionen, eller de alfabetiske oversigter over drømmesymboler.

Er der et drømmesymbol du ikke kan finde, så fortæl det og vi tilføjer det. Ligeledes hvis du gerne vil have andre henvisninger ind under et drømmesymbol. Fortæl hvordan vi kan gøre oversigt over drømmesymboler bedre. På forhånd tak for dit engagement. Har du spørgsmål om drømmetydning eller ønsker du at få tolket din drøm, så foregår dette i vores forum. Her kan du stille spørgsmål, hjælpe andre med svar, få tydet din drøm.

Drømmesymboler er forud definerede forklaringer på, hvad de enkelte symboler i drømmene almindeligvis betyder. Dette regelsæt er ikke helt det samme, hvis man sammenligner fx et østerlandsk regelsæt med et vesterlandsk. Endvidere skal de enkelte symbolforklaringer kun tages som et udgangspunkt, ikke som en klippefast sandhed.

Alle symboler har to sider: en kollektiv og en personlig. Den kollektive side er, at vi alle ved, hvad et hus er, mens den personlige side altid vil være forbundet til drømmerens personlige historiske baggrund, og de steder personen har boet, eller hvordan den person har oplevet de steder, hun/han har boet. Det gælder alle symboler. Forbindelsen mellem, hvad et hus er og personens opfattelse af et hus, er det, der afgør, hvordan et drømmebillede skal forstås.

Drømmesymbolerne benyttes i drømmetydning når man skal fortolke elementer i en drøm. Man kigger man på de enkelte drømmesymboler som drømmen kan huske og herudfra søges at lave en drømmetydning. Benyt oversigten over drømmesymboler til at søge efter det du gerne vil vide mere om. Fx drømmetydning død, drømmetydning slange, drømmetydning kat, drømmetydning tænder, drømmetydning gravid, etc.

Hvad betyder det når jeg drømmer om? Betydning af min drøm? Det kan du få svar på ved at benytte drømmesymboler, der fortæller hvad din drøm handler om.

Mangler du et drømmesymbol? Så fortæl dette i forummet og vi opretter en forklaring på drømmesymbolet til dig. På forhånd tak for dit engagement.