Drømmesymbol Mandala

mandala-udskriv-5

En mandala er et cirkelformet symbol, der betegner psykologisk helhed, universets lovmæssighed og symbolet på altings sammenhæng. Malede eller tegnede du en mandala, kan drømmen henvise til din ubevidste trang til at finde helheden i dig selv eller i den ydre verden. Mandalaen er et stærkt og gammelt helligt symbol, så hvis du ikke kender til mandalaernes betydning i forvejen, kan drømmen måske opfordre dig til at søge de forskellige mysterier der ligger gemt i dit dybe indre.

Symbolet er tegn på helhed, men som samtidig rummer et centrum; hvorfor drømme hvor mandalaen er fremtrædende, symmboliserer dit behov for helhed. Føler du dig som en del af en helhed? Føler du, at du har helhed i dit liv? Er du centreret i dig selv, eller er dit center ude af balance? Læg mærke til hvilke farver du anvendte og hvilke former du tegnede inde i cirklen. Læg også mærke til dine følelser da du vågnede.

NetSpirit har i øvrigt en hel sektion om mandala. Her beskrives mandala, tibetansk mandala, buddhistisk mandala, der er mandala til udskrivning, etc.

Se også: Centrum | Cirkel | Geometriske formerSwastika | Halvmåne | Kors | Kvadrat | Linjer | Mønstre |  Ornament | Spiral | StjerneTrekant | TalleneFarver 

A B C D E F G H I J K L
M N O P Q R S T U V X Ø
Drømmesymboler oversigte Drømmesymboler oversigt

Sådan bruger du drømmesymboler

Med Danmarks største og mest omfattende oversigt over drømmesymboler – mere end 2000 drømmesymboler er forklaret – er du godt rustet til at tyde dine drømme. I de enkelte drømmesymboler er henvisning til andre relevante drømmesymboler. Du kan også benytte søgefunktionen, eller de alfabetiske oversigter over drømmesymboler.

Er der et drømmesymbol du ikke kan finde, så fortæl det og vi tilføjer det. Ligeledes hvis du gerne vil have andre henvisninger ind under et drømmesymbol. Fortæl hvordan vi kan gøre oversigt over drømmesymboler bedre. På forhånd tak for dit engagement. Har du spørgsmål om drømmetydning eller ønsker du at få tolket din drøm, så foregår dette i vores forum. Her kan du stille spørgsmål, hjælpe andre med svar, få tydet din drøm.

Drømmesymboler er forud definerede forklaringer på, hvad de enkelte symboler i drømmene almindeligvis betyder. Dette regelsæt er ikke helt det samme, hvis man sammenligner fx et østerlandsk regelsæt med et vesterlandsk. Endvidere skal de enkelte symbolforklaringer kun tages som et udgangspunkt, ikke som en klippefast sandhed.

Alle symboler har to sider: en kollektiv og en personlig. Den kollektive side er, at vi alle ved, hvad et hus er, mens den personlige side altid vil være forbundet til drømmerens personlige historiske baggrund, og de steder personen har boet, eller hvordan den person har oplevet de steder, hun/han har boet. Det gælder alle symboler. Forbindelsen mellem, hvad et hus er og personens opfattelse af et hus, er det, der afgør, hvordan et drømmebillede skal forstås.

Drømmesymbolerne benyttes i drømmetydning når man skal fortolke elementer i en drøm. Man kigger man på de enkelte drømmesymboler som drømmen kan huske og herudfra søges at lave en drømmetydning. Benyt oversigten over drømmesymboler til at søge efter det du gerne vil vide mere om. Fx drømmetydning død, drømmetydning slange, drømmetydning kat, drømmetydning tænder, drømmetydning gravid, etc.

Hvad betyder det når jeg drømmer om? Betydning af min drøm? Det kan du få svar på ved at benytte drømmesymboler, der fortæller hvad din drøm handler om.

Mangler du et drømmesymbol? Så fortæl dette i forummet og vi opretter en forklaring på drømmesymbolet til dig. På forhånd tak for dit engagement.