Drømmesymbol Nøgle

Drøm om nøgle

Nøglen til et eller andet problem, løsningen. Nøglen til lykke, evt. en person, som er denne nøgle. En nøgle er også en fallos og derfor en mand på grund af den måde en nøgle fungerer på. En drøm om en nøgle er et af de stærkeste falliske symboler, især for de kvinder, der føler sig ufuldstændige uden seksuelle oplevelser. Vendinger som “at låse op!, “åbne” og “befri” falder umiddelbart i øjnene.

En nøgle låser også af, det vil sige skærmer og beskytter, så det er af vigtighed at søge ind til, hvordan nøglen optrådte i din drøm. Vi bruger også ordet nøgle i overført forstand, som f.eks. “det er nøglen til det hele” dvs. at en handling eller en forståelse er dét der skal til, for at åbne til nye muligheder.

Hvis du er en mand, der har en drøm om en nøgle, handler drømmen sikkert også om erobring af en kvinde, men det er også et udtryk for en magtfaktor og autoritet. Men nøglen i drømmen kan også være det redskab du anvender til at løse en indre konflikt.

Drøm om at finde sine nøgler er meget almindelig. Underbevidstheden fortæller dig blot hvor de er blevet af. Når du sover er din hjerne i fuldt vigør med at finde muligheder og løsninger på alt det du tumler med til hverdag. Så drøm om at finde ud af hvor nøglerne er lagt er blot en af de mange gode budskaber din underbevidsthed giver dig igennem drømmene.

Se også:   | Bondage | Dør | Fængsel | GådeHåndjernKyskhedKviksand | Luder | Lås | LænkerReb og tovværk |  Seksualitet | Selvkontrol

A B C D E F G H I J K L
M N O P Q R S T U V X Ø
Drømmesymboler oversigte Drømmesymboler oversigt

Sådan bruger du drømmesymboler

Med Danmarks største og mest omfattende oversigt over drømmesymboler – mere end 2000 drømmesymboler er forklaret – er du godt rustet til at tyde dine drømme. I de enkelte drømmesymboler er henvisning til andre relevante drømmesymboler. Du kan også benytte søgefunktionen, eller de alfabetiske oversigter over drømmesymboler.

Er der et drømmesymbol du ikke kan finde, så fortæl det og vi tilføjer det. Ligeledes hvis du gerne vil have andre henvisninger ind under et drømmesymbol. Fortæl hvordan vi kan gøre oversigt over drømmesymboler bedre. På forhånd tak for dit engagement. Har du spørgsmål om drømmetydning eller ønsker du at få tolket din drøm, så foregår dette i vores forum. Her kan du stille spørgsmål, hjælpe andre med svar, få tydet din drøm.

Drømmesymboler er forud definerede forklaringer på, hvad de enkelte symboler i drømmene almindeligvis betyder. Dette regelsæt er ikke helt det samme, hvis man sammenligner fx et østerlandsk regelsæt med et vesterlandsk. Endvidere skal de enkelte symbolforklaringer kun tages som et udgangspunkt, ikke som en klippefast sandhed.

Alle symboler har to sider: en kollektiv og en personlig. Den kollektive side er, at vi alle ved, hvad et hus er, mens den personlige side altid vil være forbundet til drømmerens personlige historiske baggrund, og de steder personen har boet, eller hvordan den person har oplevet de steder, hun/han har boet. Det gælder alle symboler. Forbindelsen mellem, hvad et hus er og personens opfattelse af et hus, er det, der afgør, hvordan et drømmebillede skal forstås.

Drømmesymbolerne benyttes i drømmetydning når man skal fortolke elementer i en drøm. Man kigger man på de enkelte drømmesymboler som drømmen kan huske og herudfra søges at lave en drømmetydning. Benyt oversigten over drømmesymboler til at søge efter det du gerne vil vide mere om. Fx drømmetydning død, drømmetydning slange, drømmetydning kat, drømmetydning tænder, drømmetydning gravid, etc.

Hvad betyder det når jeg drømmer om? Betydning af min drøm? Det kan du få svar på ved at benytte drømmesymboler, der fortæller hvad din drøm handler om.

Mangler du et drømmesymbol? Så fortæl dette i forummet og vi opretter en forklaring på drømmesymbolet til dig. På forhånd tak for dit engagement.