Drømmesymbol Humor

dreams-sind-latter

Mens ophævelsen af fortrængningen for det forbudte er fælles for komikken, vitsen og humoren, formår humoren desuden at ophæve fortrængningen for det smertelige, fortvivlede og tragiske og lade dette i en vis udstrækning få afløb i humorens indirekte form. Derfor anså Freud humoren for den mest modne og kreative mentale mekanisme til indirekte tilfredsstillelse af menneskets grundlæggende drifter seksualitet og aggression.

Humoren udgør den tilfredsstillelse, der ligger i en spændingsudløsning gennem ophævelse af hæmninger i en tilbagevenden til barnlige former for tænkning med disses delvise frigørelse for realitetsorientering. Budskabet inden i budskabet eller metabudskabet “dette er kun for sjov” forklæder og formilder budskabet og tillader midlertidig ophævelse af reglerne for kritisk rationalitet og passende moralsk opførsel med hensyn til seksualitet, aggression og andre forbudte temaer, som normalt ville vække ubehag eller endog angst hos både afsender og modtager, hvis budskabet blev udtrykt direkte.

Hvilke følelser du havde i din drøm omkring hvad du fortog dig, eller omkring hvad der foregik omkring dig er meget vigtig for den korrekte tolkning. Oplevede du at nogle grinede i din drøm er det således meget afgørende hvad du synes herom. Forstod du hvad der blev grinet af? Var du enig, eller grinede du med for ikke at stå udenfor?

Se også: Følelser | Generthed  | Latter | Mobning | Skyldfølelse | Cabaret | Cirkus

A B C D E F G H I J K L
M N O P Q R S T U V X Ø
Drømmesymboler oversigte Drømmesymboler oversigt

Sådan bruger du drømmesymboler

Med Danmarks største og mest omfattende oversigt over drømmesymboler – mere end 2000 drømmesymboler er forklaret – er du godt rustet til at tyde dine drømme. I de enkelte drømmesymboler er henvisning til andre relevante drømmesymboler. Du kan også benytte søgefunktionen, eller de alfabetiske oversigter over drømmesymboler.

Er der et drømmesymbol du ikke kan finde, så fortæl det og vi tilføjer det. Ligeledes hvis du gerne vil have andre henvisninger ind under et drømmesymbol. Fortæl hvordan vi kan gøre oversigt over drømmesymboler bedre. På forhånd tak for dit engagement. Har du spørgsmål om drømmetydning eller ønsker du at få tolket din drøm, så foregår dette i vores forum. Her kan du stille spørgsmål, hjælpe andre med svar, få tydet din drøm.

Drømmesymboler er forud definerede forklaringer på, hvad de enkelte symboler i drømmene almindeligvis betyder. Dette regelsæt er ikke helt det samme, hvis man sammenligner fx et østerlandsk regelsæt med et vesterlandsk. Endvidere skal de enkelte symbolforklaringer kun tages som et udgangspunkt, ikke som en klippefast sandhed.

Alle symboler har to sider: en kollektiv og en personlig. Den kollektive side er, at vi alle ved, hvad et hus er, mens den personlige side altid vil være forbundet til drømmerens personlige historiske baggrund, og de steder personen har boet, eller hvordan den person har oplevet de steder, hun/han har boet. Det gælder alle symboler. Forbindelsen mellem, hvad et hus er og personens opfattelse af et hus, er det, der afgør, hvordan et drømmebillede skal forstås.

Drømmesymbolerne benyttes i drømmetydning når man skal fortolke elementer i en drøm. Man kigger man på de enkelte drømmesymboler som drømmen kan huske og herudfra søges at lave en drømmetydning. Benyt oversigten over drømmesymboler til at søge efter det du gerne vil vide mere om. Fx drømmetydning død, drømmetydning slange, drømmetydning kat, drømmetydning tænder, drømmetydning gravid, etc.

Hvad betyder det når jeg drømmer om? Betydning af min drøm? Det kan du få svar på ved at benytte drømmesymboler, der fortæller hvad din drøm handler om.

Mangler du et drømmesymbol? Så fortæl dette i forummet og vi opretter en forklaring på drømmesymbolet til dig. På forhånd tak for dit engagement.