Drømmesymbol Kvadrat

Drøm om kvadrat

De geometriske former har alle en vigtig symbolsk betydning.  Har du i din drøm lagt mærke til en geometrisk form har dette en betydning. Du lægger kun mærke til noget der har en betydning. Har du således fæstnet dig ved at noget er rundt, firkantet eller en anden geometrisk figur har dette en betydning.

En kvadrat er lukket. Den er også meget bestemt. Den har fire lige lange linjer.Oprindelse af ordet kvadrat stammer fra latin quadratum ‘firkant’, af quattuor ‘fire’.  Umiddelbart kunne man godt forestille sig at betydningen af et kvadrat ville være noget i retningen af: noget lukket, maskulint, afgrænset, behersket, struktur, orden, balance, kontrol. Hvilket da også tit er gældende, men betydningen afhænger først og fremmest af hvorledes du som drømmer opfattede kvadratet i din drøm.

Er dine associationer eksempelvis til det hyggelige kludetæppe din mormor syede til dig, er tolkningen i denne retning. Er dine associationer til de kvadratiske brosten som lå på gaden udenfor den studielejlighed du havde i Paris, er tolkningen i denne retning. Kort sagt er formen i sig selv ikke nødvendigvis afgørende for tolkningen. Det kan lige så vel være en henvisning til et sted, en person, etc.

Dine drømme kan føre dig langt omkring. Måske vil drømmen egentlig gerne have sporet dig ind på en boksekamp du har overværet, og drømmen – din underbevidsthed – forsøger at gøre dette via kvadratet, firkanten af bokseringen. Men dine tanker fører dig på afveje og du drømmer således om noget andet der er firkantet. Måske en firkantet pande, et firkantet bord, eller noget andet firkantet og i baggrunden er der nogle som slås.

Se også: Centrum | Cirkel | Swastika | Halvmåne | Kors | Linjer | Mandala | Mønstre |  Ornament | Spiral | StjerneTrekant | TalleneFarver Geometriske former

A B C D E F G H I J K L
M N O P Q R S T U V X Ø
Drømmesymboler oversigte Drømmesymboler oversigt

Sådan bruger du drømmesymboler

Med Danmarks største og mest omfattende oversigt over drømmesymboler – mere end 2000 drømmesymboler er forklaret – er du godt rustet til at tyde dine drømme. I de enkelte drømmesymboler er henvisning til andre relevante drømmesymboler. Du kan også benytte søgefunktionen, eller de alfabetiske oversigter over drømmesymboler.

Er der et drømmesymbol du ikke kan finde, så fortæl det og vi tilføjer det. Ligeledes hvis du gerne vil have andre henvisninger ind under et drømmesymbol. Fortæl hvordan vi kan gøre oversigt over drømmesymboler bedre. På forhånd tak for dit engagement. Har du spørgsmål om drømmetydning eller ønsker du at få tolket din drøm, så foregår dette i vores forum. Her kan du stille spørgsmål, hjælpe andre med svar, få tydet din drøm.

Drømmesymboler er forud definerede forklaringer på, hvad de enkelte symboler i drømmene almindeligvis betyder. Dette regelsæt er ikke helt det samme, hvis man sammenligner fx et østerlandsk regelsæt med et vesterlandsk. Endvidere skal de enkelte symbolforklaringer kun tages som et udgangspunkt, ikke som en klippefast sandhed.

Alle symboler har to sider: en kollektiv og en personlig. Den kollektive side er, at vi alle ved, hvad et hus er, mens den personlige side altid vil være forbundet til drømmerens personlige historiske baggrund, og de steder personen har boet, eller hvordan den person har oplevet de steder, hun/han har boet. Det gælder alle symboler. Forbindelsen mellem, hvad et hus er og personens opfattelse af et hus, er det, der afgør, hvordan et drømmebillede skal forstås.

Drømmesymbolerne benyttes i drømmetydning når man skal fortolke elementer i en drøm. Man kigger man på de enkelte drømmesymboler som drømmen kan huske og herudfra søges at lave en drømmetydning. Benyt oversigten over drømmesymboler til at søge efter det du gerne vil vide mere om. Fx drømmetydning død, drømmetydning slange, drømmetydning kat, drømmetydning tænder, drømmetydning gravid, etc.

Hvad betyder det når jeg drømmer om? Betydning af min drøm? Det kan du få svar på ved at benytte drømmesymboler, der fortæller hvad din drøm handler om.

Mangler du et drømmesymbol? Så fortæl dette i forummet og vi opretter en forklaring på drømmesymbolet til dig. På forhånd tak for dit engagement.