Drømmesymbol Skinsyge / jalousi

dreams-flirtEn drøm hvor du er skinsyg eller jaloux kan indikere en fundamental usikkerhed hos dig selv, og drømmen vil sandsynligvis henvise til dig, at du bør arbejde med denne selvusikkerhed.

Hvis du ikke i dit vågne liv, har grund til at være jaloux, kan drømmen handle om din skyggeside. Skyggesiden er den side vi alle sammen har, men som vi ikke altid vil stå ved. Se på om du har anerkendt din egen skyggeside. Prøv også at få fat i grunden til skinsygen, hvem var du skinsyg overfor, og hvorfor? I hvilken situation følte du denne følelse.

At føle skinsyge og jalousi er en meget negativ følelse, der kan gøre meget ondt i dine følelser, så hvis du reelt går rundt i dit vågne liv og føler dig skindsyg bør du måske vende disse følelser med et andet menneske som du har tillid til. Den bedste at tale med det om, er naturligvis den person der forårsager skinsygen, som er genstand for at jalousien opstår, men hvis det ikke falder dig let, så brug en ven eller en terapeut. Forsøg at få fat i andre elementer af drømmen, og husk din sindstilstand og dine følelser da du vågnede.

Jalousi er et symbol på ubalancerede følelsestilstande i den indre verden. Disse ubalancer kan være så svære at de manifesterer sig i den ydre verden i forhold til partner, venner, familie og kolleger. Ofte optræder jalousi i forbindelse med at nogen har noget eller er i stand til at opnå noget, vi ikke selv føler vi er i stand til at gøre eller opnå.

Hvis vi f.eks. virkelig vidste at vores partner elskede os, ville jalousi ikke optræde. Dybest set er jalousi et udtryk for dyb selvusikkerhed.

Når jalousi optræder enten i den ydre verden i forbindelse med partner eller andre, eller i den indre verden i drømmene er det fordi vi bliver tilbudt muligheden for at se på disse ubalancer og dermed rette op på dem.

At tro at jalousi er udtryk for ægte kærlighed er en myte og misforståelse. Den kan jo optræde de mest uventede steder som f.eks. kollegaen, der bliver forfremmet og vi ikke selv gør eller vennen/veninden får noget vi finder attråværdigt. I disse tilfælde ser vi tydeligst at jalousi er et indre følelsesmæssigt problem, som vi er nødt til at arbejde med, med henblik på at opnå selvtillid og selvværd.

Se også: Frygt | Fælde | Hemmelighed | Kode | Mikroskop | Mistanke | Sandhed | Spion | DetektivProfessioner | Mistanke | Rival | Utro | Sindstilstande

A B C D E F G H I J K L
M N O P Q R S T U V X Ø
Drømmesymboler oversigte Drømmesymboler oversigt

Sådan bruger du drømmesymboler

Med Danmarks største og mest omfattende oversigt over drømmesymboler – mere end 2000 drømmesymboler er forklaret – er du godt rustet til at tyde dine drømme. I de enkelte drømmesymboler er henvisning til andre relevante drømmesymboler. Du kan også benytte søgefunktionen, eller de alfabetiske oversigter over drømmesymboler.

Er der et drømmesymbol du ikke kan finde, så fortæl det og vi tilføjer det. Ligeledes hvis du gerne vil have andre henvisninger ind under et drømmesymbol. Fortæl hvordan vi kan gøre oversigt over drømmesymboler bedre. På forhånd tak for dit engagement. Har du spørgsmål om drømmetydning eller ønsker du at få tolket din drøm, så foregår dette i vores forum. Her kan du stille spørgsmål, hjælpe andre med svar, få tydet din drøm.

Drømmesymboler er forud definerede forklaringer på, hvad de enkelte symboler i drømmene almindeligvis betyder. Dette regelsæt er ikke helt det samme, hvis man sammenligner fx et østerlandsk regelsæt med et vesterlandsk. Endvidere skal de enkelte symbolforklaringer kun tages som et udgangspunkt, ikke som en klippefast sandhed.

Alle symboler har to sider: en kollektiv og en personlig. Den kollektive side er, at vi alle ved, hvad et hus er, mens den personlige side altid vil være forbundet til drømmerens personlige historiske baggrund, og de steder personen har boet, eller hvordan den person har oplevet de steder, hun/han har boet. Det gælder alle symboler. Forbindelsen mellem, hvad et hus er og personens opfattelse af et hus, er det, der afgør, hvordan et drømmebillede skal forstås.

Drømmesymbolerne benyttes i drømmetydning når man skal fortolke elementer i en drøm. Man kigger man på de enkelte drømmesymboler som drømmen kan huske og herudfra søges at lave en drømmetydning. Benyt oversigten over drømmesymboler til at søge efter det du gerne vil vide mere om. Fx drømmetydning død, drømmetydning slange, drømmetydning kat, drømmetydning tænder, drømmetydning gravid, etc.

Hvad betyder det når jeg drømmer om? Betydning af min drøm? Det kan du få svar på ved at benytte drømmesymboler, der fortæller hvad din drøm handler om.

Mangler du et drømmesymbol? Så fortæl dette i forummet og vi opretter en forklaring på drømmesymbolet til dig. På forhånd tak for dit engagement.