Drømmesymbol Jul

dreams-hojtid-jul

Julen som symbol indeholder mange lag. Der er de personlige erfaringer man selv har gjort med jul i barndommen og familiens skød på godt og ondt. Og her skal man kigge på disse for at forstå drømmen. Der er de traditionsbetonede aspekter, hvor man skal se ind i sig selv og finde ud af om man egentlig selv kan stå inde for disse, eller om man bare har taget dem på sig mere eller mindre bevidstløst. Og så er der de religiøse, hvor man igen skal se ind i sig selv for at finde ud af om man egentligt tror på hvad julen står for. Hvis man på sjælsplan har en helt anden tro, kan det skabe konflikter at fejre julen.

Men julen kan også stå for hygge, tradition, samlingspunkt for familie og venner. Familiebånd og almindelig venlighed og godt humør, gavmildhed og optimisme. Men hvis du i drømmen oplevede julen – som mange vesterlændinge gør – at julen er blevet et ræs, et spørgsmål om at bytte gaver i stedet for at forære af et rent hjerte osv., går du på tværs af dine egne indre værdier hvis du fejrer jul. Hvis du glæder dig til jul, hentyder drømmen til et forestående arrangement som du har en vis andel i, og glæder dig til at fejre.

Se også: Fest | Gave | Højtider | Janteloven | Kirke | Køkken | Selvkontrol | Årstider

A B C D E F G H I J K L
M N O P Q R S T U V X Ø
Drømmesymboler oversigte Drømmesymboler oversigt

Sådan bruger du drømmesymboler

Med Danmarks største og mest omfattende oversigt over drømmesymboler – mere end 2000 drømmesymboler er forklaret – er du godt rustet til at tyde dine drømme. I de enkelte drømmesymboler er henvisning til andre relevante drømmesymboler. Du kan også benytte søgefunktionen, eller de alfabetiske oversigter over drømmesymboler.

Er der et drømmesymbol du ikke kan finde, så fortæl det og vi tilføjer det. Ligeledes hvis du gerne vil have andre henvisninger ind under et drømmesymbol. Fortæl hvordan vi kan gøre oversigt over drømmesymboler bedre. På forhånd tak for dit engagement. Har du spørgsmål om drømmetydning eller ønsker du at få tolket din drøm, så foregår dette i vores forum. Her kan du stille spørgsmål, hjælpe andre med svar, få tydet din drøm.

Drømmesymboler er forud definerede forklaringer på, hvad de enkelte symboler i drømmene almindeligvis betyder. Dette regelsæt er ikke helt det samme, hvis man sammenligner fx et østerlandsk regelsæt med et vesterlandsk. Endvidere skal de enkelte symbolforklaringer kun tages som et udgangspunkt, ikke som en klippefast sandhed.

Alle symboler har to sider: en kollektiv og en personlig. Den kollektive side er, at vi alle ved, hvad et hus er, mens den personlige side altid vil være forbundet til drømmerens personlige historiske baggrund, og de steder personen har boet, eller hvordan den person har oplevet de steder, hun/han har boet. Det gælder alle symboler. Forbindelsen mellem, hvad et hus er og personens opfattelse af et hus, er det, der afgør, hvordan et drømmebillede skal forstås.

Drømmesymbolerne benyttes i drømmetydning når man skal fortolke elementer i en drøm. Man kigger man på de enkelte drømmesymboler som drømmen kan huske og herudfra søges at lave en drømmetydning. Benyt oversigten over drømmesymboler til at søge efter det du gerne vil vide mere om. Fx drømmetydning død, drømmetydning slange, drømmetydning kat, drømmetydning tænder, drømmetydning gravid, etc.

Hvad betyder det når jeg drømmer om? Betydning af min drøm? Det kan du få svar på ved at benytte drømmesymboler, der fortæller hvad din drøm handler om.

Mangler du et drømmesymbol? Så fortæl dette i forummet og vi opretter en forklaring på drømmesymbolet til dig. På forhånd tak for dit engagement.