Drømmesymbol Krykke

Drøm om stok

Hvis du får en drøm hvor krykke/stok / er det fremtrædende element, kan drømmen indikere at du mangler støtte eller opbakning i øjeblikket. Mens hvis du i drømmen rent faktisk havde brækket benet, var krykken et redskab til dig for at gå. Det kan betyde, at du har svært ved at tage det første skridt i en problematisk situation, som du er nødt til at klare, og det brækkede ben kan antyde at du læner dig mod forskellige undgåelse mekanismer. Se på om dette er en mønster i dit vågne liv?

Læg også mærke til hvilket ben du f.eks. har brækket, eller i hvilken side du brugte krykken. Husk: venstre side er den modtagelige/feminine/yin – højre side er den givende/handlende/maskuline/yang – det kan måske lede dig til en større forståelse af, hvad din underbevidsthed ønsker at meddele til dig.

I øvrigt er en vandrestok – uanset at den peger mod aktivitet og fysisk vigør – i drømme også symbol på at du har brug for støtte. En stok / krykke også et fallossymbol og derved indikere den måske noget om virilitet. Drømmen henviser måske til dine følelser om seksualitet. Men en stok kan man også bruge som våben, hvorfor det er vigtigt at se på i hvilken sammenhæng stokken forekom i dine drømme. En stok / krykke kan beskytte og til at angribe, forsvare os med. Har dette noget med din drøm at gøre?

Se også: Alderdom | Ambulance | AmputationBen | FallosHalt, at væreKroppen | Kropsbevægelser | Kropsfunktioner | Krøbling | RullestolStok

A B C D E F G H I J K L
M N O P Q R S T U V X Ø
Drømmesymboler oversigte Drømmesymboler oversigt

Sådan bruger du drømmesymboler

Med Danmarks største og mest omfattende oversigt over drømmesymboler – mere end 2000 drømmesymboler er forklaret – er du godt rustet til at tyde dine drømme. I de enkelte drømmesymboler er henvisning til andre relevante drømmesymboler. Du kan også benytte søgefunktionen, eller de alfabetiske oversigter over drømmesymboler.

Er der et drømmesymbol du ikke kan finde, så fortæl det og vi tilføjer det. Ligeledes hvis du gerne vil have andre henvisninger ind under et drømmesymbol. Fortæl hvordan vi kan gøre oversigt over drømmesymboler bedre. På forhånd tak for dit engagement. Har du spørgsmål om drømmetydning eller ønsker du at få tolket din drøm, så foregår dette i vores forum. Her kan du stille spørgsmål, hjælpe andre med svar, få tydet din drøm.

Drømmesymboler er forud definerede forklaringer på, hvad de enkelte symboler i drømmene almindeligvis betyder. Dette regelsæt er ikke helt det samme, hvis man sammenligner fx et østerlandsk regelsæt med et vesterlandsk. Endvidere skal de enkelte symbolforklaringer kun tages som et udgangspunkt, ikke som en klippefast sandhed.

Alle symboler har to sider: en kollektiv og en personlig. Den kollektive side er, at vi alle ved, hvad et hus er, mens den personlige side altid vil være forbundet til drømmerens personlige historiske baggrund, og de steder personen har boet, eller hvordan den person har oplevet de steder, hun/han har boet. Det gælder alle symboler. Forbindelsen mellem, hvad et hus er og personens opfattelse af et hus, er det, der afgør, hvordan et drømmebillede skal forstås.

Drømmesymbolerne benyttes i drømmetydning når man skal fortolke elementer i en drøm. Man kigger man på de enkelte drømmesymboler som drømmen kan huske og herudfra søges at lave en drømmetydning. Benyt oversigten over drømmesymboler til at søge efter det du gerne vil vide mere om. Fx drømmetydning død, drømmetydning slange, drømmetydning kat, drømmetydning tænder, drømmetydning gravid, etc.

Hvad betyder det når jeg drømmer om? Betydning af min drøm? Det kan du få svar på ved at benytte drømmesymboler, der fortæller hvad din drøm handler om.

Mangler du et drømmesymbol? Så fortæl dette i forummet og vi opretter en forklaring på drømmesymbolet til dig. På forhånd tak for dit engagement.