Drømmesymbol Dræbe

dreams-killFor det første må man betragte død som en ny begyndelse, hellere end som en fysisk død. Det vil være oplagt at hvis du dræber i en drøm så er det noget i dig du ønsker at gøre dig af med. Bliver du selv truet og dræbt vil det snare repræsenterer en død fra noget i dit liv og en genfødsel til en ny tilstand. Det kan også opleves som en indvielse af din bevidsthed.

Den figur, som drømmeren slår ihjel, kan være en personificering af en del af ham/hende selv, som der søges undertrygt, kvalt, tilbageholdt. I så fald er det vigtigt bevidst at forlige sig med det aspekt af sig selv, som man nære uvilje imod. Hvis man kan se denne del af sig selv i øjnene, uanset hvor ubehagelig den forekommer ved første blik og komme til at forstå de kræfter, der arbejder i en, kan man blive istand til at forvandle dem.

Således kan det eller dem du slår ihjel i en drøm repræsentere noget i dig selv, som du ikke vil stå ved, eller gerne vil skille dig af med. Det kan også være, at forskellige sider af dig strides, hvor eksempelvis den ”pæne” del af dig slås ihjel af en mere “brutal” side af dig selv. 

Du kan også drømme, at du slår dine forældre ihjel, hvilket naturligvis er ganske voldsomt. Men her må du spørge dig selv, om du på nogen måde kunne have en grund til at være vred på dem? Måske der er noget som i relationen til dine forældre ikke er blevet bearbejdet, noget som gør, at du ubevidst er vred på dem. På samme måde kan du drømme at du slår dine børn ihjel. Og igen må du spørge dig selv om der er noget som gør at du ikke ønsker dine børn lige nu. Husk at dine drømme er positive. Dine drømme søger at guide og vejlede dig. Og gøre dig bevidst om det underbevidste, før dette hober sig op og bliver uoverskueligt.

Se også: Døden | Kniv | Sværd | Våben | Seksualitet | Gift | Guillotine | Halshugning | Mord | Selvmord | Skud | Våben

A B C D E F G H I J K L
M N O P Q R S T U V X Ø
Drømmesymboler oversigte Drømmesymboler oversigt

Sådan bruger du drømmesymboler

Med Danmarks største og mest omfattende oversigt over drømmesymboler – mere end 2000 drømmesymboler er forklaret – er du godt rustet til at tyde dine drømme. I de enkelte drømmesymboler er henvisning til andre relevante drømmesymboler. Du kan også benytte søgefunktionen, eller de alfabetiske oversigter over drømmesymboler.

Er der et drømmesymbol du ikke kan finde, så fortæl det og vi tilføjer det. Ligeledes hvis du gerne vil have andre henvisninger ind under et drømmesymbol. Fortæl hvordan vi kan gøre oversigt over drømmesymboler bedre. På forhånd tak for dit engagement. Har du spørgsmål om drømmetydning eller ønsker du at få tolket din drøm, så foregår dette i vores forum. Her kan du stille spørgsmål, hjælpe andre med svar, få tydet din drøm.

Drømmesymboler er forud definerede forklaringer på, hvad de enkelte symboler i drømmene almindeligvis betyder. Dette regelsæt er ikke helt det samme, hvis man sammenligner fx et østerlandsk regelsæt med et vesterlandsk. Endvidere skal de enkelte symbolforklaringer kun tages som et udgangspunkt, ikke som en klippefast sandhed.

Alle symboler har to sider: en kollektiv og en personlig. Den kollektive side er, at vi alle ved, hvad et hus er, mens den personlige side altid vil være forbundet til drømmerens personlige historiske baggrund, og de steder personen har boet, eller hvordan den person har oplevet de steder, hun/han har boet. Det gælder alle symboler. Forbindelsen mellem, hvad et hus er og personens opfattelse af et hus, er det, der afgør, hvordan et drømmebillede skal forstås.

Drømmesymbolerne benyttes i drømmetydning når man skal fortolke elementer i en drøm. Man kigger man på de enkelte drømmesymboler som drømmen kan huske og herudfra søges at lave en drømmetydning. Benyt oversigten over drømmesymboler til at søge efter det du gerne vil vide mere om. Fx drømmetydning død, drømmetydning slange, drømmetydning kat, drømmetydning tænder, drømmetydning gravid, etc.

Hvad betyder det når jeg drømmer om? Betydning af min drøm? Det kan du få svar på ved at benytte drømmesymboler, der fortæller hvad din drøm handler om.

Mangler du et drømmesymbol? Så fortæl dette i forummet og vi opretter en forklaring på drømmesymbolet til dig. På forhånd tak for dit engagement.