Sværd KongeSVÆRDENES KONGE

Overordnet betydning
Tarotkort Sværdenes Konge repræsentere logik og fornuft, integritet, etik og moral. Det er en opfordring til at bruge logik, sund fornuft, det rationelle, det objektiv målbare, hovedet over hjertet. Kongen af ​​sværd kan repræsentere juridiske anliggender, retshåndhævelse, militær, politi og dommere.

Beskrivelse: Sværdenes Konge viser en mand siddende på en trone med et sværd i hånden. Han har kappe på og krone på hovedet. Landskabet omkring ham er bakket, og man ser enkelte træer. Han sidder på en forhøjning eller bjergtop i landskabet. Han bærer sit sværd, som var han beredt på kamp. Han er afbildet som en magtfuld monark.

Kortet symboliserer en autoritativ figur med sans for, hvad der er sandt og retfærdigt. Han benytter sit sværd, sin magt energisk, som en klar og synlig kraft eller trussel. Han repræsenterer den autoritative fader, dommeren og professoren. Han symboliserer den institutionelle magt.

Tolkning: Kortet har at gøre med stærke overbevisninger, stærk målrettethed og et stærkt og fastlagt moralkodeks – dette er noget, du selv vil få brug for nu eller i den nærmeste tid. Eller også er det kvaliteter, du vil finde, er tilstede hos en person, du møder snart. Kortet står desuden for hæderlighed og retfærdighed – kvaliteter der betyder, at du vil beskæftige dig med, hvad der er retfærdigt i livet, og hvad der skaber lighed i livet.

Kortet kan også henviser til, at du er i en god position til at udfærdige nye planer, opstille mål og bringe dem til udførelse. Du har evnen til at målrette din mentale aktivitet, en evne til at få ideer og til at koncentrere dig. Når du trækker dette kort, er det et tegn på, at der er lidenskabelige tanker om at nå et mål, hele dit væsen ønsker på alle planer (det vil sige kropsligt, følelsesmæssigt, mentalt og åndeligt) at bevæge sig fremad og opnå succes med en given opgave.

Nøgleord: Andre beskrivelser, der betegner sværdenes konge, er: autoritet, fokus, vilje, intention, institutioner, egoisme, tyranni, struktur, truktur, rutine, intelligent, rationel, logisk, magt, autoritet, styrke, etik, moral.

Astrologi: Kortet er forbundet med de astrologiske lufttegn Vandbæreren, Vægten og Tvillingen.

Affirmation: Jeg kan hvad jeg vil. Jeg styrer mod mit mål.

swords_14-Cary-Yale

Visconti
Yale University

tarot-italien-sverd-14

Italiensk tarotsæt
Lo Scarabeo

swords_14-marseilles

Tarot of Marseille
Fournier

tarot-oswald-swords-14

Oswald Wirth
US Games

Sværdenes Konge (engelsk: King of Swords, italiensk Re di Spade) ses ovenfor i fire versioner. Cary-Yale Visconti tarotkort fra omkring 1420’erne er hovedsagelig designet ud fra at skulle være smukke og gengive venner og familie. Det smukke gamle italienske tarotsæt har ligeledes sin hovedvægt på det kunsteriske udtryk. Marseille tarotkort er enkle da disse blev fremstillet så de egnede sig til trætryk. Oswald Wirth indvarsler nedtoning af kristne symboler og mere inspiration fra det okkulte, via skrifter især af Éliphas Lévi. Det okkulte kom herfra til at præge hvorledes tarotkort blev illustreret. Mest berømt er Rider-Waite tarotkort med massevis af symbolik fra Egypten, den jødiske kabbala, astrologien, alkymien og frimurerne.

DE 78 TAROTKORT

DEN STORE ARKANA
0 1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21
SVÆRD
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
STOKKE
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
MØNTER
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
BÆGRE
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14

TAROTOPLÆG
Prøv selv at lægge tarotkort

Tarot oplæg - 1 kort
TAROTOPLÆG - 1 KORT Tarot oplæg - 3 kort
TAROTOPLÆG - 3 KORT