Drømmesymbol Kiste

dreams-kiste

En drøm hvori der optræder en kiste, betyder oftest at der er noget i vores vågne liv vi er i færd med at begrave. Tænk over hvad det var for en kiste; en skattekiste vil oftest symbolisere, at du ejer kvaliteter/eller noget konkret ii dit vågne liv som du værner meget om og er meget glad for, så hvis nogen var ved at stjæle din skattekiste, kan drømme betyde at der er egenskaber i dig du er ved at miste.

En kiste er som regel lukket. Måske endda med en lås. Indholdet er altså ukendt for os indtil vi åbner kisten. Ergo kan vi i vores fantasi fylde kisten med alting. Noget vi begærer, noget vi gerne vil have, noget vi så absolut ikke vil have etc. Kisten repræsentere sandsynligvis et aspekt af dig. Hvad der er indeni repræsentere hvorledes status que er på dette område.

Hvis der er tale om en begravelseskiste, må du se på andre symboler i drømmen for at få en korrekt tolkning, men spørg dig selv om der er nogen eller noget du ønsker skal begraves. Måske en stridsøkse? Se på hvem der lå i kisten, og omstændighederne ved begravelsen. Hvis du var fanget i en kiste, og forsøgte at slippe ud kan drømmen handle om et ønske hos dig om mere frihed og et behov for at udtrykke dig med større armbevægelser. Læg særlig mærke til dine følelser, da du vågnede.

Se også: Afslutning | Begravelse | Frygt | Gravsted | Klaustrofobi | Skat | Skattekiste

A B C D E F G H I J K L
M N O P Q R S T U V X Ø
Drømmesymboler oversigte Drømmesymboler oversigt

Sådan bruger du drømmesymboler

Med Danmarks største og mest omfattende oversigt over drømmesymboler – mere end 2000 drømmesymboler er forklaret – er du godt rustet til at tyde dine drømme. I de enkelte drømmesymboler er henvisning til andre relevante drømmesymboler. Du kan også benytte søgefunktionen, eller de alfabetiske oversigter over drømmesymboler.

Er der et drømmesymbol du ikke kan finde, så fortæl det og vi tilføjer det. Ligeledes hvis du gerne vil have andre henvisninger ind under et drømmesymbol. Fortæl hvordan vi kan gøre oversigt over drømmesymboler bedre. På forhånd tak for dit engagement. Har du spørgsmål om drømmetydning eller ønsker du at få tolket din drøm, så foregår dette i vores forum. Her kan du stille spørgsmål, hjælpe andre med svar, få tydet din drøm.

Drømmesymboler er forud definerede forklaringer på, hvad de enkelte symboler i drømmene almindeligvis betyder. Dette regelsæt er ikke helt det samme, hvis man sammenligner fx et østerlandsk regelsæt med et vesterlandsk. Endvidere skal de enkelte symbolforklaringer kun tages som et udgangspunkt, ikke som en klippefast sandhed.

Alle symboler har to sider: en kollektiv og en personlig. Den kollektive side er, at vi alle ved, hvad et hus er, mens den personlige side altid vil være forbundet til drømmerens personlige historiske baggrund, og de steder personen har boet, eller hvordan den person har oplevet de steder, hun/han har boet. Det gælder alle symboler. Forbindelsen mellem, hvad et hus er og personens opfattelse af et hus, er det, der afgør, hvordan et drømmebillede skal forstås.

Drømmesymbolerne benyttes i drømmetydning når man skal fortolke elementer i en drøm. Man kigger man på de enkelte drømmesymboler som drømmen kan huske og herudfra søges at lave en drømmetydning. Benyt oversigten over drømmesymboler til at søge efter det du gerne vil vide mere om. Fx drømmetydning død, drømmetydning slange, drømmetydning kat, drømmetydning tænder, drømmetydning gravid, etc.

Hvad betyder det når jeg drømmer om? Betydning af min drøm? Det kan du få svar på ved at benytte drømmesymboler, der fortæller hvad din drøm handler om.

Mangler du et drømmesymbol? Så fortæl dette i forummet og vi opretter en forklaring på drømmesymbolet til dig. På forhånd tak for dit engagement.