William Frederick Cody(Buffalo Bill)

William Frederick Cody (Buffalo Bill – født 26. februar 1846, død 10. januar 1917), startede sin karriere med at arbejde for den amerikanske Pony Ekspres, som pr. hest bragte post fra kyst til kyst. Under den amerikanske borgerkrig var han spejder (spion) og vejviser for Unionshæren.

Efter krigen arbejdede han først som bisonjæger (han påstod selv, at han skød over 4.000 bisonokser) og senere for hæren i dens kamp mod indianere. Fra 1872 til sin død var han i showbusiness og blev især kendt for sine wild west shows. 1887-1889 optrådt hans show i Europa.

civ-indi-buffalo-bill-01

Buffalo Bill 19 år

civ-indi-buffalo-bill-02

Buffalo Bill

 

Buffalo Bill var selv i levende live en legende i forbindelse med drømmen om “det vilde vesten”. Han fik buffalo som kælenavn, da han fik til opgave at sørge for madforsyningen til de arbejdere, der byggede jernbaner gennem det midterste USA. Valget faldt på kød fra den amerikanske buffalo. Her beviste Cody sine evner som mesterskytte. På amerikansk bliver William til Bill i det daglige, deraf kombinationen Buffalo Bill.

Buffalo Bill  arbejder som jæger, kurer (Pony Express), kusk på vogntog og diligencer – han nåede også at deltage i den amerikanske borgerkrig i 1860. I perioden 1868 til 1872 var han ansat af den amerikanske hær som spejder og modtog en fortjenstmedalje, idet han dog stadig var civilist. Dog ses han ofte referet til som oberst (colonel) Cody.

civ-indi-buffalo-bill-04

Wild West Show. Buffalo Bill

civ-indi-buffalo-bill-03

Wild West Show. Buffalo Bill og Sitting Bull

Buffalo Bill blev verdenskendt på grund af sit stort opsatte Buffalo Bill’s Wild West Show. Fra 1883 rejste han rundt i USA og Europa med sit show. Berømtheder som Sitting Bull og Annie Oakley var en del af forestilling, som også blev vist i Europa i 1889. I staten Wyoming ligger den lille by Cody, som blev grundlagt i 1896 og opkaldt efter ham. Her findes endnu et Hotel Irma, som han opkaldte efter sin datter.

Han optræder også som helt i mange eventyrlige romaner og film. Selv om han dræbte bisonokser, var han forstående over for de oprindelige amerikanere. Han har bl.a. sagt: “Every Indian outbreak that I have ever known, has resulted from broken promises and broken treaties by the government.” Buffalo Bill blev begravet i Lookout Mountain i staten Colorado med udsigt over de store sletter.

civ-indi-buffalo-bill-05

Poster for Wild West Show med Buffalo Bill

civ-indi-buffalo-bill-06

Poster for Wild West Show med Buffalo Bill

civ-indi-buffalo-bill-07

Poster for Wild West Show med Buffalo Bill

 

 

Biografier nordamerikanske indianere

Big Bear
Big Foot
Big Ox
Black Kettle
Calico
Cochise
Crazy Horse
C.A. Eastman
 Dull Knife
Eagle Elk
Fast Thunder
Frank Fools Crow
Gall
Geronimo
Good Lance
His Fights
Hunts The Enemy
Joseph
Keokuk Little Dog
Little Wolf
Looking Glass
Many Horses
Medicine Crow
Old Dog
Plenty Coups
Quanah Parker
Red Cloud
Seattle
Shot In The Hand
Sitting Bull
Slow Bull
Spotted Elk
Spotted Rabbit
Struck By Crow
Two Leggins
Washakie
Wet
Whitemanrunshim
Wolf Lies Down
Wowoka
Yellow Hawk
Yellow Horse
Pocahontas
G. A. Custer
George Crook
John Gibbon Chivington
Marcus A. Reno
William F. Cody

 

Stil spørgsmål om indianerne

Stil spørgsmål om de nordamerikanske indianere.
Det er gratis og nemt – Stil et spørgsmål