Tarotkort og tallenes betydning

tarot-tal-nr-1

Tal nr. 1 i tarotkort – Den lille arkana

Nye ideer, begyndelser, en ny rejse, potentiale

Når tal nr. 1 vises i en læsning, repræsenterer det starten på noget meget specielt i dit liv. Kortet handler om nye begyndelser, så det er vigtigt, at du forbereder dig til pludselige ændringer i dit liv, der helt kan ændre din verden eller din verdensopfattelse.

Bliv ikke overrasket, hvis du møder en ny partner, modtager et spændende nyt jobtilbud eller får mulighed for at rejse. Tal nr. 1 indikere energi uden form – og det afhænger af dig at forme det og bringe de muligheder, de repræsenterer, til at blive realiseret. Disse energier vil forsvinde hvis de ikke får opmærksomhed.

Tidsmæssigt indikere tal nr. 1, at det som tarotkortet – og tarotoplægget i øvrigt handler om – bør have opmærksomhed igennem det næste års tid.

tarot-tal-nr-2

Tal nr. 2 i tarotkort – Den lille arkana

Selvreflektion, stabilitet, harmoni

At komme sammen i par er temaet for tal nr 2 og alle de kompleksiteter, som denne union repræsenterer. Vi forlader  individualitet og to er forsmag på forening. Tal nr. 2 repræsenterer sammensmeltning af modsatte kræfter for at skabe en helhed.

Tallet 2 opfordrer til at reflektere, hvad der er sket, og hvordan du kan undgå eventuelle fremtidige stød i vejen. I løbet af dette stadium vil du føle dig i fred med dig selv og stolt af de fremskridt, du har gjort. Du kan føle dig tilfreds med mennesker omkring dig, og en negativ situation vil se sin afslutning – et uvenskab, en fejde, en beslutning. Du vil lægge noget til side som du tidligere har bekymret dig over.

Tidsmæssigt indikere tal nr. 2, at det som tarotkortet – og tarotoplægget i øvrigt handler om – bør have opmærksomhed i de næste to uger eller måneder.

tarot-tal-nr-3

Tal nr. 3 i tarotkort – Den lille arkana

Modenhed, venskaber, følelsesmæssig forbindelse

Tal nr. 3 repræsenterer en tid fuld af vækst og modenhed. Det er en tid fuld af glæde, hvor nye mennesker vil flokkes om dig, hvis du er åben herfor. I din karriere kan du møde en ny kollega, der ender med at være en fantastisk del af dit hold og som har vigtige kvaliteter, du mangler.

Tal nr. 3 gør opmærksom på gruppedynamik og tarotkortene afbilder forskellige udfald, der kan opstå, når en gruppe samles – uanset om det er grupper af personer eller grupper af ideer. Fordi tallet 3 også symbolsk betragtes som færdiggørelse – den første polygon, den hellige treenighed, etc. – indikerer tal nr. 3 også en indledende afslutning af en første fase af en slags.

Tidsmæssigt indikere tal nr. 3, at det som tarotkortet – og tarotoplægget i øvrigt handler om – bør have opmærksomhed i de næste tre uger eller måneder.

tarot-tal-nr-4

Tal nr. 4 i tarotkort – Den lille arkana

Fokus, stabilitet, styrke, støtte

Tal nr. 4 repræsenterer dit behov for sikkerhed og balance. Et job eller forhold er måske ikke mere tilfredsstillende, hvilket får dig til at se på andre muligheder. Leder du efter græs, der er grønnere, opfordre tallet 4 til at du tager dig tid og søge støtte, før du trækker drastiske beslutninger.

Tal nr. 4 viser at et fundament er skabt og noget er klar til at vokse og udvikle sig. At vokse og udvikle er nøglen her, for skønt fundamentet er skabt, er der stadig forhindringer og tallet opfordre til vedholdende at søge at skubbe på for at vokse og bevæge sig fremad .

Tidsmæssigt indikere tal nr. 4, at det som tarotkortet – og tarotoplægget i øvrigt handler om – bør have opmærksomhed i de næste fire uger eller måneder.

tarot-tal-nr-5

Tal nr. 5 i tarotkort – Den lille arkana

Forhindringer, vanskeligheder, tab, mangel på tro

Tal nr. 5 repræsenterer en ulykkelig tid, hvor du ikke er sikker på, hvem du kan henvende sig til for følelsesmæssig støtte. Du kan blive meget fjern fra en partner, ude af stand til at kommunikere dine følelser, eller du kan endda opleve økonomiske ulemper. Det er højst sandsynligt, at du i løbet af denne tid forsøger at bekæmpe et tabt kamp. Nøglen er ikke at tillade dette problem at overvinde dig. Det er en forhindring, som du vil overvinde, uanset hvor svært det kan virke lige nu.

