Drømmesymbol Selvmord

Drømme om selvmord tyder ganske vist på en selvdestruktiv tendens, men drømmen behøver ikke nødvendigvis at handler om at slå sig selv ihjel. Den kunne f.eks. fremhæve, at noget, der foregår for øjeblikket, er “selvmorderisk”; måske er du parat til at foretage afgørende ændringer i dit liv. Det er vigtigt at du ved, at drømmen ikke er en ønskeopfyldende drøm, men ligesom døden i en drøm repræsenterer forvandling til noget nyt og fremadrettet, vil drømme om selvmord også indikere at du vil af med sider i dig selv der måske er destruktive, og istedet indsætte nogle sundere værdier på alle planer.

Hvis du rent faktisk går med selvmordstanker, vil vi på NetSpirit opfordre dig til at søge hjælp hos en professionel behandler. Sådanne tanker bør altid tages alvorligt.

Men drømmen i sig selv indikerer ikke et selvmord i dit vågne liv. Forsøg at finde andre symboler i drømmen der kan understøtte tolkningen, f.eks. hvordan ville du begå selvmord? Lå der hævn i akten? Var det en bevidst handling? Hvilke mennesker omgav du dig med? Hvis du derimod drømmer om et andet menneske der begår selvmord, bør du se på, hvem vedkommende er. Hvis det er et menneske du kender i virkeligheden, og som står tydeligt i din drøm, bør du undersøge om vedkommende har brug for din hjælp til at foretage en personlig ændring.

Læg mærke til dine følelser da du vågnede, disse kan være kilden til tolkningen af drømmen.

Se også: Galge  | Faldlem | DræbeDøden | Hænge, at | Kvæle | Reb og tovværk | Halshugning | Kiste | Fængsel | Grusomhed | Græde | Guillotine | Våben  | Guillotine

A B C D E F G H I J K L
M N O P Q R S T U V X Ø
Drømmesymboler oversigte Drømmesymboler oversigt

Sådan bruger du drømmesymboler

Med Danmarks største og mest omfattende oversigt over drømmesymboler – mere end 2000 drømmesymboler er forklaret – er du godt rustet til at tyde dine drømme. I de enkelte drømmesymboler er henvisning til andre relevante drømmesymboler. Du kan også benytte søgefunktionen, eller de alfabetiske oversigter over drømmesymboler.

Er der et drømmesymbol du ikke kan finde, så fortæl det og vi tilføjer det. Ligeledes hvis du gerne vil have andre henvisninger ind under et drømmesymbol. Fortæl hvordan vi kan gøre oversigt over drømmesymboler bedre. På forhånd tak for dit engagement. Har du spørgsmål om drømmetydning eller ønsker du at få tolket din drøm, så foregår dette i vores forum. Her kan du stille spørgsmål, hjælpe andre med svar, få tydet din drøm.

Drømmesymboler er forud definerede forklaringer på, hvad de enkelte symboler i drømmene almindeligvis betyder. Dette regelsæt er ikke helt det samme, hvis man sammenligner fx et østerlandsk regelsæt med et vesterlandsk. Endvidere skal de enkelte symbolforklaringer kun tages som et udgangspunkt, ikke som en klippefast sandhed.

Alle symboler har to sider: en kollektiv og en personlig. Den kollektive side er, at vi alle ved, hvad et hus er, mens den personlige side altid vil være forbundet til drømmerens personlige historiske baggrund, og de steder personen har boet, eller hvordan den person har oplevet de steder, hun/han har boet. Det gælder alle symboler. Forbindelsen mellem, hvad et hus er og personens opfattelse af et hus, er det, der afgør, hvordan et drømmebillede skal forstås.

Drømmesymbolerne benyttes i drømmetydning når man skal fortolke elementer i en drøm. Man kigger man på de enkelte drømmesymboler som drømmen kan huske og herudfra søges at lave en drømmetydning. Benyt oversigten over drømmesymboler til at søge efter det du gerne vil vide mere om. Fx drømmetydning død, drømmetydning slange, drømmetydning kat, drømmetydning tænder, drømmetydning gravid, etc.

Hvad betyder det når jeg drømmer om? Betydning af min drøm? Det kan du få svar på ved at benytte drømmesymboler, der fortæller hvad din drøm handler om.

Mangler du et drømmesymbol? Så fortæl dette i forummet og vi opretter en forklaring på drømmesymbolet til dig. På forhånd tak for dit engagement.