Drømmesymbol Reparation

Drøm om at noget går i stykker og du forsøger at reparere det er meget almindelige. Ofte er reparationen mere eller mindre umulig. En vase er gået itu og du forsøger at samle alle skårene igen. Bilen er total smadret, en meteor rammer ned i sommerhuset og efterlader et krater. Altså typisk overdrevne ødelæggelser, som du så efterfølgende forsøger at gøre gode igen. Du kæmper for at redde noget som er mere dødt end papegøjen i Monty Pythons sketch. At reparere noget i en drøm er udtryk for kreativitet – det at skabe, forandre, reparere. Men undertiden vil drømmen have dig til at give slip og kassere det som du forsøger at reparer. Og derfor får du disse overdrevne ødelæggelser.

Når du reparere noget i din drøm så kig på hvad det var som i første omgang førte til at det nu er gået i stykker. Var det dig selv, en anden person, en gruppe, eller noget helt udenfor din kontrol som fx en storm, et lynnedslag? Det som er årsagen til ødelæggelsen er dit fare symbol – altså det eller den eller de, som udgør en trussel for dig på en eller anden måde.

Se dernæst på hvad det er som er ødelagt. Hvad er dette symbol på? Vasen som gik i stykker hvad forbinder du med den? Fik du den i din pure ungdom kan drømmen fx være et hint til dig om at forlade ungdommen og blive voksen! Var vasen en kærlighedsgave kunne det pege på knas i forholdet. Var vasen kostbar kunne det pege på økonomiske udfordringer etc.

Se også: AlderdomBegravelse | ForrådnelseGrav | LarverMaddiker  | Nedbrydning | Orme | RestaurereRådne | Værksted | Værktøjer

A B C D E F G H I J K L
M N O P Q R S T U V X Ø
Drømmesymboler oversigte Drømmesymboler oversigt

Sådan bruger du drømmesymboler

Med Danmarks største og mest omfattende oversigt over drømmesymboler – mere end 2000 drømmesymboler er forklaret – er du godt rustet til at tyde dine drømme. I de enkelte drømmesymboler er henvisning til andre relevante drømmesymboler. Du kan også benytte søgefunktionen, eller de alfabetiske oversigter over drømmesymboler.

Er der et drømmesymbol du ikke kan finde, så fortæl det og vi tilføjer det. Ligeledes hvis du gerne vil have andre henvisninger ind under et drømmesymbol. Fortæl hvordan vi kan gøre oversigt over drømmesymboler bedre. På forhånd tak for dit engagement. Har du spørgsmål om drømmetydning eller ønsker du at få tolket din drøm, så foregår dette i vores forum. Her kan du stille spørgsmål, hjælpe andre med svar, få tydet din drøm.

Drømmesymboler er forud definerede forklaringer på, hvad de enkelte symboler i drømmene almindeligvis betyder. Dette regelsæt er ikke helt det samme, hvis man sammenligner fx et østerlandsk regelsæt med et vesterlandsk. Endvidere skal de enkelte symbolforklaringer kun tages som et udgangspunkt, ikke som en klippefast sandhed.

Alle symboler har to sider: en kollektiv og en personlig. Den kollektive side er, at vi alle ved, hvad et hus er, mens den personlige side altid vil være forbundet til drømmerens personlige historiske baggrund, og de steder personen har boet, eller hvordan den person har oplevet de steder, hun/han har boet. Det gælder alle symboler. Forbindelsen mellem, hvad et hus er og personens opfattelse af et hus, er det, der afgør, hvordan et drømmebillede skal forstås.

Drømmesymbolerne benyttes i drømmetydning når man skal fortolke elementer i en drøm. Man kigger man på de enkelte drømmesymboler som drømmen kan huske og herudfra søges at lave en drømmetydning. Benyt oversigten over drømmesymboler til at søge efter det du gerne vil vide mere om. Fx drømmetydning død, drømmetydning slange, drømmetydning kat, drømmetydning tænder, drømmetydning gravid, etc.

Hvad betyder det når jeg drømmer om? Betydning af min drøm? Det kan du få svar på ved at benytte drømmesymboler, der fortæller hvad din drøm handler om.

Mangler du et drømmesymbol? Så fortæl dette i forummet og vi opretter en forklaring på drømmesymbolet til dig. På forhånd tak for dit engagement.