Ændring, udsving og konflikt er repræsenteret af tal nr. 5. Dette er en forlængelse eller forstærkning af energi fra tal nr. 4. Når den energi eksploderer, beder tallet fem os om at se indad og finde motivationen. lysten og styrken til at komme videre og ud over disse tvivl og vanskeligheder.

Tidsmæssigt indikere tal nr. 5, at det som tarotkortet – og tarotoplægget i øvrigt handler om – bør have opmærksomhed i de næste fem uger eller måneder.

tarot-tal-nr-6

Tal nr. 6 i tarotkort – Den lille arkana

Succes, fred, lykke

Tal nr. 6 er et frisk pust. Kortet repræsenterer en tid, hvor harmoni i dit liv vil blive genoprettet efter en vanskelig fase. Nye spændende muligheder kan også ankomme. Det vil være en belønning for den visdom, du har opnået fra de seneste vanskeligheder. Du har lært så mange værdifulde erfaringer om kærlighed og lykke, at du nu endelig kan træde på den rigtige vej mod succes.

Det antyder også, at det nu er den perfekte tid til at gå på en inspirerende tur for at genoplade batterierne. Mens tal nr. 5 repræsenterer konflikt, repræsenterer tal nr. 6  bevægelsen væk fra denne konflikt til en løsning, uanset om de er interne eller eksterne, hvad enten det betyder forsoning eller slippe af sted.

Tidsmæssigt indikere tal nr. 6, at det som tarotkortet – og tarotoplægget i øvrigt handler om – bør have opmærksomhed i de næste seks uger eller måneder.

tarot-tal-nr-7

Tal nr. 7 i tarotkort – Den lille arkana

Hårdt arbejde, etik, disciplin, lille kamp

Tal nr. 7 repræsentere at du måske skal træffe en vanskelig beslutning på din vej mod lykke og succes. I din karriere kan du blive bedt om at påtage dig mere ansvar. Du skal være forsigtig med disse beslutninger, fordi de kan bringe dig i en uheldig situation. Nu er det tid til at tænke på dit næste skridt. Tallet 7 indikere også at det kan kræver en del energi at bevæge sig fremad.

Tal nr. 7 repræsentere at det er tid til at træde tilbage og kigge indad. Tallet beder dig om at vurdere og revurdere, om den sti, du  tager, er, hvad der er bedst for dig. Denne periode er nødvendig at gå igennem før du går videre med dine ønsker.

Tidsmæssigt indikere tal nr. 7, at det som tarotkortet – og tarotoplægget i øvrigt handler om – bør have opmærksomhed i de næste syv uger eller måneder.

tarot-tal-nr-8

Tal nr. 8 i tarotkort – Den lille arkana

Det næste skridt, fremskridt, transformation

Tal nr. 8 repræsenterer en betydelig udvikling i dit liv, uanset om det er knyttet til relationer eller økonomi. Du kan måske modtage en lønforhøjelse eller et spændende jobtilbud. Tallet 8 indikere en tid hvor du måske ændrer mening om en bestemt beslutning. Du kan måske indse, at du ikke er klar til at tage det næste skridt i et vigtigt forhold – fx til din partner eller din karriere.

Vækst såvel i følelsesmæssig som i økonomisk forstand kan forventes. Og nogle gange kan den finde sted i en form, hvor vi mindst forventede det. Når en otte vises i en læsning, er det et velkomment kort efter kampen, som man oplever med tal nr. 7.

Tidsmæssigt indikere tal nr. 8, at det som tarotkortet – og tarotoplægget i øvrigt handler om – bør have opmærksomhed i de næste otte uger eller måneder.

tarot-tal-nr-9

Tal nr. 9 i tarotkort – Den lille arkana

Mål, lykke, succes

Tal nr. 9 repræsentere at noget nærmer sig færdiggørelse. Hvad der ligner målstregen, kan dog faktisk bare være et overgangsstadium. Men følelsen af ​​færdiggørelse er her og det bør fejres. Tal nr. 9 indikere at det, du har ønsket og arbejdet hen imod, bliver en realitet og skaber et helt nyt niveau af lykke i dit liv.

