Drømmesymbol Kurs

Drøm om kurs, kompas

Udtrykket kurs anvendes inden for navigation, primært i skibsfart og luftfart, om den retning, et fartøj bevæger sig i. Kursen er oftest udtrykt i forhold til en 360°-skala, hvor 0°/360° er nord, 90° er øst, 180° er syd og 270° er vest.

I drømmetydning er kurs udtryk for en retning. At noget er på vej imod et eller andet. Kursen er lagt og det er svært at afvige herfra. Beslutningen er taget. Derfor kan drøm om en kurs være god hvis man føler sig veltilpas med den kurs som er lagt. Man bevæger sig i den rigtige retning.

Hvis kursen derimod ikke er ønskværdig – man bliver ført med strømmen med kurs mod et vandfald, roret har sat sig fast og skibet styrer med kurs mod klipperne, eller lign. – er drømmen en opfordring til at noget bør ændres. Noget udefra hindre dig i at skifte retning, skifte kurs og drømmen er en opfordring til dig om at gøre noget herved.

Er du kaptajn ved roret og helt fri til at vælge kurs og vælger noget ganske overraskende – såsom at styre skibet op på land, eller styre mod et andet fartøj – er denne bevidste handling udtryk for at du ubevidst godt er klar over hvilken beslutning du bør træffe i vågenlivet. Modsat tyder det at “være ude af kurs”, “Slingre afsted”, på at du endnu ikke er afklaret med dine valg.

Se også: At drive medBåd | BøjeFaret vild  | Flyde ovenpåFyrtårnHavnHavet | Kort |  Navigation | Omflakken | Passager | RatRetning | Sømand

A B C D E F G H I J K L
M N O P Q R S T U V X Ø
Drømmesymboler oversigte Drømmesymboler oversigt

Sådan bruger du drømmesymboler

Med Danmarks største og mest omfattende oversigt over drømmesymboler – mere end 2000 drømmesymboler er forklaret – er du godt rustet til at tyde dine drømme. I de enkelte drømmesymboler er henvisning til andre relevante drømmesymboler. Du kan også benytte søgefunktionen, eller de alfabetiske oversigter over drømmesymboler.

Er der et drømmesymbol du ikke kan finde, så fortæl det og vi tilføjer det. Ligeledes hvis du gerne vil have andre henvisninger ind under et drømmesymbol. Fortæl hvordan vi kan gøre oversigt over drømmesymboler bedre. På forhånd tak for dit engagement. Har du spørgsmål om drømmetydning eller ønsker du at få tolket din drøm, så foregår dette i vores forum. Her kan du stille spørgsmål, hjælpe andre med svar, få tydet din drøm.

Drømmesymboler er forud definerede forklaringer på, hvad de enkelte symboler i drømmene almindeligvis betyder. Dette regelsæt er ikke helt det samme, hvis man sammenligner fx et østerlandsk regelsæt med et vesterlandsk. Endvidere skal de enkelte symbolforklaringer kun tages som et udgangspunkt, ikke som en klippefast sandhed.

Alle symboler har to sider: en kollektiv og en personlig. Den kollektive side er, at vi alle ved, hvad et hus er, mens den personlige side altid vil være forbundet til drømmerens personlige historiske baggrund, og de steder personen har boet, eller hvordan den person har oplevet de steder, hun/han har boet. Det gælder alle symboler. Forbindelsen mellem, hvad et hus er og personens opfattelse af et hus, er det, der afgør, hvordan et drømmebillede skal forstås.

Drømmesymbolerne benyttes i drømmetydning når man skal fortolke elementer i en drøm. Man kigger man på de enkelte drømmesymboler som drømmen kan huske og herudfra søges at lave en drømmetydning. Benyt oversigten over drømmesymboler til at søge efter det du gerne vil vide mere om. Fx drømmetydning død, drømmetydning slange, drømmetydning kat, drømmetydning tænder, drømmetydning gravid, etc.

Hvad betyder det når jeg drømmer om? Betydning af min drøm? Det kan du få svar på ved at benytte drømmesymboler, der fortæller hvad din drøm handler om.

Mangler du et drømmesymbol? Så fortæl dette i forummet og vi opretter en forklaring på drømmesymbolet til dig. På forhånd tak for dit engagement.