Drømmesymbol Jord

dreams-element-jord

Først og fremmest repræsenterer jorden planeten og selve substansen, den store Moder, frugtbarhed, kreativitet og materie. Jorden repræsenterer også orden og stabilitet. Så år vi drømmer om jorden, kan et være fordi vores følelse af sikkerhed er blevet udfordret. Vi ved, vi har vores rødder i jorden, vi ved vi kommer af jorden, og vi vender tilbage til den i en cyklisk proces.

Drømme om at blive levende begravet kan fortælle os, at vi bliver overdynget med problemer – temmelig sikkert af noget materielt. Jord har betydning for vores fødekæde, vores fremstilling af forskelligt materiale, og jord er fundamentet for al eksistens.

Derfor er det vigtigt at du forsøger at finde ud af, hvordan jordsymbolet optrådte i din drøm. Var det jord i en potteplante? Var det jord i din have? Men det uomtvisteligt, at hvis du drømmer om jorden som global eksistens, har det noget at gøre med dit ståsted og din jordforbindelse at gøre. Din underbevidsthed maner dig sikkert til at finde dit ståsted, slå rødder og mærke dit tilhørsforold til jorden og alle dens skabninger.

Se også: Begravelse | Globus | HulHule | Identitet | Jordskælv | Nedbrydning

A B C D E F G H I J K L
M N O P Q R S T U V X Ø
Drømmesymboler oversigte Drømmesymboler oversigt

Sådan bruger du drømmesymboler

Med Danmarks største og mest omfattende oversigt over drømmesymboler – mere end 2000 drømmesymboler er forklaret – er du godt rustet til at tyde dine drømme. I de enkelte drømmesymboler er henvisning til andre relevante drømmesymboler. Du kan også benytte søgefunktionen, eller de alfabetiske oversigter over drømmesymboler.

Er der et drømmesymbol du ikke kan finde, så fortæl det og vi tilføjer det. Ligeledes hvis du gerne vil have andre henvisninger ind under et drømmesymbol. Fortæl hvordan vi kan gøre oversigt over drømmesymboler bedre. På forhånd tak for dit engagement. Har du spørgsmål om drømmetydning eller ønsker du at få tolket din drøm, så foregår dette i vores forum. Her kan du stille spørgsmål, hjælpe andre med svar, få tydet din drøm.

Drømmesymboler er forud definerede forklaringer på, hvad de enkelte symboler i drømmene almindeligvis betyder. Dette regelsæt er ikke helt det samme, hvis man sammenligner fx et østerlandsk regelsæt med et vesterlandsk. Endvidere skal de enkelte symbolforklaringer kun tages som et udgangspunkt, ikke som en klippefast sandhed.

Alle symboler har to sider: en kollektiv og en personlig. Den kollektive side er, at vi alle ved, hvad et hus er, mens den personlige side altid vil være forbundet til drømmerens personlige historiske baggrund, og de steder personen har boet, eller hvordan den person har oplevet de steder, hun/han har boet. Det gælder alle symboler. Forbindelsen mellem, hvad et hus er og personens opfattelse af et hus, er det, der afgør, hvordan et drømmebillede skal forstås.

Drømmesymbolerne benyttes i drømmetydning når man skal fortolke elementer i en drøm. Man kigger man på de enkelte drømmesymboler som drømmen kan huske og herudfra søges at lave en drømmetydning. Benyt oversigten over drømmesymboler til at søge efter det du gerne vil vide mere om. Fx drømmetydning død, drømmetydning slange, drømmetydning kat, drømmetydning tænder, drømmetydning gravid, etc.

Hvad betyder det når jeg drømmer om? Betydning af min drøm? Det kan du få svar på ved at benytte drømmesymboler, der fortæller hvad din drøm handler om.

Mangler du et drømmesymbol? Så fortæl dette i forummet og vi opretter en forklaring på drømmesymbolet til dig. På forhånd tak for dit engagement.