Drømmesymbol Lærer

Drøm om lærer

En drøm om lærer, undervisning kan pege i to retninger. Hvis læreren belærte dig, irretsatte dig, på en måde som når man får skæld ud peger dette på at noget trænger trænger til forandring. Det er formentlig dig selv, der i drømmen er både læreren og eleven. Derfor skal d undersøge om der er et område i dit liv som du negligere, ignorere – fx dit helbred! Drømmen er et opråb fra dig selv til dig selv om at være opmærksom på et eller andet.

Hvis læreren søgte at guide og undervise dig på en god konstruktiv måde er retningen for tolkningen at der er noget du skal vide mere om. Noget skal undersøges nærmere. Du har måske tidligere været lukket for forskellige synspunkter, nuancer af et område og drømmen er en opfordring til at du tillader dig selv at tænke lidt mere frit. Når en lærer optræder i en drøm henviser det til det emne/fag læreren mestrer og drømmen handler måske om, at du har brug for at dygtiggøre dit forhold til det.

En lærer er en autoritetsfigur, så læreren i drømmen repræsenterer ofte en person i dit vågne liv som du har respekt for. Drømmen kan også handle om din skoletid, altså din fortid – og i så fald må du se på om der er noget uafsluttet omkring den periode, som du er nødt til at kigge på og slutte (fred) med.

Se også: Autoriteter | Eksamen | Læreanstalt | Professioner | Professor | SkolenSkoleklasse | Vejleder

A B C D E F G H I J K L
M N O P Q R S T U V X Ø
Drømmesymboler oversigte Drømmesymboler oversigt

Sådan bruger du drømmesymboler

Med Danmarks største og mest omfattende oversigt over drømmesymboler – mere end 2000 drømmesymboler er forklaret – er du godt rustet til at tyde dine drømme. I de enkelte drømmesymboler er henvisning til andre relevante drømmesymboler. Du kan også benytte søgefunktionen, eller de alfabetiske oversigter over drømmesymboler.

Er der et drømmesymbol du ikke kan finde, så fortæl det og vi tilføjer det. Ligeledes hvis du gerne vil have andre henvisninger ind under et drømmesymbol. Fortæl hvordan vi kan gøre oversigt over drømmesymboler bedre. På forhånd tak for dit engagement. Har du spørgsmål om drømmetydning eller ønsker du at få tolket din drøm, så foregår dette i vores forum. Her kan du stille spørgsmål, hjælpe andre med svar, få tydet din drøm.

Drømmesymboler er forud definerede forklaringer på, hvad de enkelte symboler i drømmene almindeligvis betyder. Dette regelsæt er ikke helt det samme, hvis man sammenligner fx et østerlandsk regelsæt med et vesterlandsk. Endvidere skal de enkelte symbolforklaringer kun tages som et udgangspunkt, ikke som en klippefast sandhed.

Alle symboler har to sider: en kollektiv og en personlig. Den kollektive side er, at vi alle ved, hvad et hus er, mens den personlige side altid vil være forbundet til drømmerens personlige historiske baggrund, og de steder personen har boet, eller hvordan den person har oplevet de steder, hun/han har boet. Det gælder alle symboler. Forbindelsen mellem, hvad et hus er og personens opfattelse af et hus, er det, der afgør, hvordan et drømmebillede skal forstås.

Drømmesymbolerne benyttes i drømmetydning når man skal fortolke elementer i en drøm. Man kigger man på de enkelte drømmesymboler som drømmen kan huske og herudfra søges at lave en drømmetydning. Benyt oversigten over drømmesymboler til at søge efter det du gerne vil vide mere om. Fx drømmetydning død, drømmetydning slange, drømmetydning kat, drømmetydning tænder, drømmetydning gravid, etc.

Hvad betyder det når jeg drømmer om? Betydning af min drøm? Det kan du få svar på ved at benytte drømmesymboler, der fortæller hvad din drøm handler om.

Mangler du et drømmesymbol? Så fortæl dette i forummet og vi opretter en forklaring på drømmesymbolet til dig. På forhånd tak for dit engagement.