Månen TarotMÅNEN

Overordnet betydning
Tarotkort Månen er en advarsel om at ikke alting er hvad det ser ud til at være. Tarotkortet fortæller at noget ved en situation eller en person i dit liv ikke er, hvad det ser ud til at være, og du er nødt til at stole på, hvad dine instinkter fortæller dig for at se forbi denne illusion.

Hvis du venter på en beslutning om noget, angiver Månen, at svaret enten vil blive forsinket eller være så vagt, at det vil øge din forvirring snarere end at afklare spørgsmål. Generelt indikere Månen at der er bedrag eller løgne. Og at du derfor bør lytte meget opmærksomt til din intuition, være opmærksom på dine drømme – og hvis du er i kontakt med din skytsengel, dit totemdyr eller anden spirituel guide, så være meget opmærksom på om der af denne vej forsøges at fortælle dig noget vigtigt!

Beskrivelse: Månen viser en stor gul lysende måne, der både er fuld, ny og tiltagende på en himmel. Den aftagende måne kan tolkes som bedrag, desillusion og vildfarelse. Nymånen repræsenterer løfter, og fuldmånen symboliserer frugtbarhed og opfyldelse. Månen er placeret mellem to tårne, der indikerer grænsen til det ukendte land i baggrunden.

Nedenunder er et grønt bakket landskab, og en hund og en ræv sidder og betragter og hyler af månen. Hunden symboliserer den tæmmede natur og ulven, den vilde natur. Op af søen i forgrunden kravler en krebs fra underbevidsthedens dybe vand, som ingen af dyrene lægger mærke til. Krabben er et dyr som både hører til på land og i havet, og som konstant bevæger sig mellem disse to. Gennem landskabet og mellem dyrene løber der en sti, gennem landskabet og op i bjergene. Det er nat på billedet; en tid hvor mørke, søvn og drømme hersker.

Tolkning: Kortet symboliserer illusioner og usikkerhed. Kortet symboliserer porten eller grænsen mellem det kendte og det ukendte. Kortet omtales undertiden som karma-kortet, hvorved hentydes til det arbejde, der skal gøres hver dag, der består i, at vi hver dag står ved porten og træffer valg om at blive på den gamle kendte side, eller gå igennem porten for at udforske nye sider af verden – os selv. Benævnelsen Karma-kortet er meget signende, da der ikke er tale om et enkeltstående valg, men mere en livslang stræben og ageren. Karma betyder jo “arbejde, der skal gøres”.

Formentlig er der tale om en tid med forandringer i dit liv, og i den forbindelse virker intet hverken godt eller skidt, hvilket kan virke forvirrende. Men de svingninger og forandringer, du oplever, behøver ikke være negative. bare giv den indre forvirring plads. At blive i følelsen kan føre til, at du oplever kreativitet og nysgerrighed på en ny måde. Søg løsninger til dine problemer gennem drømme og følelser, snarere end logik og fornuft.

Nøgleord: Andre ord der beskriver Månen er: modtagelighed, kvindelighed, ubevidsthed, fornemmelser, vaklen, bedrag, intuition, gradvis ændring, ændring i personlighed og skjulte fjender.

Forudsigelse: Kun intuition og ikke logik kan føre dig videre. En situation hvor man kun har sig selv at stole på. Troskrise, bagtalelse, bedrag, skjulte fjender.

Tal: Kortets nummer er atten, og en og otte giver sammenlagt ni, som er tallet for ensomhed og sårbarhed.

Astrologi: Kortet er knyttet til det astrologiske tegn Fisken og dets kvaliteter: engagement i evolution og transformation.

Affirmation: Jeg kan lide det mystiske i mig selv og andre.

Det universelle princip: Månen repræsenterer valgmulighedernes og autenticitetens universelle princip.

Månen Tarot Cary-Yale

Visconti
Yale University

Månen Tarot Italiensk tarotsæt

Italiensk tarotsæt
Lo Scarabeo

Månen Tarot Marseilles

Tarot of Marseille
Fournier

Månen Tarot Oswald Wirth

Oswald Wirth
US Games

Ovenfor er fire meget forskellige udgaver af Månen. Cary-Yale Visconti tarotkort fra omkring 1420’erne er  hovedsagelig designet ud fra at skulle være smukke og gengive venner og familie. Det smukke gamle italienske tarotsæt har ligeledes sin hovedvægt på det kunsteriske udtryk. Marseille tarotkort er enkle da disse blev fremstillet så de egnede sig til trætryk. Oswald Wirth indvarsler nedtoning af kristne symboler og mere inspiration fra det okkulte, via skrifter især af Éliphas Lévi. Det okkulte kom herfra til at præge hvorledes tarotkort blev illustreret. Mest berømt er Rider-Waite tarotkort med massevis af symbolik fra Egypten, den jødiske kabbala, astrologien, alkymien og frimurerne.

Når du således skal tolke Månen har du forskellige muligheder. Det er anbefalesværdigt at tage udgangspunkt i illustrationerne vi har fra Rider-Waite, da de indeholder meget information i deres billedsprog. Bare husk at der er forskellige andre versioner af Månen. Du kan se mange flere illustrationer af Månen i sektionen “Illustrationer af tarotkort”.

DE 78 TAROTKORT

DEN STORE ARKANA
0 1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21
SVÆRD
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
STOKKE
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
MØNTER
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
BÆGRE
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14

TAROTOPLÆG
Prøv selv at lægge tarotkort

Tarot oplæg - 1 kort
TAROTOPLÆG - 1 KORT Tarot oplæg - 3 kort
TAROTOPLÆG - 3 KORT