Tarotkort Mønternes RidderMØNTERNES RIDDER

Overordnet betydning
Mønternes Ridder repræsenterer at du når dine mål via sund fornuft, ansvar, praktisk tilgang og ved at afslutte det, du starter. At du når dine ønsker eller drømme gennem udholdenhed og beslutsomhed.

Beskrivelse: Kortet viser en ung ridder siddende på sin hest. Ridderen bærer fuld rustning og er parat til kamp, men foretrækker at sidde stille og betragte mønten, som han holder i sin ene hånd. Han befinder sig på en bakketop med udsigt ud over et bakket landskab. Kortet symboliserer evnen til at være tænksom eller koncentreret omkring noget. Der vil ligefrem kunne være en kontemplativ eller meditativ holdning til stede.

Tolkning: Kortet symboliserer, at du er i drift, du er flittig og samtidig har et kræsent øje for detaljen. Det indikerer også, at du i denne tid eller i dit nuværende projekt er seriøs, til at stole på og går alvorligt og omhyggeligt til enhver opgave, der byder sig. Når du trækker dette kort, er det tegn på, at det, der er i fokus, er fysisk aktivitet, byggeri eller sport. Det viser en stålsat beslutsomhed om at bevæge sig fremad med færre blokeringer eller forhindringer.

Det viser også talent for praktisk tænkning. Din søgen og stræben går – eller bør gå – efter at bygge en ny verden til selvet, der vil være mere frugtbar og fuld af overflod med mindre forhindringer. Du bør også gå efter at udvikle udholdenhed og evner for flid. Find dem inden i dig eller opsøg en passende rollemodel, der vil kunne inspirere dig.

Nøgleord: Andre ord, der vil kunne beskrive mønternes Ridder er: fokus på jordiske værdier, fremskridt, stabilitet, held, ansvar, stædighed, hårdt arbejde, opmærksomhed på detaljerne, tålmodighed, praktisk, vedholdenhed, stædig, ambitiøs, hårdtarbejdende, færdigbehandling af det, du starter.

Affirmation: Jeg arbejder med fokus på det vigtige. Jeg ser, at helheden og detaljen er en og samme sag.

coins_12-a-Cary-Yale

Visconti
Yale University

tarot-italien-coins-12

Italiensk tarotsæt
Lo Scarabeo

coins_12-marseilles

Tarot of Marseille
Fournier

tarot-oswald-coins-12

Oswald Wirth
US Games

Mønternes Ridder (engelsk: Knight of Pentacles, italiensk Caval di Danari) ses ovenfor i fire versioner. Cary-Yale Visconti tarotkort fra omkring 1420’erne er hovedsagelig designet ud fra at skulle være smukke og gengive venner og familie. Det smukke gamle italienske tarotsæt har ligeledes sin hovedvægt på det kunsteriske udtryk. Marseille tarotkort er enkle da disse blev fremstillet så de egnede sig til trætryk. Oswald Wirth indvarsler nedtoning af kristne symboler og mere inspiration fra det okkulte, via skrifter især af Éliphas Lévi. Det okkulte kom herfra til at præge hvorledes tarotkort blev illustreret. Mest berømt er Rider-Waite tarotkort med massevis af symbolik fra Egypten, den jødiske kabbala, astrologien, alkymien og frimurerne.

DE 78 TAROTKORT

DEN STORE ARKANA
0 1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21
SVÆRD
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
STOKKE
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
MØNTER
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
BÆGRE
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14

TAROTOPLÆG
Prøv selv at lægge tarotkort

Tarot oplæg - 1 kort
TAROTOPLÆG - 1 KORT Tarot oplæg - 3 kort
TAROTOPLÆG - 3 KORT