Stjernen TarotSTJERNEN

Overordnet betydning
Tarotkort Stjernen indikerer, at du er kommet gennem en hård tid med en fornyet fornemmelse af dig selv og verden omkring dig. At du er åben for at helbrede fortidens sår. Uanset hvilke mentale, følelsesmæssige, fysiske eller spirituelle problemer, du oplevede, ligger fortiden bag dig, og du er klar til at omfavne, hvad din fremtid har. Stol på, at universet har en plan for dig, og stol på følelsen, at alt kommer til være i orden.

Beskrivelse: Vi ser en nøgen kvinde, som sidder knælende ved en sø og øser af livets vand. Hun har en kande i hver hånd, hvorfra hun lader livets vand strømme henholdsvis ud over bevidsthedens jord og ned i underbevidsthedens vand. Man får et indtryk af, at hendes vandforråd er uudtømmeligt, og at de to krukker er forbundet til to uudtømmelige kilder. Hendes nøgenhed henviser til ægthed og sandhed, og hendes ungdom henviser til fornyelse.

Over hende stråler de ottetakkede stjerner; symbol på den kosmiske energi. De syv mindre stjerner kunne repræsentere legemets syv bevidsthedscentre. Landskabet bag kvinden er frodigt og grønt, og fuglen, som sidder i et træ bag hende, symboliserer åndens evne til at hæve sig til højere bevidsthedsniveauer. Stjernerne antyder, at du har adgang til guddommelig vejledning, hvor end du er.

Tolkning: Kortet symboliserer håb, optimisme og forventning. Der er lyse perspektiver i vente, måske en uventet hjælp udefra, måske en guddommelig inspiration indefra. Alt afvikles i ro og balance, og måske dukker der en lille fe op og fører et skær af det usædvanlige med sig. Stjernen indikerer, at du vil have en følelse af formål, mening med dit foretagende og have en tillid til, at det gode altid sker. Du vil have en god følelse af at leve i verden uden at have noget at skjule, men alt at give. Rigdom i overflod, er din kvalitet.

Du mærker eventuelt et ønske om at komme i harmoni med dine omgivelser. Stjernerne på kortet antyder, at du er opfyldt af håb, undren og magi – ting der kan holde os i live og til ilden, selv når det ser sortest ud. Kortet symboliserer håb, løfter, fornyelse, og at der er lys efter mørket. Er dette ikke åbenbart for dig lige nu, kan det være du skal kigge på din selvtillid og den tro, du har til livet.

Nøgleord Andre ord der beskriver Stjernen er: spirituel vision, spørgsmål om meningen med noget, inspiration, klare visioner, frugtbarhed, ubegrænsethed, uendelighed, fødsel, uafhængighed og påvirkning på andre.

Forudsigelse: Håb. Udvidelse af psykisk og fysik horisont. Stor kærlighed gives og modtages.

Tal: Kortets nummer er sytten, et og syv giver otte, som står for genfødsel, fornyelse, dåb og nyt liv.

Astrologi: Kortet er knyttet til Vandbærerens tegn med dens nytænkende og kreative sind.

Affirmation: Jeg ser, hvad der i fremtiden kan være til gavn for andre. Jeg er fyldt af håb og tro på fremtiden.

Det universelle princip: Kommunikationens og den rette timings princip.

Stjernen Tarot Cary-Yale

Visconti
Yale University

Stjernen Tarot Italiensk tarotsæt

Italiensk tarotsæt
Lo Scarabeo

Stjernen Tarot Marseilles

Tarot of Marseille
Fournier

Stjernen Tarot Oswald Wirth

Oswald Wirth
US Games

Ovenfor er fire meget forskellige udgaver af Stjernen. Cary-Yale Visconti tarotkort fra omkring 1420’erne er hovedsagelig designet ud fra at skulle være smukke og gengive venner og familie. Det smukke gamle italienske tarotsæt har ligeledes sin hovedvægt på det kunsteriske udtryk. Marseille tarotkort er enkle da disse blev fremstillet så de egnede sig til trætryk. Oswald Wirth indvarsler nedtoning af kristne symboler og mere inspiration fra det okkulte, via skrifter især af Éliphas Lévi. Det okkulte kom herfra til at præge hvorledes tarotkort blev illustreret. Mest berømt er Rider-Waite tarotkort med massevis af symbolik fra Egypten, den jødiske kabbala, astrologien, alkymien og frimurerne.

Når du således skal tolke Stjernen har du forskellige muligheder. Det er anbefalesværdigt at tage udgangspunkt i illustrationerne vi har fra Rider-Waite, da de indeholder meget information i deres billedsprog. Bare husk at der er forskellige andre versioner af Stjernen. Du kan se mange flere illustrationer af Stjernen i sektionen “Illustrationer af tarotkort”.

DE 78 TAROTKORT

DEN STORE ARKANA
0 1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21
SVÆRD
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
STOKKE
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
MØNTER
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
BÆGRE
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14

TAROTOPLÆG
Prøv selv at lægge tarotkort

Tarot oplæg - 1 kort
TAROTOPLÆG - 1 KORT Tarot oplæg - 3 kort
TAROTOPLÆG - 3 KORT