Tarotkort Mønternes KongeMØNTERNES KONGE

Overordnet betydning
Tarotkort Mønternes Konge peger som alle kort indenfor mønterne især på problematikker forbundet med økonomi. Kortet repræsenterer forsøg på at forbedre sig selv, hårdt arbejde, der betaler sig, at nå mål, se tingene til slutningen og være stolte af dine resultater.

Beskrivelse: Mønternes konge viser en mand siddende på en trone, udsmykket med stenbukke. Han bærer en kappe med påsyede vindrueklaser, et symbol på rigdom og overflod. Under sin kappe bærer han sin rustning, som om han er klar til at forsvare eller kæmpe for sine opnåede rigdomme. Hans ene hånd hviler han på en mønt, den anden holder en gylden herskerstav. Han virker tilfreds, og som om han har opnået det, han ville.

Han er det højst mulige menneskelige udtryk for rigdommens energi. Stenbukkene symboliserer hans ambition for at opnå autoritet og status.

Tolkning: Mønternes konge er en mand, der behersker sundhed og materiel overflod. Kortet henviser til, at tiden er inde, til at du lader dine kræfter virke på tjenende måde. Opgaverne kan virke store og kræve opbydelse af alle dine kræfter, men det vil lønne sig. Du er eller vil nu være parat til at arbejde for at nå dine højeste mål.

Derfor bliver udholdenhed og beslutsomhed nøgleordene. Du vil blive nødt til at gøre brug af din positive energi. Kortet henviser især til, at det er tid til omsorg for kroppen og sundheden, der er en interesse for sundhedspleje, og der er evnen til at være leder og vejlede andre i helbredsanliggender.

Nøgleord: Andre ord, der vil kunne beskrive mønternes konge, er: fredselskende, fremgangsrig, den gode fader, stabilitet, mestring af et håndværk, den medfølende leder, at være sin egen herre, position, hårdt arbejde, succesrig, velhavende forretningsmand, forbedrer dig selv, ikke en risikotager, imperium, høj status, stabilitet, sikkerhed, forsigtig, konservativ, principiel, se tingene igennem til slutningen.

Affirmation: Jeg lader mine evner virke på en tjenende måde. Arbejdet er belønningen i sig selv. Jeg har i mig kraften til at realisere de mål, jeg sætter mig.

coins_14-marseilles

Marseilles
Fournier

tarot-oswald-coins-14

Oswald Wirth
US Games

tarot-italien-coins-14

Italiensk tarotsæt
Lo Scarabeo

Mønternes Konge(engelsk: King of Pentacles, italiensk Re di Danari) ses ovenfor i tre versioner. Det smukke gamle italienske tarotsæt har sin hovedvægt på det kunsteriske udtryk. Marseille tarotkort er enkle da disse blev fremstillet så de egnede sig til trætryk. Oswald Wirth indvarsler nedtoning af kristne symboler og mere inspiration fra det okkulte, via skrifter især af Éliphas Lévi. Det okkulte kom herfra til at præge hvorledes tarotkort blev illustreret. Mest berømt er Rider-Waite tarotkort med massevis af symbolik fra Egypten, den jødiske kabbala, astrologien, alkymien og frimurerne.

DE 78 TAROTKORT

DEN STORE ARKANA
0 1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21
SVÆRD
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
STOKKE
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
MØNTER
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
BÆGRE
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14

TAROTOPLÆG
Prøv selv at lægge tarotkort

Tarot oplæg - 1 kort
TAROTOPLÆG - 1 KORT Tarot oplæg - 3 kort
TAROTOPLÆG - 3 KORT