Erotiske illustrationer

De seksuelle aspekter vi finder i spiritualitet har de fællestræk, at de ser seksualitet som noget naturligt og opfordre til at sex og erotik  ikke som noget isoleret, men som en del af vores kærlighedsliv – som en naturlig del af det at være menneske.

Her er erotiske illustrationer af den østrigske kunstner, illustrator og maler Franz Von Bayros (1866 – 1924). Han tilhørte Decadent-bevægelsen i kunst, der ofte benytter erotiske temaer og fantasmagoriske billeder. Franz Von Bayros er bedst kendt for bogen “Tales at the Dressing Table”, der udkom i 1908. En bog der blev betragtet som farlig for datidens moral. Von Bayros blev anholdt og tvunget ind i eksil. Han flyttede fra en europæisk hovedstad til en anden, da hver illustration han frembragte var en torn i øjet på datidens moralvogtere.

Hvorfor mon du tror at nogle af disse pikante fotos stadig kan forekomme pirrerende? I en tid hvor internettet har åbnet for frit valg på alle hylder af sex, erotik, nøgne kvinder og mænd?

Tag et kig på illustrationerne
svaret på spørgsmålet finder du til sidst.

Franz_von_Bayros_024

Franz_von_Bayros_010-1

Franz_von_Bayros_023

Franz_von_Bayros_022

Franz_von_Bayros_021

Franz_von_Bayros_020

Franz_von_Bayros_015

Franz_von_Bayros_013

Franz_von_Bayros_008

Franz_von_Bayros_007

Franz_von_Bayros_006

Franz_von_Bayros_005

Franz_von_Bayros_004

Franz_von_Bayros_003

Franz_von_Bayros_002

Franz_von_Bayros_018

Franz_von_Bayros_016

Franz_von_Bayros_014

Franz_von_Bayros_012

Franz_von_Bayros_009

Franz_von_Bayros_019

Franz_von_Bayros_010

Franz_von_Bayros_017

Franz_von_Bayros_011

 

Svaret på spørgsmålet

“Hvorfor sådanne illustrationer
kan være spændende?”

Hvad enten du er mand eller kvinde, så ligger svaret på hvorfor du måske fandt disse illustrationer en smule pirrerende og opløftende i fantasien. Der er overladt noget til fantasien i sådanne illustrationer. Der kan brygges en fortælling, en historie sammen som du bestemmer – og det er interessant for din hjerne og din seksualdrift.

Husker du den allerskønneste, smukkeste Helena i Homers Iliaden? Hun er så flot og indbydende at der udbryder en krig bare på grund af hende! Men intet sted i hele den lange Iliade beskriver Homer så meget som et enkelt ord om hvordan Helena egentlig så ud! Var hun blondine, brunette, tynd, buttet, store bryster, lange ben? Vi ved det ikke.

Alt hvad Homer fortæller om hende der er genstanden for den trojanske krig er at hun er den skønneste kvinde i hele Hellas. Grunden var, at hun var datter af Zeus, der havde forvandlet sig til en svane, da han gjorde Helenas mor, Leda, gravid. Derfor var Helena smuk og hvid som en svane og født af et svaneæg. Det er hvad vi ved om hvordan Helena så ud. Det er således op til den enkelte læser at lave sig en forestilling om hvordan den den skønneste kvinde i hele Hellas mon ser ud.

Pointen er at der indrages mere end det blot umiddelbare, det kødelige – seksualdriften søges i spiritualitet stimuleret ved at inddrage alle sanser. Dette ser vi eksempelvis i den indiske filsofi Ayurveda, der har stor fokus på et velfungerende kærligheds- og sexliv.

Ayurveda vil gerne skabe naturligt hele, fysisk og psykisk sunde mennesker. Når vi mennesker oplever varm og god elskov, bliver vi lykkelige, glade, ømme og strålende mennesker. Det er derfor, at Ayurveda beskæftiger sig med seksualitet. Vi mennesker har tidligere i historien formået at udfolde os seksuelt på en måde, hvor elskov, kærlighed, nydelse går op i en højere enhed. Vi har tidligere formået at se sex – ikke som noget isoleret, men som en del af vores kærlighedsliv – som en naturlig del af det at være menneske.

I spiritualitet i al almindelighed kigger man på sex ud fra et helhedssyn. Sex er således meget mere end orgasme, samleje, fysisk tiltrækning. Et godt og velfungerende sexliv kommer ud fra en spirituel tankegang ved at man har fokus på den lystfornemmelse der skabes i hjernen via sex. Hvilket, som nævnt, har en del at gøre med at inddrage sin fantasi. Du kan læse meget mere om sex og erotik ud fra en spirituelt synsvinkel her i sektionen. Benyt menubjælken til højre til at finde det du gerne vil vide mere om.

Stil spørgsmål om spiritualitet

Det er nemt – Stil et spørgsmål

erotik-helene