Kejseren TarotKEJSEREN

Overordnet betydning
Kejseren repræsenterer faderen, en faderfigur, faderskab, en autoritet. Kejseren er den barske men retfærdige retningsgiver. Han udstikker ordrer og bestemmer. Kejseren har høje forvetninger til sine omgivelser og tillader ikke megen tid til det sjove og useriøse. Kejseren repræsentere din fader, en autoritetsfigur eller en som har bestemmende indflydelse på dit liv.

I de tilfælde hvor Kejseren ikke repræsenterer en person i dit liv, betyder kejseren at logik bør dominere over følelser og sindet over hjertet. Det betyder, at koncentration, struktur, stabilitet og fokus er påkrævet, hvis du vil gøre dine ideer og drømme til virkelighed.

Beskrivelse: Kejseren sidder på sin trone, midt i den barske natur omgivet af bombastiske bjerge. I begge hænder holder han magtens symboler. I højre hånd holder han livets kors, symbolet på hans maskuline potens og den kreative energi, hvormed han styrer sit rige. Kuglen eller rigsæblet i hans venstre hånd symboliserer, at han rejser med kloden i sin hule hånd – han reagerer, hvor han kommer frem.

Aries (Vædderen), symboliseret ved de to væddere på stolen, er et ildtegn, der repræsenterer sindets mentale kræfter, eventyrlyst og udforskning. Bag bjergene i baggrunden er solen ved at stå op som symbol på naturens lyskilde. Han er alvorlig, tænksom og vis. Kejseren symboliserer verdslig magt, autoritet og viljestyrke. Han symboliserer desuden bindeleddet mellem det ideelle og det reelle, han er brobyggeren.

Tolkning: Først og fremmest symboliserer kejseren lederskab og evnen til at gå forrest, og evnen og viljen til bære et ansvar. Drages du af dette kort, er det på tide at se på, om du udøver magt og lederskab på måder, der er styrkende for dig selv og andre. Det er på tide at indarbejde mere struktur og orden ind i dit liv. Kortet indikerer, at det er tid for at beskæftige sig med den materielle verden. Det er tid til at være ambitiøs og begynde at handle med det samme. Drømme skal omsættes til virkelighed. Ting der har at gøre med verdslig fremgang, status eller andre bedrifter.

Kejseren symboliserer en ideel situation for at starte et projekt, det være sig forretningsmæssigt eller på den hjemlige front. Lad dine energier kanaliseres mod at få dine kreative ideer til at fungere solidt og praktisk. Kortet kan også indikerer et møde med en faderlig, autoritativ person, der øver sin indflydelse på dig. Denne kan både vise sig at være en magtfuld ven eller en stædig tyran skikkelse.

Nøgleord: Andre ord der vil kunne beskrive kejseren er: materiel succes, dynamisk, udadrettet, stabilitet, selvkontrol, den arketypiske fader, maskulin kraft og kreativitet.

Forudsigelse: Skabende energi, autoritet, handling, ambition, udvikling, førerskab, en vigtig person med gavnlig indflydelse.

Tal: Kejseren har nummer fire, hvilket symboliserer soliditet, formalitet og konkret organisation.

Astrologi: Kortet er knyttet til det astrologiske tegn Vædderen, som står for fremdrift og styrke.

Affirmation: Jeg nyder at iværksætte og påbegynde projekter. Jeg materialiserer drømme og ideer. Jeg handler.

Det universelle princip: Kejseren repræsenterer kraftens og lederskabets universelle symbol – den visionære, den der handler, pioneren og bygmesteren.

Kejseren Tarot Cary-Yale

Visconti
Yale University

Kejseren Tarot Italiensk tarotsæt

Italiensk tarotsæt
Lo Scarabeo

Kejseren Tarot Marseilles

Tarot of Marseille
Fournier

Kejseren Tarot Oswald Wirth

Oswald Wirth
US Games

Ovenfor er fire meget forskellige udgaver af Kejseren. Cary-Yale Visconti tarotkort fra omkring 1420’erne er  hovedsagelig designet ud fra at skulle være smukke og gengive venner og familie. Det smukke gamle italienske tarotsæt har ligeledes sin hovedvægt på det kunsteriske udtryk. Marseille tarotkort er enkle da disse blev fremstillet så de egnede sig til trætryk. Oswald Wirth indvarsler nedtoning af kristne symboler og mere inspiration fra det okkulte, via skrifter især af Éliphas Lévi. Det okkulte kom herfra til at præge hvorledes tarotkort blev illustreret. Mest berømt er Rider-Waite tarotkort med massevis af symbolik fra Egypten, den jødiske kabbala, astrologien, alkymien og frimurerne.

Når du således skal tolke Kejseren har du forskellige muligheder. Det er anbefalesværdigt at tage udgangspunkt i illustrationerne vi har fra Rider-Waite, da de indeholder meget information i deres billedsprog. Bare husk at der er forskellige andre versioner af Kejseren. Du kan se mange flere illustrationer af Kejseren i sektionen “Illustrationer af tarotkort”.

DE 78 TAROTKORT

DEN STORE ARKANA
0 1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21
SVÆRD
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
STOKKE
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
MØNTER
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
BÆGRE
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14

TAROTOPLÆG
Prøv selv at lægge tarotkort

Tarot oplæg - 1 kort
TAROTOPLÆG - 1 KORT Tarot oplæg - 3 kort
TAROTOPLÆG - 3 KORT