Tarotkort Mønternes DronningMØNTERNES DRONNING

Overordnet betydning
Mønternes Dronning repræsenterer velstand, rigdom, luksus, succes og økonomisk uafhængighed. Kortet fortæller at din vej til succes er at forholde dig til dine problematikker på en ligefrem, pragmatisk og fornuftig måde. Ved at sætte dig klare mål og arbejde støt mod dem, vil du opnå alt det som Mønternes Dronning repræsenterer.

Beskrivelse: Mønternes dronning viser en kvinde siddende på en trone. Hun er klædt i rødt og bærer en krone. I sit skød holder hun en mønt, og hendes blik er fæstnet på denne. Mønten symboliserer de værdier, hun værner om. Hun er let bøjet henover mønten. Omkring hende vokser en rosenbusk – symbolet på frodighed og overflod. Ved hendes fod sidder en kanin, og i baggrunden ser man et frodigt landskab og bjerge.

Kortet symboliserer forbindelse til jorden og alt, hvad der er verdsligt. Kortet indikerer, at der er overflod af økonomiske midler – du kan nyde verdslige ting som fint tøj, god mad og behagelige omgivelser. Samtidig hermed erkender du, at du har været indstillet på og parat til at gøre, hvad der skulle til for at opnå disse goder.

Tolkning: Kortet indikerer, at du har været villig til at arbejde hårdt for at opnå noget. Mønternes Dronning har lagt landskabet, som ses i baggrunden, bag sig og nyder nu den nye frugtbare egn, hun er kommet frem til. Og det er præcist, hvad kortet fortæller dig: Du har lagt en stor forhindring bag dig, og du kan nu hvile ud og være opmærksom på dig selv og dine fysiske behov.

Når du trækker dette kort, er det tegn på at forskønnelse af kroppen og sund ernæring er, eller burde være, i forgrunden. Du skal måske til at værdsætte dig selv på en ny måde: usunde spisevaner skal aflægges, måske kan du begynde på en ny diæt, forny garderoben eller begynde en ny form for motion.

Nøgleord: Andre ord, der vil kunne beskrive mønternes dronning er: frugtbarhed, rigdom, generøsitet, udholdenhed, uafhængig, indre og ydre visdom, lykkelig, tilfreds, fredfyldt og kærlig omsorg, forretningskvinde, høj social status, luksus, de finere ting i livet, jordnær, organiseret, fornuftig, praktisk, intet vrøvl, heks, healer.

Affirmation: Jeg er opmærksom på mig selv og mine fysiske behov. Min krop giver mig livskraft og livsglæde.

coins_13-Cary-Yale

Visconti
Yale University

tarot-italien-coins-13

Italiensk tarotsæt
Lo Scarabeo

coins_13-marseilles

Tarot of Marseille
Fournier

tarot-oswald-coins-13

Oswald Wirth
US Games

Mønternes Dronning (engelsk: Queen of Pentacles, italiensk Regina di Danari) ses ovenfor i fire versioner. Cary-Yale Visconti tarotkort fra omkring 1420’erne er hovedsagelig designet ud fra at skulle være smukke og gengive venner og familie. Det smukke gamle italienske tarotsæt har ligeledes sin hovedvægt på det kunsteriske udtryk. Marseille tarotkort er enkle da disse blev fremstillet så de egnede sig til trætryk. Oswald Wirth indvarsler nedtoning af kristne symboler og mere inspiration fra det okkulte, via skrifter især af Éliphas Lévi. Det okkulte kom herfra til at præge hvorledes tarotkort blev illustreret. Mest berømt er Rider-Waite tarotkort med massevis af symbolik fra Egypten, den jødiske kabbala, astrologien, alkymien og frimurerne.

DE 78 TAROTKORT

DEN STORE ARKANA
0 1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21
SVÆRD
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
STOKKE
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
MØNTER
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
BÆGRE
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14

TAROTOPLÆG
Prøv selv at lægge tarotkort

Tarot oplæg - 1 kort
TAROTOPLÆG - 1 KORT Tarot oplæg - 3 kort
TAROTOPLÆG - 3 KORT