Drømmesymbol Stok

Drøm om stok

Drøm om en stok. Betydning afhænger meget af hvorledes stokken blev benyttet. Var der i drømmen en ældre mand som fægtede med en stok i luften for enten at advare eller skælde ud, er dette en opfordring til at der er noget du bør være opmærksom på. Eller hvis stokken blev benyttet til at støtte sig tydeligt på, er dette et symbol på at der mangler noget støtte, opbakning et eller andet sted i dit liv.

Det er således handlingen mere end selve stokkens form og materiale, farve, etc. der som oftest har betydning for tolkningen af hvad det betyder når en stok optræder i din drøm. Stokke kan også forbindes med noget dekadent. Simon Spies reserverede en plads i teatret kun til sin stok. Salvador Dali havde ikke brug for en stok, men benyttede ofte en stok når han gik eller blev fotograferet.

På samme måde som et boldtræ eller en kæp kan benyttes til at slå mod noget eller til forsvar, angrib kan en stok også benyttes til adskillige formål, handlinger. man kan lede efter noget i buskene og benytte en stok til at sprede bladene. Eller man kan vandre gennem junglen og benytte en stok til at fjerne nedhængende grene. Man kan benytte en stok til at hamre ned i jorden mens man går for at skræmmer slanger væk eller gøre opmærksom på at her kommer jeg. På samme måde som lyden af en kvinde i høje hæle automatisk sætter en masse associationer i gang, så er lyden af en stok også forbundet med en masse tanker, følelser, oplevelser.

Kort sagt er tolkningen af en stok i din drøm meget afhængig af selve handlingen – hvad stokken benyttes til – samt hvad du forbinder med en stok. Er du ivrig vandrer og forbinder stokke med din seneste pilgrimstur, er det således i denne retning at tolkningen skal foretages.

Se også: Ben | BoldtræAlderdom | Ambulance | Amputation | Halt, at væreKroppen | Kropsbevægelser | Kropsfunktioner | KrykkeKrøbling | RullestolSamleje | Seksualitet | Sex | Skade

A B C D E F G H I J K L
M N O P Q R S T U V X Ø
Drømmesymboler oversigte Drømmesymboler oversigt

Sådan bruger du drømmesymboler

Med Danmarks største og mest omfattende oversigt over drømmesymboler – mere end 2000 drømmesymboler er forklaret – er du godt rustet til at tyde dine drømme. I de enkelte drømmesymboler er henvisning til andre relevante drømmesymboler. Du kan også benytte søgefunktionen, eller de alfabetiske oversigter over drømmesymboler.

Er der et drømmesymbol du ikke kan finde, så fortæl det og vi tilføjer det. Ligeledes hvis du gerne vil have andre henvisninger ind under et drømmesymbol. Fortæl hvordan vi kan gøre oversigt over drømmesymboler bedre. På forhånd tak for dit engagement. Har du spørgsmål om drømmetydning eller ønsker du at få tolket din drøm, så foregår dette i vores forum. Her kan du stille spørgsmål, hjælpe andre med svar, få tydet din drøm.

Drømmesymboler er forud definerede forklaringer på, hvad de enkelte symboler i drømmene almindeligvis betyder. Dette regelsæt er ikke helt det samme, hvis man sammenligner fx et østerlandsk regelsæt med et vesterlandsk. Endvidere skal de enkelte symbolforklaringer kun tages som et udgangspunkt, ikke som en klippefast sandhed.

Alle symboler har to sider: en kollektiv og en personlig. Den kollektive side er, at vi alle ved, hvad et hus er, mens den personlige side altid vil være forbundet til drømmerens personlige historiske baggrund, og de steder personen har boet, eller hvordan den person har oplevet de steder, hun/han har boet. Det gælder alle symboler. Forbindelsen mellem, hvad et hus er og personens opfattelse af et hus, er det, der afgør, hvordan et drømmebillede skal forstås.

Drømmesymbolerne benyttes i drømmetydning når man skal fortolke elementer i en drøm. Man kigger man på de enkelte drømmesymboler som drømmen kan huske og herudfra søges at lave en drømmetydning. Benyt oversigten over drømmesymboler til at søge efter det du gerne vil vide mere om. Fx drømmetydning død, drømmetydning slange, drømmetydning kat, drømmetydning tænder, drømmetydning gravid, etc.

Hvad betyder det når jeg drømmer om? Betydning af min drøm? Det kan du få svar på ved at benytte drømmesymboler, der fortæller hvad din drøm handler om.

Mangler du et drømmesymbol? Så fortæl dette i forummet og vi opretter en forklaring på drømmesymbolet til dig. På forhånd tak for dit engagement.