De fem elementer

De fem elementer er et værktøj til overvejelser omkring hvorledes de grundlæggende kræfter i universet gensidig påvirker hinanden og gensidigt enten støtter, dræner eller ødelægger hinanden. Det er et værktøj til at skabe balance, Yin & Yang, som benyttes i kinesisk astrologi, feng shui, ayurveda mv.

ELEMENTET TRÆ

Her kan du se hvad det betyder hvis Træ er dit heldige element, samt hvorledes Træ påvirker dit dyretegn (kinesisk astrologi). Du kan også se hvordan du benytter Træ til at harmonisere Chi energi (feng shui), samt hvordan Træ elementet benyttes i Ayurveda.

fem-elementer-vind Klima : Vind fem-elementer-tid Tidspunkt : 3-7
fem-elementer-kompas Kompasretning : Øst season-forar-1 Årstid : Forår

 

element-03-jord
Ødelægger Jord
element-03-vand
Dræner Vand
element-03-ild
Støtter Ild
Element Jord

element Træ

TRÆ

Element Ild

Kinesisk astrologi
Sådan benyttes træ elementet
Når TRÆ er dit heldige element

Kinesisk Ba Zi astrologi har som sin essens at du skal styrke dit heldige element. Dette udregnes fra dit Ba Zi diagram og opgaven er herefter at styrke dit heldige element, hvilket vil bringe dig rigdom, fremgang og lykke. At styrke dit heldige element vil være med til at bringe din samlede vægtfordeling af de fem elementer i balance og således gøre det nemmere for dig at opnå fremgang og succes.

At Træ er dit heldige element betyder basalt at din score på Jord elementet er lav og du kan med fordel stimulere og styrke det, hvilket vil bringe dine fem elementer bedre i balance og således fremme dit held dit held, fremgang og succes.

 • Forår er din heldige sæson.
 • Hareår eller tigerår er dine heldige år.
 • Harmåneder og tigermåneder er dine heldige måneder.
 • 03:00 – 07:00  er dine heldige timer.
 • Den østlige kompasretning er din heldige plads.
 • Det vil forøge dit held hvis du bor i et hus der har front mod øst.
 • Dit soveværelse bør ligge i østdelen af din bolig.
 • Det vil forøge dit velbefindende hvis du sover således at dit hoved er vendt mod øst.
 • Det er godt hvis du har store vindusåbninger i østsiden af din bolig.
 • Vind eller blæst der kommer fra øst er godt for dig.
 • Du bør placere din arbejdsstol således at du har front mod øst.
 • En træseng er godt for dig.
 • Din heldige farve er grøn og du bør bruge denne farve så meget som muligt, i din bolig, din påklædning etc.
 • Din bil, cykel eller andet køretøj kan med fordel være grøn.
 • Du vil have større held hvis dit navn har en ‘A’ lyd.
 • Du vil have større held hvis dit navn associeres med træ.
 • Grøntsager og alt grønt er godt for dig.
 • Dit helbred vil have godt af udendørsaktiviteter, gerne nogle, der giver megen vind.
 • Pas på dit nervesystem, lever og galdeblære.
 • Din valg af partner bør være en som har en højere Træ score end dig selv.
 • Dit job vil være lettere hvis du vælger en profession eller en retning, der har noget at gøre med træ.

Element Træ

Kinesisk astrologi
Sådan benyttes træ elementet
Når TRÆ påvirker dit årsdyr

Dit dyretegn i kinesisk astrologi findes ud fra dit fødselstidspunkt. Da der til ethvert tidspunkt i den kinesisk almanak er tilknyttet en vægtfordeling af de fem elementer, vil den generelle beskrivelse af hvem du er ud fra dit årsdyr (dit dyretegn for dit fødselsår) nuanceres når man ser nærmere på vægtfordelingen af de fem elementer for også din fødselsdag,  og – time. 

Først og fremmest viser træelementets påvirkning på en person sig ved at denne er ekstremt støttende og loyal ift. venner og familie. Der er ofte ubegræset tillid, kærlighed og støtte til familie og venner, men der forventes også at dette går den anden vej. Sekundært påvirker træelementet ved at personligheden ofte er præget af stor grad af humor. De er ofte gruppens humørspredere. Denne humor kommer let til udtryk i talen da disse personer også ofte er meget velformulerede. Undertiden bruges denne veltalehed dog også til at spidde fjender eller blot andre som er uenige.

De fem elementer Træ

 

Feng shui
Sådan benyttes træ elementet
Når TRÆ harmonisere Chi energi

Feng shui har som sin essens at Chi energien, hverken er for kraftig eller stagnere. Et vigtigt redskab hertil er de fem elementer. Da alting i universet er kategoriseret efter de fem elementer, bruger man samspillet mellem de fem elementer – støttende, drænende, ødelæggende – til at harmonisere Chi energien.

Det første element er træ, der symbolisere begyndelsen på nyt liv. Benyt levende træ. Ideelt er et bambustræ eller en plante der har en form for stamme. Generelt er blomster og planter gode for Chi’en og renser tillige naturligt luften. Husk at planten skal være frisk. En syg eller død plante er Shar Chi. Træmøbler er ikke meget bevendt som feng shui løsning til at fremme træelementets enerigi, idet dødt træ ikke indeholder megen energi. Dog kan de indeholde positiv energi hvis de har en god historie. Husk at alle fysiske ting kan indeholde gode såvel som dårlige energier fra tidligere ejere, eller blot fra nogle, der har håndteret eller brugt tingen. Det er derfor vigtigt altid at rense nye ting før de bringes ind i boligen.

Elementet Træ

 

Et omfattende korrelationssystem
– SÅDAN BENYTTES DE FEM ELEMENTER

Da alting i universet er tilknyttet en vægtfordeling af de fem elementer får vi et ganske omfattende korrelationssystem. Og når der siges alting i universet så menes der alting! Således også kompasretninger, farver, tidspunkter, lugt, smag alting i hele universet, stort som småt, håndgribeligt såvel som uhåndgribeligt – alt kan rubriceres efter de fem elementer.

Dette betyder at mulighederne for at inddrage de fem elementer i forskellige  ræsonnementer altid er til stede. De fem elementer benyttes i stort set alle begreber, hvis oprindelse er i østerlands tænkning; – feng shui, akupunktur, kinesisk astrologi, ayurveda, etc.

Træ Ild Jord Metal Vand

De fem elementer