Drømmesymbol Flov, Flovhed

dreams-flov

At føle sig flov i en drøm henviser til noget du er flov over i dit vågne liv, og det er derfor vigtigt at se på hvad du var flov over i drømmen. Indholdet af drømmen er naturligvis også meget vigtigt, men en følelse af flovhed vil ofte afspejle mangel på selvtillid. Det kan være at du selv virkelig har brug for at påskønne, hvad du er god til, og få det bedste mulige ud af de områder, hvor du stadig kan udvikle dig.

Men det kan også hentyde til at du har gjort en handling, som giver anledning til at du føler dig flov, så se på om der er grund til at du føler dig flov eller det er din egen dommer der er på spil. Mærk dine følelser når du vågner? Og se på om du i dit vågne liv ofte “dunker” dig selv i hovedet, når du har “vovet pelsen”, sagt din mening elller virkelig optrådt som du er inderst inde. Drømmen kan henvise til et uacceptabelt mønster du har opbygget i dig selv i dit vågne liv, og opfordre dig til at ændre adfærd.

Se også: Fortrydelse | Fristelse | Fuldskab | Følelser | Skyldfølelse | Hemmelighed | Løgn | Sindstilstande | Genert

A B C D E F G H I J K L
M N O P Q R S T U V X Ø
Drømmesymboler oversigte Drømmesymboler oversigt

Sådan bruger du drømmesymboler

Med Danmarks største og mest omfattende oversigt over drømmesymboler – mere end 2000 drømmesymboler er forklaret – er du godt rustet til at tyde dine drømme. I de enkelte drømmesymboler er henvisning til andre relevante drømmesymboler. Du kan også benytte søgefunktionen, eller de alfabetiske oversigter over drømmesymboler.

Er der et drømmesymbol du ikke kan finde, så fortæl det og vi tilføjer det. Ligeledes hvis du gerne vil have andre henvisninger ind under et drømmesymbol. Fortæl hvordan vi kan gøre oversigt over drømmesymboler bedre. På forhånd tak for dit engagement. Har du spørgsmål om drømmetydning eller ønsker du at få tolket din drøm, så foregår dette i vores forum. Her kan du stille spørgsmål, hjælpe andre med svar, få tydet din drøm.

Drømmesymboler er forud definerede forklaringer på, hvad de enkelte symboler i drømmene almindeligvis betyder. Dette regelsæt er ikke helt det samme, hvis man sammenligner fx et østerlandsk regelsæt med et vesterlandsk. Endvidere skal de enkelte symbolforklaringer kun tages som et udgangspunkt, ikke som en klippefast sandhed.

Alle symboler har to sider: en kollektiv og en personlig. Den kollektive side er, at vi alle ved, hvad et hus er, mens den personlige side altid vil være forbundet til drømmerens personlige historiske baggrund, og de steder personen har boet, eller hvordan den person har oplevet de steder, hun/han har boet. Det gælder alle symboler. Forbindelsen mellem, hvad et hus er og personens opfattelse af et hus, er det, der afgør, hvordan et drømmebillede skal forstås.

Drømmesymbolerne benyttes i drømmetydning når man skal fortolke elementer i en drøm. Man kigger man på de enkelte drømmesymboler som drømmen kan huske og herudfra søges at lave en drømmetydning. Benyt oversigten over drømmesymboler til at søge efter det du gerne vil vide mere om. Fx drømmetydning død, drømmetydning slange, drømmetydning kat, drømmetydning tænder, drømmetydning gravid, etc.

Hvad betyder det når jeg drømmer om? Betydning af min drøm? Det kan du få svar på ved at benytte drømmesymboler, der fortæller hvad din drøm handler om.

Mangler du et drømmesymbol? Så fortæl dette i forummet og vi opretter en forklaring på drømmesymbolet til dig. På forhånd tak for dit engagement.