Drømmesymbol Skolen, universitetet og andre læreanstalter

Enhver drøm om en skole, et universitet og lignende, kan betyde at du gerne vil have mere intellektuel udfordring og stimulans. Det er meget almindeligt at drømme sig tilbage i skolegården, til skoletiden, til situationer man oplevede da man gik i skole. Ofte er det et tilbageblik i forhold til hvor langt man er kommet, rent økonomisk, hvad man har opnået i livet. Dog er det ofte således at når vi drømmer om fortiden, skyldes det et stærkt ønske om at leve som man gjorde tidligere. Måske er der noget ansvar eller andre områder i dit nuværende liv som du gerne vil af med? Det kan også være en opfordring til at se sig selv virkelig i øjnene og erkende hvordan man egentlig er. Uden alle de lag vi påtager os efterhånden som vi bliver ældre. Uden al den forvrængning vi ofte mere eller mindre bevidst lægger ind når vi tænker på hvordan vi klarede os tidligt i livet, i skoletiden. De andre drømmesymboler i din drøm, vil give dig et fingerpeg om, hvad drømmen egentlig handler om.

Se også: Autoriteter | Eksamen | LærerProfessioner | Professor | Skoleklasse | Universitet | Vejleder

Se også: Barndom / Bygninger og huse / Lærer / Læse / Universitetet | Professor | Eksamen | Lektier

A B C D E F G H I J K L
M N O P Q R S T U V X Ø
Drømmesymboler oversigte Drømmesymboler oversigt

Sådan bruger du drømmesymboler

Med Danmarks største og mest omfattende oversigt over drømmesymboler – mere end 2000 drømmesymboler er forklaret – er du godt rustet til at tyde dine drømme. I de enkelte drømmesymboler er henvisning til andre relevante drømmesymboler. Du kan også benytte søgefunktionen, eller de alfabetiske oversigter over drømmesymboler.

Er der et drømmesymbol du ikke kan finde, så fortæl det og vi tilføjer det. Ligeledes hvis du gerne vil have andre henvisninger ind under et drømmesymbol. Fortæl hvordan vi kan gøre oversigt over drømmesymboler bedre. På forhånd tak for dit engagement. Har du spørgsmål om drømmetydning eller ønsker du at få tolket din drøm, så foregår dette i vores forum. Her kan du stille spørgsmål, hjælpe andre med svar, få tydet din drøm.

Drømmesymboler er forud definerede forklaringer på, hvad de enkelte symboler i drømmene almindeligvis betyder. Dette regelsæt er ikke helt det samme, hvis man sammenligner fx et østerlandsk regelsæt med et vesterlandsk. Endvidere skal de enkelte symbolforklaringer kun tages som et udgangspunkt, ikke som en klippefast sandhed.

Alle symboler har to sider: en kollektiv og en personlig. Den kollektive side er, at vi alle ved, hvad et hus er, mens den personlige side altid vil være forbundet til drømmerens personlige historiske baggrund, og de steder personen har boet, eller hvordan den person har oplevet de steder, hun/han har boet. Det gælder alle symboler. Forbindelsen mellem, hvad et hus er og personens opfattelse af et hus, er det, der afgør, hvordan et drømmebillede skal forstås.

Drømmesymbolerne benyttes i drømmetydning når man skal fortolke elementer i en drøm. Man kigger man på de enkelte drømmesymboler som drømmen kan huske og herudfra søges at lave en drømmetydning. Benyt oversigten over drømmesymboler til at søge efter det du gerne vil vide mere om. Fx drømmetydning død, drømmetydning slange, drømmetydning kat, drømmetydning tænder, drømmetydning gravid, etc.

Hvad betyder det når jeg drømmer om? Betydning af min drøm? Det kan du få svar på ved at benytte drømmesymboler, der fortæller hvad din drøm handler om.

Mangler du et drømmesymbol? Så fortæl dette i forummet og vi opretter en forklaring på drømmesymbolet til dig. På forhånd tak for dit engagement.