Drømmesymbol Klaustrofobi

dreams-klaustrofobi
Klaustrofobi er meget almindeligt i drømme. Man er spærret inde i en kiste, sidder fast i en elevator, er nede i en dykkerklokke og pludselig bliver luften afskåret og lign. Dette er meget stærke drømme, hvorfra man ofte vågner forskrækket og badet i sved.

Der er forskel på tolkningen af klaustrofobiske drømme, alt efter om du i forvejen lider af klaustrofobi eller ej. Ligesom mange andre psykiske sygdomme kan klaustrofobi somme tider udvikles på grund af en traumatisk hændelse i barndommen. Klaustrofobi er en helt reel angstsygdom, som indebærer frygt for indelukkede områder. Folk, som lider af klaustrofobi, kan have svært ved at trække vejret i lukkede auditorier, teatre og elevatorer. De får panikanfald og tænker blot på at komme væk – hvilket jo er temmelig irrationelt hvis man fx befinder sig på et fly.

Lider du af klaustrofobi vil dine drømme formentlig pege hen imod årsagerne til at du har udviklet denne sygdom, og drømmene søger således at hjælpe dig med at få styr på din rationalitet og årsagssammenhænge. Lider du ikke af klaustrofobi mere end hvad der er normalt – ingen mennesker bryder sig om at være indespærret uden råderum, det være sig fysisk som mentalt – peger drømmen formentlig på noget som er uudholdeligt, noget som begrænser dig, svækker dine vinger, er en barriere for dig.

Se også: Barriere | Elevator | Kiste | Kvæle | Menneskemasser

A B C D E F G H I J K L
M N O P Q R S T U V X Ø
Drømmesymboler oversigte Drømmesymboler oversigt

Sådan bruger du drømmesymboler

Med Danmarks største og mest omfattende oversigt over drømmesymboler – mere end 2000 drømmesymboler er forklaret – er du godt rustet til at tyde dine drømme. I de enkelte drømmesymboler er henvisning til andre relevante drømmesymboler. Du kan også benytte søgefunktionen, eller de alfabetiske oversigter over drømmesymboler.

Er der et drømmesymbol du ikke kan finde, så fortæl det og vi tilføjer det. Ligeledes hvis du gerne vil have andre henvisninger ind under et drømmesymbol. Fortæl hvordan vi kan gøre oversigt over drømmesymboler bedre. På forhånd tak for dit engagement. Har du spørgsmål om drømmetydning eller ønsker du at få tolket din drøm, så foregår dette i vores forum. Her kan du stille spørgsmål, hjælpe andre med svar, få tydet din drøm.

Drømmesymboler er forud definerede forklaringer på, hvad de enkelte symboler i drømmene almindeligvis betyder. Dette regelsæt er ikke helt det samme, hvis man sammenligner fx et østerlandsk regelsæt med et vesterlandsk. Endvidere skal de enkelte symbolforklaringer kun tages som et udgangspunkt, ikke som en klippefast sandhed.

Alle symboler har to sider: en kollektiv og en personlig. Den kollektive side er, at vi alle ved, hvad et hus er, mens den personlige side altid vil være forbundet til drømmerens personlige historiske baggrund, og de steder personen har boet, eller hvordan den person har oplevet de steder, hun/han har boet. Det gælder alle symboler. Forbindelsen mellem, hvad et hus er og personens opfattelse af et hus, er det, der afgør, hvordan et drømmebillede skal forstås.

Drømmesymbolerne benyttes i drømmetydning når man skal fortolke elementer i en drøm. Man kigger man på de enkelte drømmesymboler som drømmen kan huske og herudfra søges at lave en drømmetydning. Benyt oversigten over drømmesymboler til at søge efter det du gerne vil vide mere om. Fx drømmetydning død, drømmetydning slange, drømmetydning kat, drømmetydning tænder, drømmetydning gravid, etc.

Hvad betyder det når jeg drømmer om? Betydning af min drøm? Det kan du få svar på ved at benytte drømmesymboler, der fortæller hvad din drøm handler om.

Mangler du et drømmesymbol? Så fortæl dette i forummet og vi opretter en forklaring på drømmesymbolet til dig. På forhånd tak for dit engagement.