Spirituel musik og sang

Musik og sang benyttes i spirituelle sammenhænge primært ud fra deres vibrationer. Grundantagelsen i næsten alle former for spiritualitet er at grundbestanddelen i vort fysiske univers ikke er “materie”, men derimod “energi”. Vore sanser opfatter forskellige ting som materie, men fra en finere, atomar betragtning viser den tilsyneladende faste materie sig at bestå af stadig mindre partikler, der igen befinder sig inde i andre partikler, som til sidst viser sig blot at være ren energi. Alt hvad der er inde i os og rundt omkring os, hele universet, består af energi.

Det er ud fra denne præmis du begynder at forstå hvad der menes med meditations musik, hvorfor nogle synes at hvalsang er helt fantastisk at lytte til, samt hvorledes man benytte antagelserne om energisvingninger til at arbejde med mantra, samt brug af lyde i feng shui.

musik-klokke-01

I denne sektion gives et overblik over hvorledes man benytter musik, lyde og sang indenfor spiritualitet. Den grundlæggende præmis er som anført ovenfor at lyde – musik, sang, etc. – er vibrationer og dette kan hjælpe os til at fremme de energivibrationer vi ønsker. Eksempelvis er megen spirituel sang (mantrasang, shamanistisk healingssang eller andre sange med spirituelt indhold)  i et dybt stemmeleje, hvilket skyldes ønsket om at bringe sig i god kontakt med Moder Jord.

Med spirituel musik medregnes dog også eksempelvis gospel, afrikanske stammedanse, indianernes powwow, mv. og i disse sammenhænge skelnes mindre til energivibrationer og mere til hvorledes musik og dans kan benyttes til at fremkalde glæde,  en stemning. En speciel form for dans er hvor formålet er at bringe sig i trance. Dette ses indenfor Voodoo og shamanisme, hvor medicinmanden / shamanen, benytter dans og monotone lyde til at bringe sig i trance og hermed i kontakt med åndeverdenen.

 

Stil spørgsmål om spiritualitet

Stil lige så mange spørgsmål du har lyst til om spiritualitet
Det er gratis og nemt – Stil et spørgsmål

 

musik-klokke-02