Drømmesymbol Døden

drom-deadI drømmesymbolik ses døden som noget positivt, en ny begyndelse, snarere end som en fysisk død. Det vil være oplagt at hvis du dræber i en drøm så er det noget i dig du ønsker at gøre dig af med. Døden står for slutninger, forandringer og en cyklus, som nu er endt. Det kan være, at en bestemt form for livsstil er kommet til sin ende, et forhold er ovre eller et karriereforløb er slut.

Man kan betragte det, som at tavlen er visket ren, og der er sket en frigørelse fra noget, og man er gået over i en begyndelse på noget andet. Noget nærmer sig sin naturlige slutning. Bliver du selv truet og dræbt vil det snare repræsenterer en død fra noget i dit liv og en genfødsel til en ny tilstand. Det kan også opleves som en indvielse af din bevidsthed.

En person, som drømmeren elsker dør – Da drømmerens eget ubevidste har arrangeret dødsfaldet, udtrykker dette den fjendtlige, aggressive side af hans/hendes følelsesmæssige engagement, som ikke får afløb i hverdagen.

Drømme om at en af forældrene dør – Det modsætningsfyldte i kærligheden forstærkes gennem sønnens rivalisering om moderens opmærksomhed eller datterens ønske om at skaffe moderen af vejen, for at komme nærmere til faderen. I dette tilfælde fungere drømmene som en sikkerhedsventil.

Jorden overstrøet med døde kroppe – Ønsket om at bortskaffe rivaler.

Drømme om en selv som død – Frygt for livet og tilbagetrækning fra det.

Ligge i en kiste – Den gamle personligheds død for at skaffe plads til at en ny kan fødes, frigøres.

Tilsynekomst af Døden, eller en som virkelig er død – Drømmeren kan ikke længere tillade sig at se bort fra sin egen død, sit eget nederlag. Oftere er der dog tale om at der er uforløste følelser, konflikter forbundet med den afdøde man drømmer om. Dog kan den afdøde også være en person som man delte noget fortroligt med, en person som var din mentor, din rådgiver, din gode ven, veninde – og at denne person forsøger at fortælle dig noget – gøre dig opmærksom på en mulighed, en fare som du bør være opmærksom på.

Se også: Bedemand | Begravelse | Djævlen | Drukne | Dræbe | Lig | Overlevelse | Redning | Reinkarnation | Testamente

A B C D E F G H I J K L
M N O P Q R S T U V X Ø
Drømmesymboler oversigte Drømmesymboler oversigt

Sådan bruger du drømmesymboler

Med Danmarks største og mest omfattende oversigt over drømmesymboler – mere end 2000 drømmesymboler er forklaret – er du godt rustet til at tyde dine drømme. I de enkelte drømmesymboler er henvisning til andre relevante drømmesymboler. Du kan også benytte søgefunktionen, eller de alfabetiske oversigter over drømmesymboler.

Er der et drømmesymbol du ikke kan finde, så fortæl det og vi tilføjer det. Ligeledes hvis du gerne vil have andre henvisninger ind under et drømmesymbol. Fortæl hvordan vi kan gøre oversigt over drømmesymboler bedre. På forhånd tak for dit engagement. Har du spørgsmål om drømmetydning eller ønsker du at få tolket din drøm, så foregår dette i vores forum. Her kan du stille spørgsmål, hjælpe andre med svar, få tydet din drøm.

Drømmesymboler er forud definerede forklaringer på, hvad de enkelte symboler i drømmene almindeligvis betyder. Dette regelsæt er ikke helt det samme, hvis man sammenligner fx et østerlandsk regelsæt med et vesterlandsk. Endvidere skal de enkelte symbolforklaringer kun tages som et udgangspunkt, ikke som en klippefast sandhed.

Alle symboler har to sider: en kollektiv og en personlig. Den kollektive side er, at vi alle ved, hvad et hus er, mens den personlige side altid vil være forbundet til drømmerens personlige historiske baggrund, og de steder personen har boet, eller hvordan den person har oplevet de steder, hun/han har boet. Det gælder alle symboler. Forbindelsen mellem, hvad et hus er og personens opfattelse af et hus, er det, der afgør, hvordan et drømmebillede skal forstås.

Drømmesymbolerne benyttes i drømmetydning når man skal fortolke elementer i en drøm. Man kigger man på de enkelte drømmesymboler som drømmen kan huske og herudfra søges at lave en drømmetydning. Benyt oversigten over drømmesymboler til at søge efter det du gerne vil vide mere om. Fx drømmetydning død, drømmetydning slange, drømmetydning kat, drømmetydning tænder, drømmetydning gravid, etc.

Hvad betyder det når jeg drømmer om? Betydning af min drøm? Det kan du få svar på ved at benytte drømmesymboler, der fortæller hvad din drøm handler om.

Mangler du et drømmesymbol? Så fortæl dette i forummet og vi opretter en forklaring på drømmesymbolet til dig. På forhånd tak for dit engagement.