Drømmesymbol Lys

Drøm om lys skygger mørke

Lys er det generelle symbol for bevidsthed og optræder når drømmeren har brug for at se på tingene mere bevidst og dermed opnå indsigt i de reelle forhold.

En lysstråle som er rettet mod nogen eller noget bestemt antyder drømmerens bevidste opmærksomhed bør rettes den vej. Hvis den er rettet mod drømmeren kan det antyde at drømmeren har brug blive mere opmærksom på sig selv: lære sine egne motivationer at kende; måske ophøre med at tillægge andre kvaliteter, som de slet ikke besidder. Eller et behov for selv at være i spotlight. Stå på scenen, være i centrum.

Lyset er det vi bevæger os imod. Tænk på udtryk som: Vi bevæger os mod lysere tider, lyset for enden af tunnelen, jeg drømte jeg var død og var draget mod et ulideligt klart lys – Det som er oplyst i din drøm, det som har mest lys over sig er det som du er draget imod, det som har en betydning for tolkningen.

Farven på lyset har også en betydning. Tænk på fx: kunstnerne Pablo Picasso der havde sin blå periode hvor han kun malede i blå periode, da Pablo var nedtrykt over en vens selvmord – eller det gule lys på offentlige toiletter som hindre narkomaner i at se deres blodåre, eller den gule farve som bruges til djævlens øjne, til en drages øjne etc. Et gult lys i en drøm peger således på falskhed og ondskab. Jf farverens betydning for den farve som lyset havde i din drøm.

Lys er det modsatte af mørke. Hvis nogle områder er mere lyst op end andre andre i din drøm kan det pege på dualisme. Yin og Yang.

Et blændende lys: Antyder at for megen bevidst viden kan gøre vedkommende blind over for alt det der ligger i skygge, for hurtigt, især i det ubevidste. Et klart hvidt lys: Hvis det ligner månelys: Kan antyde ånden, intuitionen. Utilstrækkeligt lys: Antyder en uklar, dunkel og utilstrækkelig forståelse af det som drømmeren prøver at se.

Se også: Beundring | DaggryElektricitet | Ide | Image | JungKompasLampe | Ledning | Lyn | Mørke |  Retning | Pære | SkyggeSpot | TusmørkeÅbenbaring

A B C D E F G H I J K L
M N O P Q R S T U V X Ø
Drømmesymboler oversigte Drømmesymboler oversigt

Sådan bruger du drømmesymboler

Med Danmarks største og mest omfattende oversigt over drømmesymboler – mere end 2000 drømmesymboler er forklaret – er du godt rustet til at tyde dine drømme. I de enkelte drømmesymboler er henvisning til andre relevante drømmesymboler. Du kan også benytte søgefunktionen, eller de alfabetiske oversigter over drømmesymboler.

Er der et drømmesymbol du ikke kan finde, så fortæl det og vi tilføjer det. Ligeledes hvis du gerne vil have andre henvisninger ind under et drømmesymbol. Fortæl hvordan vi kan gøre oversigt over drømmesymboler bedre. På forhånd tak for dit engagement. Har du spørgsmål om drømmetydning eller ønsker du at få tolket din drøm, så foregår dette i vores forum. Her kan du stille spørgsmål, hjælpe andre med svar, få tydet din drøm.

Drømmesymboler er forud definerede forklaringer på, hvad de enkelte symboler i drømmene almindeligvis betyder. Dette regelsæt er ikke helt det samme, hvis man sammenligner fx et østerlandsk regelsæt med et vesterlandsk. Endvidere skal de enkelte symbolforklaringer kun tages som et udgangspunkt, ikke som en klippefast sandhed.

Alle symboler har to sider: en kollektiv og en personlig. Den kollektive side er, at vi alle ved, hvad et hus er, mens den personlige side altid vil være forbundet til drømmerens personlige historiske baggrund, og de steder personen har boet, eller hvordan den person har oplevet de steder, hun/han har boet. Det gælder alle symboler. Forbindelsen mellem, hvad et hus er og personens opfattelse af et hus, er det, der afgør, hvordan et drømmebillede skal forstås.

Drømmesymbolerne benyttes i drømmetydning når man skal fortolke elementer i en drøm. Man kigger man på de enkelte drømmesymboler som drømmen kan huske og herudfra søges at lave en drømmetydning. Benyt oversigten over drømmesymboler til at søge efter det du gerne vil vide mere om. Fx drømmetydning død, drømmetydning slange, drømmetydning kat, drømmetydning tænder, drømmetydning gravid, etc.

Hvad betyder det når jeg drømmer om? Betydning af min drøm? Det kan du få svar på ved at benytte drømmesymboler, der fortæller hvad din drøm handler om.

Mangler du et drømmesymbol? Så fortæl dette i forummet og vi opretter en forklaring på drømmesymbolet til dig. På forhånd tak for dit engagement.