Drømmesymbol Mus

Drøm om mus

En mus er et ganske lille dyr, og dog kan den vække stor rædsel hos nogle mennesker. Hvis du blev skræmt af musen, kan det være en hentydning til at du bekymrer dig for meget om bagateller, og at du har brug for at kigge længere fremad. En mus er også et meget sky dyr, så måske relaterer den til din personlighed, og opfordrer dig til at være mere udadvendt i dit sociale engagement.

Hvis musen var fanget i en musefælde, kan det symbolisere at du bekymre dig om ubetydeligheder i dit vågne liv og/eller at du føler dig uretfærdigt behandlet, misforstået og uretfærdigt kritiseret. Hvis du fodrede musen, refererer drømmen til dit moderinstinkt.

Mus hører ligesom andre dyr til vores instinkt verden. Og på den samme måde som vi kan iagttage andre dyr og deres rolle i naturen, kan vi se på musen og forstå at de er der for at rydde op i det små. Uden mus ville vi se meget mere forurening i naturen og det samme princip kan overføres til vores indre natur. Vi har brug for at få ryddet op i urenheder og snavs ved hjælp af instinktive kræfter.

Drøm om mus og rotter kan også henvise til at disse dyr typisk lever under jorden, i kloakker og andre steder, hvor der er fyldt med affald, afføring med videre. I drømmenes verden vil noget som befinder sig under jorden ofte være et billede på, at det huserer i det ubevidste, det er noget du grundlæggende er ubevidst om. Og affald, afføring med videre, associeres ofte med negative psykiske fænomener såsom angst, misundelse, jalousi, eller frygt. Rotter er også sygdomsbærere, og kan på denne måde være billeder på noget i dig som er ”sygt”, om det er dine tanker, dine handlinger, eller i det hele taget noget ubevidst i dig, som er ødelæggende.

Se også: Dyr | Frygt | Insekter | Krybdyr | Rotte

A B C D E F G H I J K L
M N O P Q R S T U V X Ø
Drømmesymboler oversigte Drømmesymboler oversigt

Sådan bruger du drømmesymboler

Med Danmarks største og mest omfattende oversigt over drømmesymboler – mere end 2000 drømmesymboler er forklaret – er du godt rustet til at tyde dine drømme. I de enkelte drømmesymboler er henvisning til andre relevante drømmesymboler. Du kan også benytte søgefunktionen, eller de alfabetiske oversigter over drømmesymboler.

Er der et drømmesymbol du ikke kan finde, så fortæl det og vi tilføjer det. Ligeledes hvis du gerne vil have andre henvisninger ind under et drømmesymbol. Fortæl hvordan vi kan gøre oversigt over drømmesymboler bedre. På forhånd tak for dit engagement. Har du spørgsmål om drømmetydning eller ønsker du at få tolket din drøm, så foregår dette i vores forum. Her kan du stille spørgsmål, hjælpe andre med svar, få tydet din drøm.

Drømmesymboler er forud definerede forklaringer på, hvad de enkelte symboler i drømmene almindeligvis betyder. Dette regelsæt er ikke helt det samme, hvis man sammenligner fx et østerlandsk regelsæt med et vesterlandsk. Endvidere skal de enkelte symbolforklaringer kun tages som et udgangspunkt, ikke som en klippefast sandhed.

Alle symboler har to sider: en kollektiv og en personlig. Den kollektive side er, at vi alle ved, hvad et hus er, mens den personlige side altid vil være forbundet til drømmerens personlige historiske baggrund, og de steder personen har boet, eller hvordan den person har oplevet de steder, hun/han har boet. Det gælder alle symboler. Forbindelsen mellem, hvad et hus er og personens opfattelse af et hus, er det, der afgør, hvordan et drømmebillede skal forstås.

Drømmesymbolerne benyttes i drømmetydning når man skal fortolke elementer i en drøm. Man kigger man på de enkelte drømmesymboler som drømmen kan huske og herudfra søges at lave en drømmetydning. Benyt oversigten over drømmesymboler til at søge efter det du gerne vil vide mere om. Fx drømmetydning død, drømmetydning slange, drømmetydning kat, drømmetydning tænder, drømmetydning gravid, etc.

Hvad betyder det når jeg drømmer om? Betydning af min drøm? Det kan du få svar på ved at benytte drømmesymboler, der fortæller hvad din drøm handler om.

Mangler du et drømmesymbol? Så fortæl dette i forummet og vi opretter en forklaring på drømmesymbolet til dig. På forhånd tak for dit engagement.