Massage

Hvor traditionel massage hovedsagelig beskæftiger sig med at løsne muskelspændinger i kroppen er massage i det spirituelle univers mere et redskab til at sætte krop og sjæl i en afslappet tilstand hvor ubevidste lag kan komme op og blive bearbejdet. Derfor kombineres massage indenfor det spirituelle også ofte med samtale og healing.

Lige som indenfor almindelig massage, findes en lang række forskellige teknikker, der hver især fokusere på forskellige muskelgrupper, spændinger og forbindelser i kroppen. Nogle teknikker søger at løsner energiblokeringer omkring åndedræt og livsenergi, mens andre er rettet mod kurering af forskellige lidelser og sygdomme som stress, hovedpine, migræne, bækkenløsning og piskesmæld m.v.

Man kan sige at hvor traditionel massage kun søger at reparer “skaden”, altså løsne op for musklerne m.v., søger den spirituelle massage også at finde frem til hvorfra skaden er opstået.

Udgangspunktet er at kroppen tager form efter ens sindstilstand. Kroppens spændinger kan naturligvis komme fra forkerte arbejdsstillinger og lignende. Men nok så mange gange spænder vi op på grund af stress eller fordi noget går os på. Når der løsnes op for disse spændinger i massagen, vil der ofte dukke stemninger, billeder eller tanker op, som minder os om den situation, spændingen opstod i. Og dermed giver massagen os muligheden for at blive mere bevidste om, hvad der faktisk rører sig i os.

Spirituel massage foregår på samme måde som almindelig massage, dog med det tillæg at det som sagt også indbefatter forskellige former for healing og samtaler – enten før, under eller bagefter.

    

 

Hvordan virker almindelig massage?

I hver muskelcelle, som også kaldes muskelfiber, findes to typer tråde af proteinstoffer – aktin og myosin – som skaber muskelsammentrækningen. Aktin- og myosintrådene er sammensat i parallelle bundter og kan forkorte muskelcellen ved sammentrækning efter impuls fra nervesystemet. En muskelfiber er kun i stand til at holde sig sammentrukket i få tusindedele af et sekund. Men når forskellige muskelfibre skiftevis trækker sig sammen og afslappes, er muskelen i stand til at holde sig sammentrukket i længere tid. Når muskelfibrene ikke slappes tilstrækkeligt af, opstår en større tæthed i de sammentrækkende tråde. Herved opstår en myose, som er en fortykkelse af muskelfibre. En myose medfører ømhed og ophobning af affaldsstoffer i muskulaturen.

Forskellige massagetyper

Da mennesket har muskler over hele kroppen er der næsten ikke den del af kroppen der ikke kan masseres. Der findes et rigt udbud af forskellige massageformer, der vanskeligt lader sig opdele i kategorier andet end ved at nogle har deres fokus på løsning af musklerne og kan være fysisk hårde. Andre har deres fokus mere på en behagelig kropspleje, der ganske vist kaldes massage, men som reelt mere bæger præg af behagelig berøring. Og endelig kan siges at være gruppen hvor massagen indgår som et element blandt andre. Disse massageformer kan strække sig fra erotisk massage, over skønhedspleje til spirituel massage.

Fysiurgisk massage er en dybdegående massage på de enkelte muskler, deres udspring og hæfte. Massagen skaber en balance i kroppens muskler, organer, kredsløb og immunforsvar, og virker smertelindrende selv på ømme og overbelastede muskler. Alt efter hvor overbelastet muskulaturen er, sker der en udskilning og bortledning af kroppens affaldsstoffer og toksiner (gifte af forskellig slags) og eventuelle medicinrester. Hvilket igen medfører større bevægelighed i muskler og led, samt øget velvære i hele kroppen.

Eksempler på massageformer er manicure, fodmassage, oliemassage, thaimassage, erotisk massage (tantra) etc.

VIL DU VIDE MERE

Der er en række spirituelle begreber, som har deres primære fokus på kroppens sundhed: Homøopati, Bachs blomstermedicin, healing og massage.

Nævnes bør også afsnittet Biorytmer, der giver grundig beskrivelse af alle tre biorytmer; den fysiske, den psykiske og den intellektuelle samt mulighed for at du kan udregne dine egne biorytmer.

Hvis interessen er omkring begrebet meridianer har også begrebet Zoneterapi dem som fundament for behandlingen og de benyttes meget i Yoga og har tæt sammenhæng med begrebet Chakra.

Hvis du er interesseret i overordnet at vide hvad er alternativ behandling så læs vores afsnit herom. I forlængelse heraf kan anbefales afsnit om Helskekost og urtemedicin. Nærliggende – når fokus er på spiritualitet og kroppens sundhed – er også afsnit om Faste og udrensning.

 

Stil spørgsmål om Massage

Stil lige så mange spørgsmål du har lyst til om Massage
Det er gratis og nemt – Stil et spørgsmål