Drømmesymbol Blomster

drom-oversigt-blomster1Hvad en blomst symboliserer vil, ud over dine egne personlige associationer, også være afhængig af blomstens udseende, form, farve, størrelse, samt blomstens levested. Anemoner vokser eksempelvis i en skov, roser typisk i en have, mens åkander vokser i vandet.

En del blomster, eksempelvis liljer og roser er også et mere kollektivt symbol. En rose er eksempelvis et meget gammelt symbol for himmelsk fuldkommenhed og lidenskab. Røde roser giver man til sin elskede. En lilje vil ofte være et symbol på renhed, uskyld, fred.

Tørrede blomster kan være symbol på at du ønsker at bevare din kærlighed og seksualitet og at gennemleve den. Men blomster er også et romantisk symbol, så måske har du brug for at have mere romantik med din elskede? Læg mærke til om du fik blomster eller du forærede blomster væk – det vil fortælle noget om din fordeling af energi. At forære blomster bort: især hvis de er visne eller ved at visne; Modsætningsforhold, et skjult dødsønske over for denne person, især hvis man mest sandsynligt kun ville give vedkommende blomster til hans begravelse.

En krans er som regel udtryk for følelser, sædvanligvis medfølelse og kan måske antyde at du har ondt af dig selv, eller at du sørger over et afsluttet engagement eller bekendtskab. En laurbærkrans er dog naturligvis symbol for lykønskning, sejr.

De fleste mennesker associerer blomster med noget naturligt og smukt. Når du drømmer om blomster kan det have noget at gøre med din personlighed, og symboliserer den udvikling du er i. Se på blomsternes udvikling. Var de sprunget ud? Eller var det endnu spæde knopper? Forskellige blomster har forskellige betydninger alt efter hvem drømmeren er, og dit forhold til blomster, men generelt kan man sige at det symboliserer noget smukt der er ved at vokse.

Blomster kan også skildre et kærligheds eller seksuelt forhold du har eller har lyst til at påbegynde. At plukke blomster er et stærkt symbol på behovsopfyldelse. Hvis blomsterne var ved at visne eller dø kan det symbolisere afslutningen af et kærligheds eller følelsesmæssigt forhold.

Blomster optræder ofte i drømme i forbindelse med festligheder, bryllup, dåb, fødselsdage. Vær opmærksom på om du i dit vågne liv har noget at fejre, eller fortjener ros. Blomsters symbolværdi vil naturligvis også være afhængig af, i hvilken verdensdel man er vokset op, og hvilken flora, der er i den pågældende verdensdel. På samme måde vil drømmerens nære opvækstvilkår (i byen eller på landet) have betydning for den symbolværdi, som en bestemt blomst eller blomster i almindelighed har.

Generelt viser blomster dig hen til det kvindelige princip, og blomster vil generelt være symbol på noget smukt, passivt; noget der folder sig ud og efter en relativ kort levetid visner og dør. Blomster kan derfor også symbolisere en frygt for sårbarhed og sarthed.

Se også: Roser | UkrudtKløverblomst | LotusblomstBlade | Busk | Drivhus | Farver | Have | Planter & træer

A B C D E F G H I J K L
M N O P Q R S T U V X Ø
Drømmesymboler oversigte Drømmesymboler oversigt

Sådan bruger du drømmesymboler

Med Danmarks største og mest omfattende oversigt over drømmesymboler – mere end 2000 drømmesymboler er forklaret – er du godt rustet til at tyde dine drømme. I de enkelte drømmesymboler er henvisning til andre relevante drømmesymboler. Du kan også benytte søgefunktionen, eller de alfabetiske oversigter over drømmesymboler.

Er der et drømmesymbol du ikke kan finde, så fortæl det og vi tilføjer det. Ligeledes hvis du gerne vil have andre henvisninger ind under et drømmesymbol. Fortæl hvordan vi kan gøre oversigt over drømmesymboler bedre. På forhånd tak for dit engagement. Har du spørgsmål om drømmetydning eller ønsker du at få tolket din drøm, så foregår dette i vores forum. Her kan du stille spørgsmål, hjælpe andre med svar, få tydet din drøm.

Drømmesymboler er forud definerede forklaringer på, hvad de enkelte symboler i drømmene almindeligvis betyder. Dette regelsæt er ikke helt det samme, hvis man sammenligner fx et østerlandsk regelsæt med et vesterlandsk. Endvidere skal de enkelte symbolforklaringer kun tages som et udgangspunkt, ikke som en klippefast sandhed.

Alle symboler har to sider: en kollektiv og en personlig. Den kollektive side er, at vi alle ved, hvad et hus er, mens den personlige side altid vil være forbundet til drømmerens personlige historiske baggrund, og de steder personen har boet, eller hvordan den person har oplevet de steder, hun/han har boet. Det gælder alle symboler. Forbindelsen mellem, hvad et hus er og personens opfattelse af et hus, er det, der afgør, hvordan et drømmebillede skal forstås.

Drømmesymbolerne benyttes i drømmetydning når man skal fortolke elementer i en drøm. Man kigger man på de enkelte drømmesymboler som drømmen kan huske og herudfra søges at lave en drømmetydning. Benyt oversigten over drømmesymboler til at søge efter det du gerne vil vide mere om. Fx drømmetydning død, drømmetydning slange, drømmetydning kat, drømmetydning tænder, drømmetydning gravid, etc.

Hvad betyder det når jeg drømmer om? Betydning af min drøm? Det kan du få svar på ved at benytte drømmesymboler, der fortæller hvad din drøm handler om.

Mangler du et drømmesymbol? Så fortæl dette i forummet og vi opretter en forklaring på drømmesymbolet til dig. På forhånd tak for dit engagement.