Drømmesymbol Kul

Drøm om kul

Drøm om kul kan være i mange forskellige varianter. Man er nede i kulkælderen, man arbejder i kulminen, et gammelt tog buldrer afsted mens der skovles kul i forbrændingskammeret. Røgen vælter ud af skostenene og røgen lægger sig som smok over byen. Kamp mod luftforureningen. Storpolitik og magtkampe. Der er kort sagt rigtig mange og meget forskellige relationer hvori kul optræder. Så spørgsmålet er hvordan kul optræder i netop din drøm.

Hvis du forbinder kul med de grillkul, der var på havegrillen ved festen hvor dine bukser revnede, er det således mere denne forbindelse, som er interessant for tolkningen af din drøm. Eller hvis du forbinder kul med tarvelige arbejdsvilkår i kinesiske kulminer, så er det arbejdsforhold, eller din tanker omkring Kina, som er vigtige for tolkningen af din drøm.

De fleste mennesker forbinder kul med ild, altså varme, men også fremdrift (tænk på et tog, der føres frem ved hjælp af kul), og kul repræsenterer også ofte resultater af hårdt arbejde. Skønt kul er sort og beskidt forbindes det ofte symbolsk med held. Kul er sort og man bliver beskidt af at rører ved det. Har man rørt ved kul smitter det hurtigt af og det kan ikke skjules at man har været i kontakt med kul. Har noget af dette betydning for din drøm?

Se også: Affald | BenzinBrændstof | MiljøetOlie | Transportmidler | Tog | Røg

A B C D E F G H I J K L
M N O P Q R S T U V X Ø
Drømmesymboler oversigte Drømmesymboler oversigt

Sådan bruger du drømmesymboler

Med Danmarks største og mest omfattende oversigt over drømmesymboler – mere end 2000 drømmesymboler er forklaret – er du godt rustet til at tyde dine drømme. I de enkelte drømmesymboler er henvisning til andre relevante drømmesymboler. Du kan også benytte søgefunktionen, eller de alfabetiske oversigter over drømmesymboler.

Er der et drømmesymbol du ikke kan finde, så fortæl det og vi tilføjer det. Ligeledes hvis du gerne vil have andre henvisninger ind under et drømmesymbol. Fortæl hvordan vi kan gøre oversigt over drømmesymboler bedre. På forhånd tak for dit engagement. Har du spørgsmål om drømmetydning eller ønsker du at få tolket din drøm, så foregår dette i vores forum. Her kan du stille spørgsmål, hjælpe andre med svar, få tydet din drøm.

Drømmesymboler er forud definerede forklaringer på, hvad de enkelte symboler i drømmene almindeligvis betyder. Dette regelsæt er ikke helt det samme, hvis man sammenligner fx et østerlandsk regelsæt med et vesterlandsk. Endvidere skal de enkelte symbolforklaringer kun tages som et udgangspunkt, ikke som en klippefast sandhed.

Alle symboler har to sider: en kollektiv og en personlig. Den kollektive side er, at vi alle ved, hvad et hus er, mens den personlige side altid vil være forbundet til drømmerens personlige historiske baggrund, og de steder personen har boet, eller hvordan den person har oplevet de steder, hun/han har boet. Det gælder alle symboler. Forbindelsen mellem, hvad et hus er og personens opfattelse af et hus, er det, der afgør, hvordan et drømmebillede skal forstås.

Drømmesymbolerne benyttes i drømmetydning når man skal fortolke elementer i en drøm. Man kigger man på de enkelte drømmesymboler som drømmen kan huske og herudfra søges at lave en drømmetydning. Benyt oversigten over drømmesymboler til at søge efter det du gerne vil vide mere om. Fx drømmetydning død, drømmetydning slange, drømmetydning kat, drømmetydning tænder, drømmetydning gravid, etc.

Hvad betyder det når jeg drømmer om? Betydning af min drøm? Det kan du få svar på ved at benytte drømmesymboler, der fortæller hvad din drøm handler om.

Mangler du et drømmesymbol? Så fortæl dette i forummet og vi opretter en forklaring på drømmesymbolet til dig. På forhånd tak for dit engagement.