Sørg for at fejre denne dejlige tid og lad dig være stolt af hvad du har opnået. Der er dog også en lille løftet pegefinger. Du er ikke helt i mål og tallet beder dig om ikke at opgive dine drømme uanset hvad der forsøger at komme i vejen. Succes vil komme til dig, men du skal have udholdenhed.

Tidsmæssigt indikere tal nr. 9, at det som tarotkortet – og tarotoplægget i øvrigt handler om – bør have opmærksomhed i de næste ni uger eller måneder.

tarot-tal-nr-10

Tal nr. 10 i tarotkort – Den lille arkana 

Afslutning, karma, konklusion

Tal nr. 10 kan repræsentere gode eller dårlige slutninger afhængigt af tarotoplægget i øvrigt. Du kan opleve lykke efter at have opnået økonomisk belønning efter at have forsøgt at klatre på karrierestigen. Kortet bringer også tilfredshed i dit liv. Der vil blive forbedringer i forhold, når du begge arter er tilfredse.

På den anden side kan dette kort repræsentere en negativ ende, der er uundgåelig. Nogen kunne afslutte dit liv, og selv om det virker forfærdeligt, er det i virkeligheden starten på et nyt kapitel. Forbliv positiv og se den lyse side af livet.

I tiere ser vi den egentlige afslutning af en cyklus, at noget er kommet i en fuld cirkel – det indikerer, at vi fra dette punkt fremover kan bevæge os mod en ny begyndelse.

Tidsmæssigt indikere tal nr. 10, at det som tarotkortet – og tarotoplægget i øvrigt handler om – bør have opmærksomhed i de næste ti uger eller måneder.

 

1 Begyndelse, fødsel.
2 Seperation, sammensmeltning, kombination.
3 Fundament, stabilitet.
4 Noget er klar til at vokse og udvikle sig.
5 Usikkerhed og forandring.
6 Ligevægt og harmoni.
7 Visdom og viden.
8 Vedholdenhed, bevægelse fremad.
9 Noget nærmer sig færdiggørelse.
10 Stor forandring, afslutning af cyklus, ny begyndelse.

 

Tallene i den lille Arkana repræsentere en cyklus, en rejse du skal begynde. Hvert tal fortæller en historie om en del af denne rejse, denne cyklus. Tror man eksempelvis at man er ved at være i mål med et projekt eller en beslutning og trækker massevis af kort med lave tal, så er dette en indikation på at man ikke er så langt i processen som man tror.

Men hvad med de øvrige tarotkort? Vi har kigget på hvorledes tal har en betydning for de fyrre kort i lille Arkana, men hvad med Hofkortene og den Store Arkana? Det fortæller vi om i det følgende men husk dog på at numerologi og tarotkort er to forskellige ting.

I tarotkort er det først og fremmest selve motivet og beskrivelsen af kortet som er bestemmende for tolkningen. Man inddrager ovennævnte ide med en cyklus repræsenteret ved tallene 1-10, men ellers spiller tallene en mindre betydning. Det er ikke således at fx. kort nr. 8 i den store arkana er mindre værd, eller mindre betydningsfuld end kort nr. 22 i den store arkana. I almindelige spillekort og kortregler fra eksempelvis bridge og poker, er det således, men ikke i tarotkort.

Der er forskellige meninger om hvorledes man knytter tallenes betydning til de øvrige tarotkort – altså Hofkortene og den Store Arkana. Nogle addere tallene, hvorved kort nr. 14 bliver 1+ 4 = 5, kort nr. 22 bliver 2 + 2 = 4, etc. Andre deler alle lige tal med to, hvorved 14 bliver 7, og 22 bliver 11.

tarot-tal-nr-11

 

Men hov! Tal nr. 11 findes jo ikke i talrækken 1-10. Her benytter man i stedet tal nr. 8, hvilket giver fin mening når man kigger på dette tals betydning – styrke, vedholdenhed, bevægelse fremad. Vi er i energien lige efter tal nr. 10 og opfordres til med al vores styrke – bogstaveligt talt – at sætte tingene sammen igen. Stykker er blevet brudt, ting er blevet forladt, folk er blevet efterladt. Noget helt nyt tager sin begyndelse, hvilket kræver styrke.

