Drømmesymbol Julemanden

dreams-hojtid-jul-manden

Drømmer du om julemanden peger drømmetydning naturligvis umiddelbart imod alt det hyggelige, familiemæssige social og ikke mindst de mange gaver som vi forbinder med julen. Julemanden er den glade giver. Han kommer med gaver til alle, hvis vi bare har opført os nogenlunde artige igennem året. Og hvilken entre julemanden gør med en flyvende kane, talende rensdyr og så vælger han sørme skorstenen frem for hoveddøren! Der er massevis af eventyr, romantik, barndomsminder forbundet med julemanden – eller ønsket om at julemanden rent faktisk fandtes i virkeligheden. For det kan jo også være dette ønske, denne længsel, drømmen er udtryk for.

Det hævdes ofte at julemandens røde og hvide farver oprindelig stammer fra reklamer for Coca-Cola, der viste julemanden i disse farver. Dette kan ikke direkte siges at være helt sandt, da historien om julemanden er inspireret af biskoppen af Myra i det 4. århundrede. Skt. Nikolaus var berømt for sin venlighed til børn og generøsitet til de fattige. Og dengang var røde og hvide nuancer de traditionelle biskop klæder. Så julemanden har helt fra sin oprindelse været iklædt røde og hvide farver, længe Coca-Cola kom til. Det er interessant hvis du drømmer om Sankt Nikolaus iklædt andet end de traditionelle farver – måske et oprør? måske du stiller spørgsmålstegn ved rigtigheden af noget?

Se også: Dyr | Eskapisme | Eventyr | Flyve | Gave | Jul | Skorsten

A B C D E F G H I J K L
M N O P Q R S T U V X Ø
Drømmesymboler oversigte Drømmesymboler oversigt

Sådan bruger du drømmesymboler

Med Danmarks største og mest omfattende oversigt over drømmesymboler – mere end 2000 drømmesymboler er forklaret – er du godt rustet til at tyde dine drømme. I de enkelte drømmesymboler er henvisning til andre relevante drømmesymboler. Du kan også benytte søgefunktionen, eller de alfabetiske oversigter over drømmesymboler.

Er der et drømmesymbol du ikke kan finde, så fortæl det og vi tilføjer det. Ligeledes hvis du gerne vil have andre henvisninger ind under et drømmesymbol. Fortæl hvordan vi kan gøre oversigt over drømmesymboler bedre. På forhånd tak for dit engagement. Har du spørgsmål om drømmetydning eller ønsker du at få tolket din drøm, så foregår dette i vores forum. Her kan du stille spørgsmål, hjælpe andre med svar, få tydet din drøm.

Drømmesymboler er forud definerede forklaringer på, hvad de enkelte symboler i drømmene almindeligvis betyder. Dette regelsæt er ikke helt det samme, hvis man sammenligner fx et østerlandsk regelsæt med et vesterlandsk. Endvidere skal de enkelte symbolforklaringer kun tages som et udgangspunkt, ikke som en klippefast sandhed.

Alle symboler har to sider: en kollektiv og en personlig. Den kollektive side er, at vi alle ved, hvad et hus er, mens den personlige side altid vil være forbundet til drømmerens personlige historiske baggrund, og de steder personen har boet, eller hvordan den person har oplevet de steder, hun/han har boet. Det gælder alle symboler. Forbindelsen mellem, hvad et hus er og personens opfattelse af et hus, er det, der afgør, hvordan et drømmebillede skal forstås.

Drømmesymbolerne benyttes i drømmetydning når man skal fortolke elementer i en drøm. Man kigger man på de enkelte drømmesymboler som drømmen kan huske og herudfra søges at lave en drømmetydning. Benyt oversigten over drømmesymboler til at søge efter det du gerne vil vide mere om. Fx drømmetydning død, drømmetydning slange, drømmetydning kat, drømmetydning tænder, drømmetydning gravid, etc.

Hvad betyder det når jeg drømmer om? Betydning af min drøm? Det kan du få svar på ved at benytte drømmesymboler, der fortæller hvad din drøm handler om.

Mangler du et drømmesymbol? Så fortæl dette i forummet og vi opretter en forklaring på drømmesymbolet til dig. På forhånd tak for dit engagement.