Drømmesymbol Højtider

dreams-hojtid-1

Drøm om en højtid har forskellig betydning alt efter hvilke følelser du havde omkring denne højtid i drømmen. Var det glædeligt, længselsfuldt, som når man længes efter en god vinterferie og forbinder den med højtiden Julen. Eller var det sørgeligt som en højtid hvor man mindes tidligere tider, folk som ikke længere er iblandt os?

Således vil drøm om en højtid være meget individuel for den enkelte drømmer og tolkningen fortages ved at kigge på de følelser du havde i forbindelse med højtiden. Samt hvor den foregik, hvem var inviteret, til stede, og hvem brillierede ved deres fravær. Kig også på din egen rolle. Var det dig som arrangerede højtiden, hvilken rolle spillede du?

Grunden til at du drømmer om et bestemt tidspunkt – en højtid, en ferie, et tidspunkt på dagen, en bestemt årstid og lignende skyldes at på på netop dette tidspunkt skete der et eller andet som har betydning for en problematik som du netop nu søger et svar på.

Det er således ikke nødvendigvis selve højtiden, der har betydning – eksempelvis ved juletid hvor familier samles, vi giver gaver, etc. Der skete noget på det tidspunkt som har betydning for din drøm. Hvis du er mand, så fx at du så et familiemedlem i frækt undertøj og blev opstemt, hvilket du skammer dig over. Hvis du er kvinde, så fx. at du indledte en flirt hvilket du er usikker på om du skal forfølge yderligere. Kort sagt kan betydningen af din drøm både have noget at gøre med selve højtiden og dens indhold, men den kan også have noget at gøre med en oplevelse som du havde i forbindelse med tidspunktet.

Se også: Dans | Løssluppenhed | Musik | Mænd | Nat | Omfavnelse | Restaurant | Diskotek | Maske  | Bryllup |Begyndelse | Identitet | Kirke | KristendomAlter | Baby | NyfødtKonfirmation | Barnedåb

A B C D E F G H I J K L
M N O P Q R S T U V X Ø
Drømmesymboler oversigte Drømmesymboler oversigt

Sådan bruger du drømmesymboler

Med Danmarks største og mest omfattende oversigt over drømmesymboler – mere end 2000 drømmesymboler er forklaret – er du godt rustet til at tyde dine drømme. I de enkelte drømmesymboler er henvisning til andre relevante drømmesymboler. Du kan også benytte søgefunktionen, eller de alfabetiske oversigter over drømmesymboler.

Er der et drømmesymbol du ikke kan finde, så fortæl det og vi tilføjer det. Ligeledes hvis du gerne vil have andre henvisninger ind under et drømmesymbol. Fortæl hvordan vi kan gøre oversigt over drømmesymboler bedre. På forhånd tak for dit engagement. Har du spørgsmål om drømmetydning eller ønsker du at få tolket din drøm, så foregår dette i vores forum. Her kan du stille spørgsmål, hjælpe andre med svar, få tydet din drøm.

Drømmesymboler er forud definerede forklaringer på, hvad de enkelte symboler i drømmene almindeligvis betyder. Dette regelsæt er ikke helt det samme, hvis man sammenligner fx et østerlandsk regelsæt med et vesterlandsk. Endvidere skal de enkelte symbolforklaringer kun tages som et udgangspunkt, ikke som en klippefast sandhed.

Alle symboler har to sider: en kollektiv og en personlig. Den kollektive side er, at vi alle ved, hvad et hus er, mens den personlige side altid vil være forbundet til drømmerens personlige historiske baggrund, og de steder personen har boet, eller hvordan den person har oplevet de steder, hun/han har boet. Det gælder alle symboler. Forbindelsen mellem, hvad et hus er og personens opfattelse af et hus, er det, der afgør, hvordan et drømmebillede skal forstås.

Drømmesymbolerne benyttes i drømmetydning når man skal fortolke elementer i en drøm. Man kigger man på de enkelte drømmesymboler som drømmen kan huske og herudfra søges at lave en drømmetydning. Benyt oversigten over drømmesymboler til at søge efter det du gerne vil vide mere om. Fx drømmetydning død, drømmetydning slange, drømmetydning kat, drømmetydning tænder, drømmetydning gravid, etc.

Hvad betyder det når jeg drømmer om? Betydning af min drøm? Det kan du få svar på ved at benytte drømmesymboler, der fortæller hvad din drøm handler om.

Mangler du et drømmesymbol? Så fortæl dette i forummet og vi opretter en forklaring på drømmesymbolet til dig. På forhånd tak for dit engagement.