Tarotkort Stokkenes DronningSTOKKENES DRONNING

Overordnet betydning
Tarotkort Stokkenes Dronning indikerer, at du vil være optimistisk, udadvendt og fuld af energi. Du vil udføre mange opgaver og holde en masse bolde i luften, når hun vises i dit Tarot oplæg. Kortet repræsentere overtagelse af tingene og organisering af dit liv.

Beskrivelse: Stokkenes Dronning viser en kvinde klædt i gult og med krone, der sidder på en trone. Hun er omgivet af løver: to løver er broderet ind i tæppet bag hende, og to andre pryder tronen. I sin ene hånd holder hun en stok, i den anden en solsikke. Foran hende på gulvet sidder en sort kat og betragter betragteren af kortet. Bag hende ses tre gule bakketoppe.

Kortet symboliserer styrke og mestring over blandt andet selverkendelse. Kortet står samtidig for energi, kløgt og stærk vilje.

Tolkning: Stokkenes Dronning er en kvinde, som har arbejdet med sig selv og gjort store fremskridt. Hun er i kontakt med sine følelser og sin passioner, og viser dem åbent og ærligt. Hun har stor selvindsigt og stor medfølelse overfor alle uforløste væsener. Kortet symboliserer derfor kvaliteter som loyalitet, trofasthed, flid og kreative talenter.

Den måde, hun holder stokken på, indikerer, at vi skal lade vores egen selverkendelse forplante sig ned i jorden, dele den med andre og lade vores selvrealisering udtrykke sig i vores hverdag. Når du trækker dette kort, er det et tegn på, at du nærer et ønske om mere selverkendelse og forståelse. Respekter dette ønske.

Nøgleord: Andre ord, der karakteriserer Stokkenes Dronning er: varme, medfølelse, uafhængighed, positiv, gavmild, passion, moderfølelser, hjerte, hjemmet, magi, dominans, kærlighed, at tage ansvar, effektiv, udfører mange opgaver, effektivitet, frugtbarhed, en masse bolde i luften, hjælpe andre, organisere dit liv.

Astrologi: Kortet forbindes med tegnet Fisken. Fisken står for en flydende stræben.

Affirmation: Når jeg viser mine følelser, er jeg smuk. Jeg har tillid til min selvopdagelser proces.

wands_13-Cary-Yale-1

Visconti
Yale University

tarot-italien-stokke-13

Italiensk tarotsæt
Lo Scarabeo

wands_13-marseilles

Tarot of Marseille
Fournier

tarot-oswald-stokke-13

Oswald Wirth
US Games

Stokkenes Dronning (engelsk: Queen of Wands, italiensk Regina di Bastoni) ses ovenfor i fire versioner. Cary-Yale Visconti tarotkort fra omkring 1420’erne er hovedsagelig designet ud fra at skulle være smukke og gengive venner og familie. Det smukke gamle italienske tarotsæt har ligeledes sin hovedvægt på det kunsteriske udtryk. Marseille tarotkort er enkle da disse blev fremstillet så de egnede sig til trætryk. Oswald Wirth indvarsler nedtoning af kristne symboler og mere inspiration fra det okkulte, via skrifter især af Éliphas Lévi. Det okkulte kom herfra til at præge hvorledes tarotkort blev illustreret. Mest berømt er Rider-Waite tarotkort med massevis af symbolik fra Egypten, den jødiske kabbala, astrologien, alkymien og frimurerne.

DE 78 TAROTKORT

DEN STORE ARKANA
0 1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21
SVÆRD
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
STOKKE
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
MØNTER
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
BÆGRE
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14

TAROTOPLÆG
Prøv selv at lægge tarotkort

Tarot oplæg - 1 kort
TAROTOPLÆG - 1 KORT Tarot oplæg - 3 kort
TAROTOPLÆG - 3 KORT