Tarotkort Stokkenes RidderSTOKKENES RIDDER

Overordnet betydning
Tarotkort Stokkenes Ridder repræsentere at alting faktisk går bedre end du ved og forventer. Alle de aktiviteter, du har påtaget dig, vil sandsynligvis blive mere succesrige end du håbede. Du kan med fordel tage handling og sætte ideer og planer i gang.

Beskrivelse: Kortet viser en ridder i fuld udrustning siddende på sin hest. Hesten stejler, og ridderen holder hestens tøjler stramt i tømme med sin ene hånd. Dette symboliserer hans beherskelse af kreativitet. Med den anden holder han en stok. Hans gule dragt er udsmykket med motiver af firben. Hans røde hår og en rød fjerprydning i hans hjelm symboliserer vitalitet og begær.

Landskabet bag ham er sandørken og tre bjerge ses i det fjerne. Ridderen er ikke på vej til kamp, men snarere på vej mod bjergene for at undersøge hvilke indre hemmeligheder og sandheder, de vil kunne åbenbare for ham.

Tolkning: Stokkenes Ridder symboliserer det rastløse, entusiastiske ildtegn, som altid søger nye veje. Når du trækker dette kort, er det et tegn på, at en væsentlig frygt er ved at blive konfronteret og overvundet, og du vil opleve en vital ny energi, så snart frygten er frigjort. Frygten er allerede blevet frigjort indadtil, og der er en ny voksende selvbevidsthed. Forfølg og frigør dig fra din frygt. Herefter vil du kunne bevæge dig i nye retninger. Disse nye retninger vil kunne betyde forandringer i boligsituationen, i familien eller blandt venner.

Kortet indikerer samtidig en stærk impuls efter at opdage og lærerom de ting, som er under overfladen eller bag det i hverdagen umiddelbart synlige. Det kunne være, at du opdager et behov eller endog en iver efter at beskæftige dig med filosofi eller spiritualitet. Dette vil,eventuelt kunne hjælpe dig til, at bevæge dig hinsides tidligere begrænsninger i tanke og handling og til at give dig hen til en flowoplevelse i dit kreative arbejde.

Nøgleord: Andre ord, der karakteriserer Stokkenes Ridder er: flytning, rejser, den rejsende, intensitet, intuitiv kreativitet, boblende energi, livsglæde, bevægelse og forandringer.

Astrologi: Kortet forbindes med tegnet Skytten.

Affirmation: Jeg møder mine udfordringer med glæde. Jeg har mulighed for at skabe ubegrænset. Jeg fortaber mig i den kreative proces. Jeg mestrer lidenskab og kreativitet.

wands_12-Cary-Yale-1

Visconti
Yale University

tarot-italien-stokke-12

Italiensk tarotsæt
Lo Scarabeo

wands_12-marseilles

Tarot of Marseille
Fournier

tarot-oswald-stokke-12

Oswald Wirth
US Games

Stokkenes Ridder (engelsk: Knight of Wands, italiensk Cavaldi di Bastoni) ses ovenfor i fire versioner. Cary-Yale Visconti tarotkort fra omkring 1420’erne er hovedsagelig designet ud fra at skulle være smukke og gengive venner og familie. Det smukke gamle italienske tarotsæt har ligeledes sin hovedvægt på det kunsteriske udtryk. Marseille tarotkort er enkle da disse blev fremstillet så de egnede sig til trætryk. Oswald Wirth indvarsler nedtoning af kristne symboler og mere inspiration fra det okkulte, via skrifter især af Éliphas Lévi. Det okkulte kom herfra til at præge hvorledes tarotkort blev illustreret. Mest berømt er Rider-Waite tarotkort med massevis af symbolik fra Egypten, den jødiske kabbala, astrologien, alkymien og frimurerne.

DE 78 TAROTKORT

DEN STORE ARKANA
0 1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21
SVÆRD
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
STOKKE
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
MØNTER
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
BÆGRE
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14

TAROTOPLÆG
Prøv selv at lægge tarotkort

Tarot oplæg - 1 kort
TAROTOPLÆG - 1 KORT Tarot oplæg - 3 kort
TAROTOPLÆG - 3 KORT