For de ulige tal kan man enten addere dem som førnævnt, eller man kan bruge overvejelser fra tarotkort eksperter om hvilke tal, der bedst passe på de enkelte kort. 

Den store arkana – Tarotkort nr. 12: Den hængte mand (Tal 3 eller 6)
Den hængte mand er et kort med langsomme indre ændringer. Nogle gange er resultatet af en lang periode med blokering. Men en der viser sig at være frugtbar. Et temmelig svagt kort alene, selvom det er elsket og frygtet af nogle, afhænger den hængte mand meget af sine nabokort. – På samme måde som alle tarotkort med tal nr. 3. Der kan dog også argumenteres for at den hængte mand er som to 6’er. Præcision, manglende balance, en forandring, men en nuværende blokering. 

Den store arkana – Tarotkort nr. 13: Døden
Dette kort kan ikke repræsenteres af tallet 4. Det er slet ikke et kort med rutine og blokeringer. Dette er kortet for radikale ændringer. Og så er det tillige forbundet med mystik omkring tallet 13 i al almindelighed. Dødens kort kan kun læses ved at blive sat i sammenhæng med det oplæg det indgår i.

Den store arkana – Tarotkort nr. 14 Temperance (dobbelt 7)
Temperance taler om den skønhed, der findes i spiritualitet, den der føder din sjæl, uanset hvad den hedder. Den der kan helbrede og beskytte. Tro i alle dens former og med alle dets dyder: Tålmodighed, moderation, respekt, ærlighed.

Den store arkana – Tarotkort nr. 15 Djævelen (Tal nr. 5 eller 6)
Djævelen taler om det onde … der normalt kommer fra vores menneskelige fejl. Er vi her i tal nr. 5 eller 6? Dette kort er aldrig sort eller hvidt, aldrig klar og altid vanskelig. Djævelen kan også være 1 og 5. Dårlige beslutninger, manglende vision.

Den store arkana – Tarotkort nr. 16 Tårnet (Dobbelt 8)
Er det Gud eller Djævelen bag denne pludselige sammenbrud? Bag denne forfærdelige nyhed eller gudsbesparende advarsel? Ligesom det forrige kort: Du bestemmer i lyset af de omgivende kort, om man skal tælle 1 + 6 (en retfærdig advarsel eller straf) eller 1 × 6. En anden mulighed er 8 + 8 (radikale, pludselige ændringer.).

Den store arkana – Tarotkort nr. 17 The Star (Tal nr. 7)
Smuk stjerne. Himmelske og beskyttende. Handler om nummer 7.

Den store arkana – Tarotkort nr. 18 Månen
En kop, der er fuld. Månen taler om uendelighed. Af konstante små ændringer (8), af oprindelsen (1). Det ultimative feminine kort.

Den store arkana – Tarotkort nr. 19 Solen (Tal nr. 9 eller 10)
Kernen i nummer 9. Glæde, opfyldelse, belønninger. Lykke velfortjent som man finder i tal: 10 (1 + 9) og 9 (1 × 9). Men ikke et kort, der taler meget alene og uden varig virkning, hvis det ikke understøttes af et andet kort, der holder denne besked.

Den store arkana – Tarotkort nr. 20 Dommen (dobbelt 10, eller tal nr. 2)
Læs det som en 2: Gode handlinger belønnes, de dårlige straffes. Tid til at møde alle konsekvenserne af alle dine handlinger. Også 2 × 10: Ikke alene er en cyklus til ophør, du vil nu møde de retfærdige konsekvenser.

Den store arkana – Tarotkort nr. 21 Verden
Absolut færdiggørelse. 10 + 10 og 1. Der er sket tilstrækkelige ændringer for at nå frem til en stat mere permanent, men en der giver en helt ny start (1). Dette er en lidt mere kompleks, men meget præcis måde at nærme sig til dette nummer på.

Den store arkana – Tarotkort nr. 0 – Narren
Tallet 0 er det mest komplekse og perfekte af alle tal. Begyndelse eller afslutning? Narren havde oprindeligt ingen nummer, ligesom døden ikke havde noget navn. Det blev ændret med Rider Waite tarot, men betydningen forbliver. Det er både begyndelsen og slutningen af ​​rejsen (da tarot aldrig efterlader en dør simpelthen lukket, og alle slutninger kalder til nye begyndelser). 

 

 

Tallenes betydning