Sværdenes RidderSVÆRDENES RIDDER

Overordnet betydning
Tarotkort Sværdenes Ridder fortæller at der kommer en stor forandring, noget du har ventet på i lang tid og kortet er en opfordring til at du gør dig klar til at gribe chancen når den viser sig.

Beskrivelse: Kortet viser en ridder i rustning på sin hest i fuld galop. Ridderen holder sit sværd hævet over hovedet, som tegn på at han er klar til kamp, eller han er i kamp. Hans ansigt udtrykker vrede og hans holdning aggressivitet. Landskabet er goldt, og skyerne er takkede og virker truende. Kortet symboliserer kæmperen og krigeren. Han besidder lutter aggression, trang til angreb, og han er fast besluttet på kamp – enten at dræbe eller at blive dræbt.

Tolkning: Kortet symboliserer heftig aktivitet og aggressivitet i intellektet. Det kan vise sig ved, at man kæmper ekstra hårdt for noget, man har en ubøjelig fasthed, stædighed, og at man formentlig også der ved driver sig selv for hårdt. Kortet symboliserer beslutsomhed i en bestemt sag eller situation. Det symboliserer dygtighed til at klare praktiske opgaver. Det kan betyde, at du er i oprør over noget og ikke ønsker at blive holdt tilbage eller begrænset.

Dette oprør mod for eksempel undertrykkelse udspringer af en længsel efter at være sig selv tro. Når du trækker dette kort, er det tegn på, at dine humørsvingninger er ude af kontrol,og de slører din mentale klarhed. Det er nødvendigt at kæmpe imod humørsvingningerne og have fokus på sund fornuft og praktisk tænkning. Kortet kan dog også betyde, at man er i stand til at kæmpe mod humørsvingninger og kan hjælpe andre med at lære at styrke deres praktiske fornuftige tænkning for at kontrollere deres stemninger.

Nøgleord: Andre ord, der kan beskrive Sværdens Ridder er: Store ændringer, muligheder, gribe øjeblikket, hoppe ind, ankomst, selvsikker, direkte, ærlig, hurtig viden, snakkesalig, utålmodig, impulsiv, intellektuel, dristig, oprørsk, risikotager, fremadstormende, mester, helt, soldat, gå mod strømmen, leder.

Affirmation: Jeg er tro overfor mine idealer. Jeg er positiv og kreativ i min handlen.

swords_12-Cary-Yale

Visconti
Yale University

tarot-italien-sverd-12

Italiensk tarotsæt
Lo Scarabeo

swords_12-marseilles

Tarot of Marseille
Fournier

tarot-oswald-swords-12

Oswald Wirth
US Games

Sværdenes Ridder (engelsk: Knight of Swords, italiensk Caval di Spade) ses ovenfor i fire versioner. Cary-Yale Visconti tarotkort fra omkring 1420’erne er hovedsagelig designet ud fra at skulle være smukke og gengive venner og familie. Det smukke gamle italienske tarotsæt har ligeledes sin hovedvægt på det kunsteriske udtryk. Marseille tarotkort er enkle da disse blev fremstillet så de egnede sig til trætryk. Oswald Wirth indvarsler nedtoning af kristne symboler og mere inspiration fra det okkulte, via skrifter især af Éliphas Lévi. Det okkulte kom herfra til at præge hvorledes tarotkort blev illustreret. Mest berømt er Rider-Waite tarotkort med massevis af symbolik fra Egypten, den jødiske kabbala, astrologien, alkymien og frimurerne.

DE 78 TAROTKORT

DEN STORE ARKANA
0 1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21
SVÆRD
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
STOKKE
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
MØNTER
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
BÆGRE
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14

TAROTOPLÆG
Prøv selv at lægge tarotkort

Tarot oplæg - 1 kort
TAROTOPLÆG - 1 KORT Tarot oplæg - 3 kort
TAROTOPLÆG - 3 KORT