Drømmesymbol Kniv

dreams-vaben-kniv

Drømme hvori våben indgår peger enten på angreb, forsvar eller seksualitet. Og dog! For den første regel i drømmetydning er at alting opleves ud fra drømmerens forhold til det der drømmes om. Hvis du fx er antikvitetshandler og en historisk interessant kniv er på auktion, vil dine drømme om denne kniv være omkring hvad du vil være i stand til at købe denne kniv for, om den er interessant nok til at blive videresolgt med fortjeneste, om den vil passe godt i din nuværende udstilling, etc. Pointen er at dine drømme handler om dig og dit forhold til det, som der drømmes om.

Det er ikke så betydningsfuldt hvad for en type kniv der var tale om – en køkkenkniv, en lommekniv, en bajonet, et sværd, en sabel – repræsentere alle at kunne bruges til angreb, forsvar, til at skære, til at hugge i noget, et skarpt redskab – Det er mere interessant for tolkningen hvad du foretog dig med kniven, hvem du eventuelt angreb, og hvem eller hvad disse kunne repræsentere hos dig selv.

Alt afhængig af hvad kniven blev benyttet til i drømmen peger drømmen enten på angreb, forsvar eller seksualitet – medmindre du har et specielt forhold til kniven, jf. ovenstående betragtninger om fx at være antikvitetshandler. Endelig kan kniven også repræsentere kreativitet. Kniven kan benyttes som redskab – til at skære i træ, til at snitte noget, – så drømmen kan også henvise til et urinstinkt hos dig, noget kreativitet, som du ikke tillader at udtrykke.

Se også: Bajonet | Dolk | Fallos | Slagsmål | Fægtning | Kamp | Kirurg | Krig | Kårde | Spyd | Spytte | Stål | Sværd | Våben

A B C D E F G H I J K L
M N O P Q R S T U V X Ø
Drømmesymboler oversigte Drømmesymboler oversigt

Sådan bruger du drømmesymboler

Med Danmarks største og mest omfattende oversigt over drømmesymboler – mere end 2000 drømmesymboler er forklaret – er du godt rustet til at tyde dine drømme. I de enkelte drømmesymboler er henvisning til andre relevante drømmesymboler. Du kan også benytte søgefunktionen, eller de alfabetiske oversigter over drømmesymboler.

Er der et drømmesymbol du ikke kan finde, så fortæl det og vi tilføjer det. Ligeledes hvis du gerne vil have andre henvisninger ind under et drømmesymbol. Fortæl hvordan vi kan gøre oversigt over drømmesymboler bedre. På forhånd tak for dit engagement. Har du spørgsmål om drømmetydning eller ønsker du at få tolket din drøm, så foregår dette i vores forum. Her kan du stille spørgsmål, hjælpe andre med svar, få tydet din drøm.

Drømmesymboler er forud definerede forklaringer på, hvad de enkelte symboler i drømmene almindeligvis betyder. Dette regelsæt er ikke helt det samme, hvis man sammenligner fx et østerlandsk regelsæt med et vesterlandsk. Endvidere skal de enkelte symbolforklaringer kun tages som et udgangspunkt, ikke som en klippefast sandhed.

Alle symboler har to sider: en kollektiv og en personlig. Den kollektive side er, at vi alle ved, hvad et hus er, mens den personlige side altid vil være forbundet til drømmerens personlige historiske baggrund, og de steder personen har boet, eller hvordan den person har oplevet de steder, hun/han har boet. Det gælder alle symboler. Forbindelsen mellem, hvad et hus er og personens opfattelse af et hus, er det, der afgør, hvordan et drømmebillede skal forstås.

Drømmesymbolerne benyttes i drømmetydning når man skal fortolke elementer i en drøm. Man kigger man på de enkelte drømmesymboler som drømmen kan huske og herudfra søges at lave en drømmetydning. Benyt oversigten over drømmesymboler til at søge efter det du gerne vil vide mere om. Fx drømmetydning død, drømmetydning slange, drømmetydning kat, drømmetydning tænder, drømmetydning gravid, etc.

Hvad betyder det når jeg drømmer om? Betydning af min drøm? Det kan du få svar på ved at benytte drømmesymboler, der fortæller hvad din drøm handler om.

Mangler du et drømmesymbol? Så fortæl dette i forummet og vi opretter en forklaring på drømmesymbolet til dig. På forhånd tak for dit engagement.