Online tarotkort

Eremitten TarotEremitten

Overordnet betydning
Tarotkortet Eremitten opfordre dig til at fokusere på dig selv og imødekomme dine egne behov. Giver dig selv lov til at isolerer dig eller trækker dig tilbage. Fjerner dig selv fra dagligdagen for at overveje din retning i livet eller dine værdier. Eremitten er klog, moden og kyndig og kan være en indikation af, at det kan være formålstjeneligt at søge rådgivning fra nogen du stoler på, konsultere en psykolog, en spirituel rådgiver, eller en god klog ven.

Beskrivelse: Eremitten, eller eneboeren som kortet også kaldes, viser en gammel tynd mand, som står ensom på et sneklædt højdedrag. Omkring sig bærer han en lang grå kappe, der kunne symbolisere en beskyttelse fra omverden, der blandt andet opnås igennem selvindsigt. Manden har langt gråt skæg, som indikerer alder og erfaring.

I den ene hånd løfter han sandhedens lampe, hvori en sekstakkede stjerne lyser. Det blafrende indre intuitionens lys, eller højere bevidstheds lys, leder den ensomme søgende på hans vej. Han søger en vej, han ikke kender.

I hånden holder han en lysende guld stok, som han støtter sig til. Stokken kan symbolisere hans dybe viden om de mystiske kræfter i naturen ,eller den symboliserer den trøst, man finder i religionen og i troen på Gud. Hans hoved er let bøjet og hans øjne let lukkede. Bag ham aner man sneklædte bjerge i det fjerne. Kortet kan godt minde lidt om narren, fordi de begge rejser og er alene.

Eneboeren har dog en anden stemning omkring sig, dels fordi han er ældre, og dels fordi han er visere. Han er også mere forsigtig og tålmodig. Eneboeren har lært at være alene og stoler på sig selv på en anden måde end narren. Kortet viser os, også at som tiden går, erhverver vi os egenskaber, der kun kan erhverves med tiden. Eneboeren ser ud til at være stoppet op og være introvert, eventuelt reflekterende eller mediterende.

Tolkning: Først og fremmest symboliserer Eremitten den indre vismand, og fortæller derved enten noget om et behov, for at denne udtrykker sig, eller et behov for at denne udvikler sig. Det kan udtrykkes ved eksempelvis at afslutte løse ender, omorganisere og strukturere igennem fader-, moder- eller lederrollen.

Hvis den skal udvikle sig, må du have fokus på dit eget indre liv, så det bliver i overensstemmelse og harmoni med dit grundlæggende væsen. Ved at gå ind i dit indre vil du kunne få dybe indsigter og værdifuld vejledning. Du skal vide, at du i disse stunder nok er alene, men ikke nødvendigvis ensom. Gennem refleksion, kontemplation eller meditation vil du finde indre fred, fuldkommenhed og blive tilfreds med dig selv. Det vil formentlig være en fordel, hvis du kan komme lidt væk fra den travle verdens forstyrrelser. Visdom og indsigt kan også komme til dig gennem drømme og visioner.

Eremitten hænger også sammen med tidens gang, og her vil du kunne lære. at gennem accept og tålmodighed vil du opnå visdom og trøst. Dog med hensyn til tiden, skal du være opmærksom på ikke at være for forsigtig og uvillig til at give slip på gamle vaner og acceptere nye.

Nøgleord: Andre ord der karakteriserer eremitten er: arketypen den gamle vise mand, dømmekraft, venlighed, indre styrke, stilhed, forsigtighed, langsom effektivitet, opdagelse af sjælen, se lyset i sig selv, bevidsthedens vej og lytten indad.

Forudsigelse: Klogskab, møde med en mentor. Behov for at trække sig tilbage og overveje. Åbenhed overfor tilbudt hjælp. Behov for at trække sig tilbage.

Tal: Kortets tal er ni, tallet for indvielse.

Astrologi: Jomfruen. Ligesom Jomfruen har Eremitten selvtillid og er hel i sig selv.

Affirmation: Jeg glæder mig over at udforske min indre verden i stunder alene med mig selv. Jeg er et med min indre stilhed.

Det universelle princip: Eremitten, eneboeren vejviseren, den vise, fakkelbæreren bruger indre visdom og livserfaring til at hjælpe andre gennem livets processer og repræsenterer de universelle principper fuldendelsen, introspektion og rummet.

Eremitten Tarot Cary-Yale
Visconti
Yale University

Eremitten Tarot Italiensk tarotsæt
Italiensk tarotsæt
Lo Scarabeo

Eremitten Tarot Marseilles
Tarot of Marseille
Fournier

Eremitten Tarot Oswald Wirth
Oswald Wirth
US Games

Ovenfor er fire meget forskellige udgaver af Eremitten. Cary-Yale Visconti tarotkort fra omkring 1420’erne er  hovedsagelig designet ud fra at skulle være smukke og gengive venner og familie. Det smukke gamle italienske tarotsæt har ligeledes sin hovedvægt på det kunsteriske udtryk. Marseille tarotkort er enkle da disse blev fremstillet så de egnede sig til trætryk. Oswald Wirth indvarsler nedtoning af kristne symboler og mere inspiration fra det okkulte, via skrifter især af Éliphas Lévi. Det okkulte kom herfra til at præge hvorledes tarotkort blev illustreret. Mest berømt er Rider-Waite tarotkort med massevis af symbolik fra Egypten, den jødiske kabbala, astrologien, alkymien og frimurerne.

Når du således skal tolke Eremitten har du forskellige muligheder. Det er anbefalesværdigt at tage udgangspunkt i illustrationerne vi har fra Rider-Waite, da de indeholder meget information i deres billedsprog. Bare husk at der er forskellige andre versioner af Eremitten. Du kan se mange flere illustrationer af Eremitten i sektionen “Illustrationer af tarotkort”.

DE 78 TAROTKORT

DEN STORE ARKANA
0 1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21
SVÆRD
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
STOKKE
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
MØNTER
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
BÆGRE
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14

TAROTOPLÆG
Prøv selv at lægge tarotkort

Tarot oplæg - 1 kort
TAROTOPLÆG – 1 KORT Tarot oplæg - 3 kort
TAROTOPLÆG – 3 KORT