Drømmesymbol Rotte

Drøm om rotte

Hvis vi tænker på rotten i den ydre verden opfatter vi den umiddelbart som et skadedyr og smittebærer da den søger mod affald. Men vi skal forstå at denne funktion samtidig er meget positiv da rotten jo netop derved rydder op i en masse urenheder, som ellers ville ligge og forrådne og skabe potentielle sygelige risici. Det samme gælder i den Indre verden, hvor rotten bliver et symbol på en instinktiv hjælper, som rydder op i ubevidst affald/rester.

Man kan være bange for rotter da de lever af affald og kan dermed være med til at sprede en masse sygdomme med sig, som kan ramme mennesker og husdyr. Frygt for ligefrem at blive angrebet og spist af rotter er ubegrundet, omend der dog er episoder hvor rotter er begyndt at spise af en babys ansigt, formentlig fordi de var tiltrukket af opkast omkring mund og næse. Ligeledes har vi set skræmmeeksempler på film hvor fanger får fastspændt et bur hvori der er en sulten rotte og den eneste vej ud er så at spise sig igennem ansigtet eller maven.

Sådanne billeder kan man jo nemt får mareridt af, og når vi drømmer om rotter opfatter vi dem da også hovedsagelig som urene, ækle skadedyr, der stjæler vores mad, smitter med sygdomme, lusker rundt om natten og gemmer sig i små aflukkede rum. Drøm om rotter er således ofte forbundet med noget ubehageligt i vores liv. Det er formentlig et område i dit liv som er rodet, uklart, usikkert.

Det kan tilføjes at i kinesisk astrologi er Rotten et af de 12 dyretegn og tillægges mange positive egenskaber. For alle drømmesymboler gælder at det som først og fremmest bør være udgangspunkt for tolkningen er hvad drømmeren umiddelbart forbinder med det pågældende drømmesymbol. Hvis man således har en rotte som kæledyr eller forbinder rotter med misforståede dyr, så har man disse associationer til rotter. og dette bør så være udgangspunktet for tolkning af hvad det betyder når en rotte optræder i drømmen.

Se også: Dyr | Frygt | Insekter | MusKrybdyr

A B C D E F G H I J K L
M N O P Q R S T U V X Ø
Drømmesymboler oversigte Drømmesymboler oversigt

Sådan bruger du drømmesymboler

Med Danmarks største og mest omfattende oversigt over drømmesymboler – mere end 2000 drømmesymboler er forklaret – er du godt rustet til at tyde dine drømme. I de enkelte drømmesymboler er henvisning til andre relevante drømmesymboler. Du kan også benytte søgefunktionen, eller de alfabetiske oversigter over drømmesymboler.

Er der et drømmesymbol du ikke kan finde, så fortæl det og vi tilføjer det. Ligeledes hvis du gerne vil have andre henvisninger ind under et drømmesymbol. Fortæl hvordan vi kan gøre oversigt over drømmesymboler bedre. På forhånd tak for dit engagement. Har du spørgsmål om drømmetydning eller ønsker du at få tolket din drøm, så foregår dette i vores forum. Her kan du stille spørgsmål, hjælpe andre med svar, få tydet din drøm.

Drømmesymboler er forud definerede forklaringer på, hvad de enkelte symboler i drømmene almindeligvis betyder. Dette regelsæt er ikke helt det samme, hvis man sammenligner fx et østerlandsk regelsæt med et vesterlandsk. Endvidere skal de enkelte symbolforklaringer kun tages som et udgangspunkt, ikke som en klippefast sandhed.

Alle symboler har to sider: en kollektiv og en personlig. Den kollektive side er, at vi alle ved, hvad et hus er, mens den personlige side altid vil være forbundet til drømmerens personlige historiske baggrund, og de steder personen har boet, eller hvordan den person har oplevet de steder, hun/han har boet. Det gælder alle symboler. Forbindelsen mellem, hvad et hus er og personens opfattelse af et hus, er det, der afgør, hvordan et drømmebillede skal forstås.

Drømmesymbolerne benyttes i drømmetydning når man skal fortolke elementer i en drøm. Man kigger man på de enkelte drømmesymboler som drømmen kan huske og herudfra søges at lave en drømmetydning. Benyt oversigten over drømmesymboler til at søge efter det du gerne vil vide mere om. Fx drømmetydning død, drømmetydning slange, drømmetydning kat, drømmetydning tænder, drømmetydning gravid, etc.

Hvad betyder det når jeg drømmer om? Betydning af min drøm? Det kan du få svar på ved at benytte drømmesymboler, der fortæller hvad din drøm handler om.

Mangler du et drømmesymbol? Så fortæl dette i forummet og vi opretter en forklaring på drømmesymbolet til dig. På forhånd tak for dit engagement.