Drømmesymbol Have

dreams-garden

Er haven fyldt med blomster, hængekøje og fugle, eller er haven overgroet af ukrudt, højt græs og uplejet. Haven afspejler din kreativitet for tiden, dit overskud. Så hvis haven er blomsterrig og farverig, er det en opfordring til at gøre noget ved din kreative side, der måske slumrer. Mens – hvis haven er præget af ikke at være plejet, kan det hentyde til at din kreativitet ikke er så høj for tiden.

Drømme om haver er et symbolsk meget kompliceret tolkningselement, idet der er mange indgangsvinkler, og der kan være mange accosiationer og referencer, f.eks. landskaber. Hvis din drøm havde hovedvægten på selve haven, er det analogt med dig selv på lige fod som et hus er det, og vil derfor vise sider af dig selv. Hvilken del af dit liv står haven for? Bortset fra den kreative? Ofter er der en sti i haven, der snørkler sig i ind under mørke træer. For du vild? Eller fandt du din sti? Det sidste kan betyde at du har fundet dit ståsted i livet – mens det første, kan betyde at du er på vildspor med hensyn til hvad du skal med dit liv.

Måske er der nogen der viser dig vej? Prøv at huske vedkommende. Haven repræsenterer også årstiderne, f.eks. hvis der var forårsblomster, roser som står om sommeren, eller efterårsblomster. Vintergækker og erantis om vinteren. Dette vil igen symbolisere din “indre årstid”, og hvordan du i øvrigt forholder dig til de forskellige årstider, hvilken årstid du befinder dig bedst i!

Se også: Låge | Mur | Stakit | Barriere | Forhindring | HækHegn | JunglePlanter & træer | Bygninger og huse Fange | Fangelejr | Rækværk | Bassin | Blomster | Drivhus | Frugt | Gartner | Ukrudt | Årstider

A B C D E F G H I J K L
M N O P Q R S T U V X Ø
Drømmesymboler oversigte Drømmesymboler oversigt

Sådan bruger du drømmesymboler

Med Danmarks største og mest omfattende oversigt over drømmesymboler – mere end 2000 drømmesymboler er forklaret – er du godt rustet til at tyde dine drømme. I de enkelte drømmesymboler er henvisning til andre relevante drømmesymboler. Du kan også benytte søgefunktionen, eller de alfabetiske oversigter over drømmesymboler.

Er der et drømmesymbol du ikke kan finde, så fortæl det og vi tilføjer det. Ligeledes hvis du gerne vil have andre henvisninger ind under et drømmesymbol. Fortæl hvordan vi kan gøre oversigt over drømmesymboler bedre. På forhånd tak for dit engagement. Har du spørgsmål om drømmetydning eller ønsker du at få tolket din drøm, så foregår dette i vores forum. Her kan du stille spørgsmål, hjælpe andre med svar, få tydet din drøm.

Drømmesymboler er forud definerede forklaringer på, hvad de enkelte symboler i drømmene almindeligvis betyder. Dette regelsæt er ikke helt det samme, hvis man sammenligner fx et østerlandsk regelsæt med et vesterlandsk. Endvidere skal de enkelte symbolforklaringer kun tages som et udgangspunkt, ikke som en klippefast sandhed.

Alle symboler har to sider: en kollektiv og en personlig. Den kollektive side er, at vi alle ved, hvad et hus er, mens den personlige side altid vil være forbundet til drømmerens personlige historiske baggrund, og de steder personen har boet, eller hvordan den person har oplevet de steder, hun/han har boet. Det gælder alle symboler. Forbindelsen mellem, hvad et hus er og personens opfattelse af et hus, er det, der afgør, hvordan et drømmebillede skal forstås.

Drømmesymbolerne benyttes i drømmetydning når man skal fortolke elementer i en drøm. Man kigger man på de enkelte drømmesymboler som drømmen kan huske og herudfra søges at lave en drømmetydning. Benyt oversigten over drømmesymboler til at søge efter det du gerne vil vide mere om. Fx drømmetydning død, drømmetydning slange, drømmetydning kat, drømmetydning tænder, drømmetydning gravid, etc.

Hvad betyder det når jeg drømmer om? Betydning af min drøm? Det kan du få svar på ved at benytte drømmesymboler, der fortæller hvad din drøm handler om.

Mangler du et drømmesymbol? Så fortæl dette i forummet og vi opretter en forklaring på drømmesymbolet til dig. På forhånd tak for dit engagement.