Magikeren TarotMAGIKEREN

Overordnet betydning
Når du drages mod Magikeren, er det et tegn på, at du har alle de færdigheder og evner, du har brug for for at få succes. Du er parat og energierne er med dig. Magikeren fortæller at du skal bruge dit intellekt, koncentration og viljestyrke for at få ting til at ske. Magikeren kan også henvise til et bestemt tidspunkt, hvor du har magten til at manifestere det resultat, du ønsker. Hvis Magikeren henviser til andre mennesker i dit liv, henviser kortet til en, du kan lære af, en person hvis evner og visdom vil imponere dig.

Beskrivelse: Kortet viser magikeren bærende en rød kappe, der symboliserer hans begær, og en hvid tunika som symboliserer renheden i hans ånd. De røde roser og hvide liljer i forgrunden er de ydre refleksioner på disse kvaliteter.

På bordet foran ham ligger hans rekvisitter: sværd, stok, bæger og mønter. Disse repræsenterer de fire astrologiske elementer: mønter (jord), sværd (luft), stok(ild), og bæger(vand). Disse repræsenterer forskellig adfærd eller måder at kommunikere eller forholde sig på afhængigt af situationen.

Mønten repræsenterer legemet og evnen til at kommunikere, der kan understøtte ressourcemæssige eller økonomiske bestræbelser. Bægeret repræsenterer hjertet og evnen til at kommunikere følelser. Sværdet symboliserer forstanden og evnen til at formulere ideer og tanker klart og præcist. Stokken, er et tegn på hans forbindelse mellem guderne og menneskene. Den symboliserer inspirationerne fra den guddommelige kilde, som eventuelt kan blive til praktiske realiteter.

Over magikerens hoved er aftegnet et vandret ottetal, det matematiske tegn for uendelighed. Dette er tegn på Helligåndens talent for at bruge intuitionen. Værktøjet på bordet antyder altså magikerens mangfoldige muligheder og talenter. Ibisen eller føniks-staven i magikerens højre hånd symboliserer at han er i stand til at kommunikere fra et åndeligt eller filosofisk udgangspunkt. Den ene hånd pegende mod himlen repræsenterer evigt liv. Som livrem bærer magikeren en slange, der bider sig selv i halen. Dette symboliserer ideen om, at livet er evigt selvforsynende og nærende sig af sig selv.

Tolkning: Magikeren symboliserer, at du besidder kræfter, der kan anvendes til at begynde på noget nyt. Det viser, at du har tid til handling og til at udfolde din energi. Kortet symboliserer behov for eller evne til at kommunikere og er derfor fremragende som visuel affirmation for at styrke ens kommunikationsfærdigheder.

Den rette kommunikation består i et valg mellem mange forskellige udtryksmuligheder, kombineret med den rette timing. Således afspejler kortet også tilpasningsevne og alsidighed. Magikeren symboliserer, at du har reserver af handlekraft og dynamik. Dit valg ligger i om du i dit udtryk vil anvende sindet (sværdet), fantasien (stokken), hjertet (bægerne) eller kroppen (mønterne).

Vær opmærksom på om der er noget, du gerne vil kommunikere ud og tænk over hvilken måde, det ville være bedst – og værst – at gøre dette på. Kortets positive aspekt er viljestyrke, mens dets negative side peger på viljesvaghed eller mangel på fasthed. Det er op til dig at udforske alle muligheder og handle med de værktøjer, du har til din rådighed.

Andre ord der karakteriserer Magikeren er: fleksibilitet, vilje, illusioner, magisk arbejde, kreative initiativer, vilje, mandlig energi, trang til at udrette noget, bevidsthed om de midler du har fået i hænde som menneske, evner og muligheder for nye vovestykker.

Forudsigelse: Viljestyrke, vilje til at tage en risiko, evner til at hente kræfter oppefra og lede dem til manifestation, kreative og taktfulde evner. Det er på tide, at du siger din klare mening.

Astrologi: Kortet er knytter til planeten Merkur og udtryk gennem for kommunikation.

Tal: Kortet har nummer et, den kreatives krafts nummer.

Affirmation: Jeg kommunikerer effektivt. Jeg kommunikerer klart. Jeg realiserer mig Selv. Jeg har, hvad der skal til for at ændre situationen. Jeg har ansvar for mig selv. Jeg har ansvar for mit Selv.

Det universelle princip: Magikeren repræsenterer kommunikationens universelle princip: Som foroven således også for neden.

Tarotkort og kærlighed ROMANTIK, KÆRLIGHED
Er du i et forhold indikerer Magikeren at forholdet bevæger sig til et nyt og dybere niveau, hvor du kan forvente stærkere engagement og lykke. Hvis du er single indikere Magikeren at tidspunktet er fremragende til at møde en ny potentiel partner.
Tarotkort og karriere, penge PENGE, KARRIERE
Magikeren kan lidt af hvert! Således også i pengesager og med hensyn til karriere. Her kan magikeren med sine store evner åbne nye muligheder og give dig medvind. Dette er et godt tidspunkt at bede om lønforhøjelse, søge forfremmelse eller start af et nyt forretningsforetagende. Din økonomi forbedres og du vil have en god mulighed for at tjene penge, når dette kort vises.

Magikeren Tarot Cary-Yale

Cary-Yale
Yale University

Magikeren Tarot Italiensk tarotsæt

Italiensk tarotsæt
Lo Scarabeo

Magikeren Tarot Oswald Wirth

Oswald Wirth
US Games

Magikeren Tarot Marseilles

Marseille
Fournier

Ovenfor er fire meget forskellige udgaver af Magikeren. Cary-Yale Visconti tarotkort fra omkring 1420’erne er  hovedsagelig designet ud fra at skulle være smukke og gengive venner og familie. Det smukke gamle italienske tarotsæt har ligeledes sin hovedvægt på det kunsteriske udtryk. Marseille tarotkort er enkle da disse blev fremstillet så de egnede sig til trætryk. Oswald Wirth indvarsler nedtoning af kristne symboler og mere inspiration fra det okkulte, via skrifter især af Éliphas Lévi. Det okkulte kom herfra til at præge hvorledes tarotkort blev illustreret. Mest berømt er Rider-Waite tarotkort med massevis af symbolik fra Egypten, den jødiske kabbala, astrologien, alkymien og frimurerne.

Når du således skal tolke Magikeren har du forskellige muligheder. Det er anbefalesværdigt at tage udgangspunkt i illustrationerne vi har fra Rider-Waite, da de indeholder meget information i deres billedsprog. Bare husk at der er forskellige andre versioner af Magikeren. Du kan se mange flere illustrationer af Magikeren i sektionen “Illustrationer af tarotkort”.

DE 78 TAROTKORT

DEN STORE ARKANA
0 1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21
SVÆRD
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
STOKKE
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
MØNTER
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
BÆGRE
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14

TAROTOPLÆG
Prøv selv at lægge tarotkort

Tarot oplæg - 1 kort
TAROTOPLÆG - 1 KORT Tarot oplæg - 3 kort
TAROTOPLÆG - 3 KORT