la-swords-0099 SVÆRD

Overordnet betydning
Tarotkort Ni Sværd repræsentere angst, frygt, bekymring, skyld, beklagelse, glædesløshed, mareridt, søvnløshed og fortvivlelse. Det repræsenterer stress, byrder, negativ tænkning, følelse af håbløshed og dyb ulykke.

Men i lighed med de øvrige advarselskort i sværdene, kan kortet ses som en påpegelse af at der faktisk ikke sker negative begivenheder, bare at din frygt og angstniveau er så højt, at de får dig til at føle, at tingene er værre end de er.

Således er kortet en opfordring til at du trækker dig tilbage, giver dig selv et pusterum og ro til at få orden på dine tanker og dit sind. Herefter bliver du i stand til at se klart på tingene og finde mere konstruktive handlemønstre og tankesæt.

Beskrivelse: Ni Sværd viser en mand siddende i sin seng. Det kunne se du som om, han lige er vågnet, eller at han græder. Han holder sig for øjnene og ansigtet med begge sine hænder. Over ham i en sort luft svæver ni sværd. Det lader til, at han holder sig for øjnene, fordi han netop har haft en indsigt af stor betydning. Kortet symboliserer en følelse af katastrofe eller frygt, som hersker i sindet.

Dog er der ikke nogen sorg eller smerte, der lader til at have ramt manden – han er uskadt. Dette tyder på, at smerten eller sorgen mere er oplevet inden i manden. Smerten han oplever er skabt ved tankens kraft, den afspejler ikke virkeligheden. Det er ligesom med et mareridt, der kan være skræmmende og smertefuldt, men det er ikke virkeligt.

Tolkning: Kortet symboliserer, at dine lidelser stammer fra din forestillingsverden. Sorgerne og bekymringerne er store og tyngende. Kortet indikerer, at du er grusom overfor dig selv. Du dyrker måske selvafstraffelse og spiller rollen som martyr. Kortet viser, at du bruger mange kræfter og megen energi på at nedgøre dig selv. Hvis du for eksempel træffer en beslutning, piner du dig selv med, at det var en forkert beslutning. Og hvis du ikke træffer en beslutning, bebrejder du dig selv for din ubeslutsomhed.

Kortet fortæller, at du må erkende dette destruktive mønster, før du kan give slip på det. En forløsning kan også ligge i at få sat ord på dine problemer og erkende, at du ikke skal tage alle verdenens sorger og problemer på sine skuldre. En ændret adfærd på dette område kan blive enden på dine illusioner. Svigt ikke dig selv!

Nøgleord: Andre ord der karakteriserer Ni Sværd er: vision om undergang, panik, selvfordømmelse, sygdom og følelse af at skamme sig.

Tal: I de næste ni uger eller måneder vil det være vigtigt for dig at give slip på selvkritiske tanker og ikke længere dømme dig selv med hensyn til, hvad du burde gøre, hvordan du burde se ud, eller hvordan du burde leve dit liv.

Astrologi: Mars i Tvillingerne. Energetisk og aggressivt (Mars) bruger du tanken til omhyggeligt og opfindsomt (Tvillingerne) at kritiserer dig selv.

Affirmation: Jeg ser virkeligheden i øjnene. Jeg tilgiver mig selv.

swords_09-marseilles
Tarot of Marseille
Fournier

swords_09-visconti
Visconti
Yale University

tarot-italien-sverd-09
Italiensk tarotsæt
Lo Scarabeo

DE 78 TAROTKORT

DEN STORE ARKANA
0 1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21
SVÆRD
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
STOKKE
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
MØNTER
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
BÆGRE
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14

TAROTOPLÆG
Prøv selv at lægge tarotkort

Tarot oplæg - 1 kort
TAROTOPLÆG – 1 KORT Tarot oplæg - 3 kort
TAROTOPLÆG – 3 KORT