Online tarotkort

Tarot VerdenUNIVERSET

Overordnet betydning
Tarotkort Verden repræsentere at du har verden for dine fødder. Du har arbejdet hårdt for at komme til dette punkt, så stop og nyde øjeblikket! Fejr dine præstationer. De muligheder, du har til rådighed i øjeblikket, er uendelige. Du vil få succes, universet smiler mod dig, og lykken er på din side.

Tarotkortet er en opfordring til at tage de muligheder, du har til rådighed. Du har udholdt vanskelighederne og lært dine lektioner, og nu vil du høste belønningen. Altså peger kortet mod at du vil få succes med hvad end du giver dig i lag med, en kærligheds affære, et karrierevalg, uddannelse, rejse, starte din egen virksomhed, gifte dig eller få børn. Forfølg dine drømme og ambitioner. Du får succes.

Beskrivelse: Verden, benævnes oftest som Universet og viser en kvinde viklet ind i et lilla klæde, der danser i midten af en stor oval laurbærkrans. Hun holder en stav i hænderne og repræsenterer den universelle energis positive og negative poler.

I hvert hjørne af kortet ser man de samme skikkelser som i Skæbnehjulet: løven, tyren, englen og ørnen – de fire skabninger som Ezekiel så i sin vision af Gud i det Gamle Testamente. Hvis noget er absolut og fuldkomment, vises det her i kortet. Modsætninger mødes og forenes, alt er i balance og går op i en højere enhed.

Inde i laurbærkransen er kaos forvandlet til orden, og heri indeholdes universet. I hjørnerne mennesket, en ørn, en tyr og en løve, fire beskyttere, der skal sikre de kosmiske kræfters stabilitet. De er himlens vogtere og repræsenterer samtidig de fire faste tegn i dyrekredsen, de fire elementer og de fire årstider: (tyren: Tyren, jord, forår, løven: Løven, ild, sommer, ørnen: Skorpionen, vand, efterår, Mennesket: Vandmanden, luft og vinter). Kortet indikerer, at Narrens rejse er til ende, han er nu mester ud i livet.

Tolkning: Kortet symboliserer først og fremmest en fuldbyrdelse og tilfredsstillelse. Når du trækker dette kort vil du være i en situation, hvor du har succes og har opfyldt dine mål og visioner, og du kan høste belønninger. Spirituelt set kan du nu afrunde en fase i dit liv, og du vil formentlig opleve, at du er integreret med selvet og i harmoni med naturen og universet. Kortet bliver oftest forbundet med noget godt og med gode aspekter – men selv om kortet symboliserer frugtbarhed, er der flere og nye rejser og/eller projekter, der venter os i livet.

Tilfredsstillelse behøver ikke nødvendigvis at være i form af en afslutning. Der er tale om, at du er på toppen og i stand til at bygge nye verdener indadtil og udadtil. Du vil se, at alt finder sin rette plads, og du vil se meningen bag alle dine livserfaringer og samtidig acceptere betingelserne, man har som menneske her på jorden. Du mærker, at du kan give dig selv opfyldelse, og at alt som du har søgt i den ydre verden i virkeligheden findes inden i dig selv.

Nøgleord: Andre ord der beskriver Verden er: opfyldelse, frihed, kosmisk forening, afslutning af karma, befrielse fra bundethed, triumf, bedrift og rejser.

Forudsigelse: Målet er nået. Kulmination af en række begivenheder. Endelig og sikret succes. Opfyldelse af ønsker. Tilfredsstillelse af begær.

Tal: Kortets nummer er enogtyve, to og en tilsammen giver tre – tallet for skabelse og integration.

Astrologi: Kortet har ingen umiddelbar tilknytning til tegn eller planeter.

Affirmation: Jeg sætter pris på at gøre verden til et bedre sted at være for alle mennesker. Jeg er et med universet. Alt er i mig.

Det universielle princip: Universet er individuationens, totalitetens og helhedens princip.

Verden Tarot
Visconti
Yale University

Verden Tarot
Italiensk tarotsæt
Lo Scarabeo

Verden Tarot marseilles
Tarot of Marseille
Fournier

Verden Tarot Oswald Wirth
Oswald Wirth
US Games

Ovenfor er fire meget forskellige udgaver af Universet. Cary-Yale Visconti tarotkort fra omkring 1420’erne er  hovedsagelig designet ud fra at skulle være smukke og gengive venner og familie. Det smukke gamle italienske tarotsæt har ligeledes sin hovedvægt på det kunsteriske udtryk. Marseille tarotkort er enkle da disse blev fremstillet så de egnede sig til trætryk. Oswald Wirth indvarsler nedtoning af kristne symboler og mere inspiration fra det okkulte, via skrifter især af Éliphas Lévi. Det okkulte kom herfra til at præge hvorledes tarotkort blev illustreret. Mest berømt er Rider-Waite tarotkort med massevis af symbolik fra Egypten, den jødiske kabbala, astrologien, alkymien og frimurerne.

Når du således skal tolke Universet har du forskellige muligheder. Det er anbefalesværdigt at tage udgangspunkt i illustrationerne vi har fra Rider-Waite, da de indeholder meget information i deres billedsprog. Bare husk at der er forskellige andre versioner af Universet. Du kan se mange flere illustrationer af Universet i sektionen “Illustrationer af tarotkort”.

DE 78 TAROTKORT

DEN STORE ARKANA
0 1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21
SVÆRD
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
STOKKE
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
MØNTER
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
BÆGRE
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14

TAROTOPLÆG
Prøv selv at lægge tarotkort

Tarot oplæg - 1 kort
TAROTOPLÆG – 1 KORT Tarot oplæg - 3 kort
TAROTOPLÆG – 3 KORT